Близки на Сергей Станишев взимат гробищата на концесия

stanishev
Сергей Станишев

Хора от кръга на Сергей Станишев и екс- депутат от НДСВ се очертават като бъдещи концесионери на гробищата в София. Битката обаче няма да е никак лека, защото мераклиите да налапат печелившият бизнес с хорската мъка никак не са малко. Резултатът от сделката с общината по всяка вероятност ще е главоломно увеличение на цените на погребенията.

Димитър Ламбовски- бивш народен представител от НДСВ, заедно с Бисер Христов – строителен предприемач от кръжеца на Сергей Станишев, са съсобственици на първото българско частно гробище в „Бояна”. Фирмата им не крие амбициите си да прилапа и общинските паркове за вечен покой. Междувременно, докато изчакват конкурса за концесията, бизнесмените продължават да изкупуват терени за частни гробища.

stanishev1
Защото сме социалисти...

Освен политическото си лоби, собсвениците на гробищен парк „Бояна” имат силни позиции и в Светия Синод. Говори се, че Димитър Ламбовски е в отлични отношения с високопоставените свещеници и се радва на тяхната подкрепа. От своя страна, Светия Синод също защитава интересите си. Основната им цел е да ударят по погребални агенции, които дърпат доста пари от бизнеса им ( колкото и грубо да звучи). Проблемът е в свещениците, които работят за частниците. Заради тях Църквата търпи много негативи. В бъдещите концесионери на гробищата, от Светия Синод виждат идеалната възможност да се отърват от натрапниците. От погребалните агенции обаче намекват, че решението за отдаване на гробища на концесия, е солидно заплатено от заинтересованите. skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *