Хърватският президент: Ние не сме във война с Русия, Америка е, ние сме само пионки

„Може би Германия е във война с Русия. Ако е така: Успех този път! Дано днешната им авантюра свърши по-добре от онази преди 70 години… Но ние не сме във война с никого“, каза хърватският президент и допълни: „Тя (външния министър на Германия Аналена Бербок) вчера ни каза, че всички ние сме във война с Русия. Ние обаче не сме. Америка е във война с Русия, а ние сме само пионки“, заяви президентът Зоран Миланович.

Изпращането на западни танкове в Украйна ще удължи войната в тази страна и ако Вашингтон и Москва не стигнат до споразумение, ще започне Трета световна война, заяви президентът на Хърватия Зоран Миланович, цитиран от ХИНА.

„Това ще удължи войната. Всички танкове, включително руските и американските, горят по един и същи начин и хората в тях биват или убити, или успяват да избягат“, каза Миланович пред журналисти вчера. Хърватският президент използва почти същата фраза като говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, който в сряда коментира обещаните на Украйна германски и американски танкове, заявявайки, че „тези танкове горят като всички останали“.

„Войната в Украйна „ще продължи докато Москва и Вашингтон не се споразумеят в някакъв момента да я прекратят“ – нещо, което изглежда все по „трудно постижимо и далечно“, продължи хърватският президент. Според него в тези разговори „нито Загреб, нито Берлин, нито Париж, нито Брюксел“ ще бъдат поканени, но в същото време ако те не бъдат проведени, светът ще започне да се придвижва бавно към Трета световна война.

Хърватският президент отправи критика към външния министър на Германия Аналена Бербок за думите ѝ пред Съвета на Европа, че европейските страни трябва да бъдат единодушни и да спрат да се обвиняват помежду си, защото Европа в момента е във война срещу Русия и това не е война между европейските държави. По този повод Миланович заяви, че никога до момента не се е сблъсквал с „подобна лудост“ и че не знае Европа да е във война с Русия.

„Може би Германия е във война с Русия. Успех им желая този път, дано свършат по-добре, отколкото преди 70 години… но ние не сме във война с никого“, каза хърватският президент и допълни: „Тя (Бербок) ни казва, че всички ние сме във война с Русия. Ние не сме, Америка е, ние сме само пионки“.

Миланович е известен с това, че се противопоставя на това страната му да оказва военна подкрепа за Украйна. Тази негова позиция е в противоречие с позицията на правителството на премиера Андрей Пленкович, който определи наскоро президента като „путинофил“.

Източник: БТА

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. МИЛАНОВИЧ ОТКАЗВА ПОДКРЕПА! А НИЕ,НИЕ ИЗПРАШАМЕ ОРЪЖИЯ! ЩОТО ТАКА ТРЯБВАЛО! И ПОСЛЕ,ЕДИН НЕЩАСТНИК ЩЕ НАРИЧА ТОЯ И ОНЯ ,ЧЕ РОДНИНИТЕ НИ БИЛИ МЪРШИ! НЕ СА МЪРШИ,ПЛАЗМОДИИ СА! МАЛАРИЙНИ ПЛАЗМОДИИ!!!

  2. Интересно е какво казва ( или ще каже) нашият НАТОвски генерал, президента на Република България. Или, той не казва а само дава територия и бази на фашистите от сащ? Жалка картинка на тъпкан и унижаван глава на държава от „господарите“ и „притежателите “ на нашата Родина. Радев, изправи се! Покажи че не търпим унижения. Кажи на колониалните си господари че ние сами можем да решим! Попитай народа, който те е избрал. Можеш да направиш много „дребни“ неща но, май нямаш топки за това. Затова и ще си останеш мижитурка, плямпаща тъпи новогодишни слова, просто за да кажеш нещо.

    • За пръв път някой нарушава сентенцията: “ Роденият да пълзи, не може да лети“.

  3. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГРЪМНЕ ТОЗИ НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ р.радев ГОЛ ОХЛЮВ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.