Бойко води министри на кино

kinoНай- новият български филм LOVE.NET се оказа спасителния пояс на управляващите, за да се покрият от скандалът, който завихри покрай смъртта на бирения бос Михаил Михов. Бойко Борисов строи министрите си в кино – салона на премиерата на лентата, а самият той влезе последен с победоносна крачка.

След края на прожекцията, премиерът не пропусна да изтъкне, че и те също помагали. Филмът с бюджет над 1 млн. евро бил субсидиран от държавата на 60 %. Борисов се изживяваше за пореден път като спасителя,film бъбреше си сладко с екипа на продукцията, по- рано през деня не беше толкова словоохотлив, когато го питаха за смъртта на Мишо Бирата. Премиерът лаконично върна на журналистическия въпрос с „И за какво да направя?”.

И Цветан Цветанов, който винаги се старае „компетентно” да се изкаже по всички случаи, също се беше покрил. Ни вест, ни кост от вътрешния министър. МВР дори не излезе с официална позиция по случая, въпреки версиите, че смъртта на Михов може и да не

За министрите смъртта на Михов остана в сянката на филма
За министрите смъртта на Михов остана в сянката на филма

е естествена. Сякаш записите, от които се чу как Бойко съветва шефът на митниците да не пипа Мишо Бирата, никога не са се появявали.

Факт е обаче, че ги има, както и експертиза от френска лаборатория, че са напълно автентични. БАН и прокуратурата, които също трябваше да им направят оценка, така и не излязоха със ясно и категорично становище. Случаят се замете.

Само два месеца по- късно обаче, едно от основните действащи лица, Михаил Михов, почина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *