Англичани масово разпродават имотите си в България- с видео

иМОТи1Безспорно най-големите жертви на финансовата криза се оказаха строителният бранш и пазарът на имоти. Прогнозира се, че те най-бавно ще възвърнат загубените си позиции.

Брокерите очакват през първото пет-месечие на 2010 сериозен отлив на желаещите да си закупят жилище или земя. Хората от бранша предвиждат, че пазарът ще се раздвижи от средата на годината, едновременно с излизането от застой на заемите, давани от банките. Цените на имотите няма да скочат. Ще достигнат стойността си преди настъпването на рецесията, чак след пет години. Специалистите съветват мераклиите за закупуване на дом, че 2010 е много подходяща за това. Срещу прилично ниска сума човек може да си вземе жилище с много добри характеристики.

Тази година на имотния пазар се забеляза и друго течение. Чуждестранните собственици на къщи у нас, предимно англичани, масово са започнали да ги разпродават. Сред факторите довели до драстичните мерки, се открояват: финансовият колапс, презастрояването, както и неразвитата пътна система у нас.

Често се среща и друг случай- чужденци, които имат къща и я дават после на наематели. Впоследствие обаче се оказва, че наемът, който получават, е нищожен в сравнение с очаквания. На всичкото отгоре, дори да решат да се отърват от нерентабилната инвестиция, не могат да получат и половината от цената, която са платили.


КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ КРИЗАТА С НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *