Честито! Ще плащаме втора здравна осигуровка

Тази идея е осенила четвъртата здравна министърка в това правителство Десислава Атанасова. Тя ще се бори за премахването на избор на екип, защото било порочна практика. Всеки българин, който иска да избира при кого да се лекува, ще трябва и да има втора здравна осигуровка.

Чрез нея можел да се осъществи съответният избор. Тя пък можело да се сключи с някое застрахователно дружество. Бликащата от все по-нови и нови и най-вече неприложими идеи министърка, не уточни как застрахователите ще плащат точно за избор на екип. При подобни застраховки се плаща лечението по най-ниските тарифи, а високите се изплащат само частично, ако се докаже, че пациентът не имал възможност да постъпи в държавно лечебно заведение, а по спешност е приет в частно. Подобни застраховки по принцип са възможни, но вноските ще бъдат много високи, ако се включва в тях избора на самия пациент, казаха от ДЗИ. Лекари пък коментираха, че при демокрация всеки има право на избор, стига да има финансовата възможност да си го осигури.

Хвърлянето в публичното пространство на идеята за втора здравна осигуровка означава единствено, че правителството се готви да направи още един задължителен налог върху и без това ниските доходи на българите. Нищо чудно след време да бъде поискана и трета. Ние искаме да знаем къде отиват парите ни от първата осигуровка, възроптаха масово българите. В момента срещу нея не получаваме адекватно лечение, три лева е таксата само да отидеш на лекар, изследванията се плащат, направления не се дават и се плаща първо на държавата, после и на лекарите. Тогава защо са осигуровките?

Десислава Атанасова е четвърта здравна министърка. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Докога ще ги търпим? Всичко хубаво от запада минава на втори план, а всичко опорочено на преден. Гледат се само цените, а задължителните минимални часови ставки не са на дневен ред. Отиваш на съдия изпълнител ако не си платиш данъците и таксите, а съдиш държавата с години и пак не си взимаш парите.Внасяш си задължителна здравна вноска дори и да си безработен, за да има дерибеите в здравната каса от какво да си купуват скъпи коли. Плащаш си здравната и после потребителски такси – за какво са тези такси никой не може да отговори. Кое струва 3 лв. – рецептата която е на компютъра, тока за написването ли или… За това питам до кога ще ги търпим тия управници които освен простотии нищо не мислят. Но от такива толкоз.

  2. Докога ще искат да ни бъркат в джобовете?Малко ли данъци вземат?! Некадърници!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *