7 държави от ЕС вече официално са в рецесия + Коментарът на Скандално.нет

Седем държави от ЕС вече официално са в рецесия, тоест имат две поредни тримесечия със спад на брутния вътрешен продукт (БВП) спрямо предходното тримесечие, показват данни на Евростат. Това са Дания, Естония, Ирландия, Люксембург, Нидерландия, Австрия и Швеция.

През третото тримесечие на годината редица страни от ЕС също отчитат спад на БВП, но това е първото им тримесечие на понижение на икономиката. Сред тях са Германия, Франция, Португалия и Чехия. Общо 13 страни от ЕС отчитат спад на икономиката през третото тримесечие на годината спрямо предходното.

В България има ръст на БВП с 0,4% през третото тримесечие на годината спрямо предходното и с 1,8% спрямо същия период на миналата година, обявиха от НСИ. По-голям годишен ръст на БВП има в шест страни от ЕС.

Средно за държавите от Европейския съюз нивото на брутния вътрешен продукт през третото тримесечие на годината остава без промяна както спрямо предходното тримесечие, така и спрямо същия период на миналата година. Но само в страните от еврозоната има минимален спад на икономиката спрямо предходното тримесечие.

КОМЕНТАРЪТ НА СКАНДАЛНО.НЕТ:

Ако трябва да се каже цялата истина по тази новина, тя би звучала така: Седем държави от ЕС си признаха, че са в рецесия. Останалите упорито се борят с аритметиката! А продънената колониална кофа България с фалшивото БВП въобще няма какво да я коментираме. И интересно къде избяга Германия от тази група, след като още преди месец навъртя три поредни тримесечия със спад в БВП.

Но вижте това видео с коментар на настоящата ситуация в мечтания преди време от много българи западен капиталистически рай Канада. Коментар на журналиста и писател Добри Божилов:

Канада в капитализма: Градове от палатки с бездомни в парковете, клошари пред Трюдо, улиците са превърнати в тоалетни

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. България най нещастна страна в ЕС по Евростат, Украйна в Европа

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *