Apecтoвич: CAЩ и Зaпaдa са притиснати в ъгъла пред тотален cpив, а ние, yкpaинцитe, ще си платим за пълната си глупост

Бившият съветник на yкpаинския президент Зеленски Aлексий Apecтович, който често е определян като гениален анализатор, публикува пост във Фейсбук, в който твърди, че Конгресът на САЩ изобщо не планира да разгледа искането на Белия дом за нова помощ за Киев преди да излезе в отпуск /вероятно за коледните и новогодишните празници/. А и след това. По думите му Украйна и Западът губят войната. „Западът наистина беше хванат със свалени гащи. Сега те трябва да избират между три конфликта – Украйна, Тайван и Израел. Това е катастрофа за тях и съответно за нас, пише Apecтович.

Ето целия му прелюбопитен пост:

Камарата на представителите на САЩ не планира да разгледа искането на Белия дом за нова помощ за Киев, преди да излезе в отпуск, въпреки посещението на украинския президент Владимир Зеленски в САЩ. Това става ясно от графика на законодателния орган.

За нас в Украйна това най-вероятно означава разпускане на златно-валутните резерви и печатане на гривни. Инфлация.

Големи проблеми на фронта.

Днес е прието да се ругаят Зеленски и неговият екип за провала на политиката на Запада и в самата Украйна. Но аз предлагам да погледнем на ситуацията по-мащабно:

Целият Запад губи. Губят както глобалистите, така и изолационистите – а ние, които заложихме на последните, нас ни чака страдание заради собствената ни глупост. Републиканците представляват изолационистите, демократите – глобалистите. Но глобалистите сега по никакъв начин не могат да решат проблемите, които натвориха в световен мащаб.

Изолационистите вярват в САЩ като в Град на хълма и искат да предадат сринатата Европа в правилни ръце, като тези на Орбан, Фицо и други националисти и консерватори. И като за начало всички те вкупом изхвърлят Украйна, която се смята за структура на глобалистите.

Проблемът не е в това, че САЩ и Западът не могат да ни дадат пари. Проблемът е, че не могат да ни дадат снаряди.

40 милиарда са внесени в широко рекламирания завод за микрочипове във Финикс (Аризона), като трансфер от Тайван. Заводът си стои, работниците ги няма. 

Опитали са се да наемат тайванци, но и това не е дало резултат. Американците не могат да стартират Военно-промишления си комплекс, при съществуващата система, нито с мароканци, нито с мексиканци, нито с танци, нито с барабани.

Причината за това е, че в продължение на десетилетия САЩ и Запада изграждаха икономики, чиято основна мотивация беше финансовата спекулация. Оказа се че от печатане на пари и финансови спекулации се печели многократно повече, отколкото от производства. Затова изнесоха производствата си в Китай, Индия и къде ли още не.

Оръжейните бюра от американския ВПК показват ръст на капитализацията, но никога не показват ръст на производството (защото почти няма такъв). 

Производството им, дори и да расте, то е минимално, за да не се нарушат схемите за капитализация. Тяхната задача през последните 30 години беше да увеличават цената на акциите си, а не да разработват нови технологии и да правят нова военна техника. Инвестират се десетки милиарди, но няма ръст на производството. И няма да има. За да се случи такъв, трябва да се промени цялата парадигма, всички схеми, които в момента осигуряват неговото благополучие.

Разглеждах годишните и тримесечните отчети на водещите военно-промишлени американски компании, сред които Ratheon, Lockheed, Boeing – всички са едни и същи. 

Единствено решенията и действията в авариен режим могат да имат ефект както тук, в Украйна, така и на Запад. Но има един голям проблем – в САЩ/ЕС няма структура, която да може да издаде такава заповед. Защото всички тези военно-промишлени компании са частни, а не държавни.

Западът наистина беше хванат със свалени гащи. 

Сега САЩ и партньорите му от НАТО трябва да избират между три конфликта – Украйна, Тайван и Израел. 

Влаченето на 70 хил. снаряда от Израел до Украйна и връщането им дни по-късно обратно, когато на Тел Авив му се наложи да воюва в Газа… е кулминацията на неспособността на САЩ да водят наложената им война. Подозирам, че съвсем скоро Русия и Китай ще им отворят четвърти и пети конфликт. Въпреки, че и в момента за да се справят САЩ с поне с един от наличните конфликти, ще трябва да спрат да помагат в другите два.

Изправени сме пред пълна катастрофа. Между другото, тази катастрофа не е само за Украйна и не е заради последните две години, а е глобална и заради последните 32 години.

Време е да си платим за пълната си глупост, за кражбите и за глупавата си гордост. 

Имаме ли все още някакъв шанс за оцеляване?..

Да. Ако незабавно преминем в режим на управление при извънредни ситуации. Това ще забави падането ни и ще ни даде време да потърсим варианти. Можете сами да прецените шансовете ни. Те ще зависят основно от това какви още жертви сме готови да направим – териториални или човешки.

Но не се разстройвайте. Западът не е единственият с проблеми. Всички ние, цялото човечество, се прецакахме. Въпросът е че светът ще се възстановява от това, че през последните 32 години е вървял в погрешна посока. Докато Украйна, която е вързана за Запада, ще се възстановява заедно с него заради напълно сгрешените последни 500 години. Все пак някой трябва да плати сметката на колониализма“

Виж публикацията на Алексей Арествич в профила му във Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

 1. Аз замразения в Т.н. Свободно слово каза:

  Цялото развитие на събитията в света, потвърждават ежедневно предсказанието на нашата Ванга. Русия ще спаси света и не само, ще стане негов духовен водач. Четете бе хора Reseau internationale ,Observateur continentale, Global risurche.

 2. То е лесно от Германия да пишеш:“Всички ние ще си платим“. Щом си бил от екипа на Зеленски в началото на войната и си го подържал, върни се сега в Украйна и плащай така, както ще плащат всички украинци. Отделно крилатата мисъл: „Не е проблем, че не могат да ни дадат пари, проблем е, че не могат да ни дадат снаряди“. Значи не е проблем, че в Украйна не останаха боеспособни и обучени хора, които да могат ефективно да воюват, че средната възраст на украинските войници е 43 г., че мобилизират куцо и сакато, а Зеленски иска от европейските страни да депортират обратно в Украйна тези храбри мъже, които духнаха по Европа още първите дни на войната, да веят украинското знаме и да викат Слава Украине – героям слава. Не са това проблемите, според Арестович, че не им дали снаряди бил проблемът. Бабите с прашки ли ще ги хвърлят тези снаряди, бе умник украински. Щели сте да си платите за глупостта. Ами ще си платите, щом такива като тебе ги смятат за умни и ги слушат.**** П.П. Ние сме на същия хал, ако не и по-зле. Ама умниците ще си бият камшика както Алексейчо Арестович, а сметката ще останем да я плащаме ний, както и украинския народ. Има някои неща, които винаги плуват отгоре на повърхността, не потъват.

 3. Украина от най мощен преден тил военна индустрия на Съветския съюз, балистичните ракети, военни самолети, с безкрайните запаси снаряди отсрила причината да губи. Тордоста както Аристович сочи там наричат упоритост, тъп но упорит в превод, Създаденото в Украйна разграбиха т.н. олигарси, нищо не създали, а изкрали. И младите способни украинци без живот за тях в олигарпхията поеха по света, не сегашната вълна. Деградацията на Украина не се лекува с всекидневни молитви както радата им предлага, те унищожипа каноничната православна църква, и се молят на сатаната, и това им е съдбата

 4. Само с пари, територии и гладуване ли се плащат тези грехове!? Ами платеното до сега – над милион животи на млади украинци. Пълен управленски крах и тотален морален разпад.Нека украинците а и всички ние да си припомним историята на пророка Йон. Всичко, което сега се случва вече многократно се е случвало. Сценарият е все един и същ, само декорите и актьорите са други.

 5. Сатанистите убиха православни свещенници, храма св.св. Кирил и Методи в Уман затвориха и превърнаха в склад, Киевско Печорската лавра окупирана и колко още. Имали ли са избор в Украйна, избрали пътя и съдбата, Панама започнала война с Америка и всички да я подкрепим. Православната традиция повелява преди отпочване на рожденствения пост да се причестиш и се изповядаш, и след края, в ноща на Рождество, още не е ден, отново да приемеш причастие и такъв чист да влезеш в новата година. Коледно парти, шашкании и усраси от дом на сатаната, Рождество е, роди се Богочовека. Той не си сменя пола, не носи жендърните тоалети, ЛГБТ на подтиснатите сатанисти

 6. уважаеми дрегяри и другарки, дами и господари, госпойци,
  разбирам, че не ме харасвате поетично и логично и непрекъснато ме триете от вашата страница чакар, написаните неща да не излизат от мястото коети пиша, така направено само при мен да се появява и никъде другаде по врачанските обществени компютри и светът, което означава на практика . ЦЕНЗУРА !

  ПИША ТОВА ОБЩЕСТВЕНО ДО ДРУГАРЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ЦЕНЗУРА СРЕЩУ МЕН ДА НЕ СЕ ПОЯВЯВАМ, А ТОВА ИМА ДРУГА ПОСОКА, В КРАЛСТВО ШВЕЦИЯ, КЪДЕТО ВСЕ ОЩЕ МАКАР И ФОРМАЛНО СЪМ ГРАЖДАНИН НА ТАЗИ ДЪРЖАВА ОБЯВЕН СЪС СЪДЕБЕН ДОКУМЕНТ В 1990 ГОДИНА !

  Дегарите Българо – Шведски полицейски тайни сили и обратно Шведско – Български тайни системи, се опитват да изфабрикуват документация, че Аз вече не съществувам по ТЕХНИТЕ КОМПЮТРИ и създават обществено престъпление срещу мен – че съм мъртал, но аз оживявам като птицата феник си рапространявам своето писавие и мислене общественост, за да им сера на полицейските престъпления !

  нЕ МИСЛЯ ДА СЕ ИЗВИНЯВАМ НА ПРЕСТЪПНИЦИ, ВКРЮЧИТЕЛНО И НАПРЕЗИДЕНТА, КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД, ВИСШИЯ СЪДЕМЕН СЪВЕТ КЪДЕТО ДРУГАРЯТ ПРЕЗИДЕНТ ПОСТАВЯ СВОЙ ЧОВЕК, КАКТО И ПРИ КОНСТИТУЦИОННИТЕ ДРУГАРИ И НАРОДНОТО ДУПЕТИЛИЦИ И ИЗМАМНИЦИ, ДА НЕ ГОВОРЕМ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОНИТЕ ПОДЛОГИ НАЗНАЧАВАРИ ОТ ЧУЖДИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА И ПОСОЛСТВА !

  ЕТО ПРЕПЕЧАТВАМ СВОЕТО СТИХОТВОРЕНИЕ В ЧЕСТ НА НАГРАДЕНАТА КНИГА „РАНА“, КОЯТО Е В ЧЕСТ СРЕЩУ ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ, КОЙТО ЗАПОЧНАХА ДА ГО СВАЛЯТ, ЗАЩОТО СМЕ ПОБЕДИЛИ РЪСКАТА АРМИИЯ НА ДОБРОДЖАНСКИЯ ФРОНТ ЗАЕДНО С РУМЪНСКИТА И В НАС НАПИРАТ НОВИ СИЛИ ДА СЕ БОРИМ СРЕЩУ СЕВЕРНИЯ ВРАГ ОТ ХУНИ, КАКВОТО Е ИМАЛО И СА УНИЩОЖИЛИ ЦВЕТУЩАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ, В КОЯТО БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДИ ТОВА НЕ Е ИМАЛА ТАКОВА ИМЕ НО Е СЪЩЕСТВУВАЛА КАТО „

 7. Аз замразения в Т.н. Свободно слово каза:

  Съвсем си изкукал бе старче, стой си там и не си уригвай злобата по форумите. Много умни българи имаме, но колониалният ам. камък ни смазва.

 8. Което ме шашва е как чинно и под строй хохлите отиват на заколение,няма протести ,няма бунтове,а оръжие бол.Те разпечатиха сандъците с калашници ма площада в Киев,който иска да взема..Ако мене ме пратят на фрпнта,първо убивам командира си и второ бягам при руснаците.Но хохлите не правят така и напълно си заслужават смъртта.

 9. Говедарите не сполучиха в Афганистан,цялата 300 000 армия се разбяга за няколко часа след бягството на краварите,не сполучиха и в Ирак,но как претеглиха правилно хохлите,браво.Такива тъпи навити да умират копелета не се намират лесно май други такива в колониалната история на говедарите няма.2

  • Съвсем не случайно говедарите са избрали хохлите. Бзежински казва, че след разпада на СССР са умували от коя от бившите съветски републики да започнат да правят анти-Русия. Направили проучване къде склонността към предателство е най-висока и се оказало, че в Украйна тя е над 92%. Ето защо изборът им пада на Украйна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *