Христо Иванов: Америка загуби стратегическата инициатива. Идват тежки времена и трябва да се оправяме сами (С ВИДЕО)

”Вашингтон вече няма стратегическа инициатива, която да задава някаква рамка в Европа. Америка загуби стратегическата си инициатива. Тя току-що изгуби Грузия, изгуби Северна Македония, Путин държи пръста си върху червеното копче на Босна и Херцеговина.

Идват тежки времена, ще трябва да се оправяме сами, досегашният модел вече се изчерпа… Сега, като политически пенсионер, вече мога да го кажа смело”, казва бившият съпредседател на ДБ Христо Иванов в интервю за подкаста на YouTube канала “Правосъдие за всеки”, дадено на 12 юни, в което обяснява мотивите си да подаде оставка от заеманите постове и да напусне политиката.

“Пеевски разбира, че след изборите в Америка може да му се налага много бързо да сменя камуфлажа. Разбира, че ако Америка продължава да изпуска стратегическата инициатива в региона, в Украйна, полковник Путин ще дойде и у нас да си търси вересиите. Всякакви милиони и всякакви други вересии”, каза в интервюто Христо Иванов. “Говорим за стара кредитна линия от времето на Андропов”, пояснява Иванов, намеквайки, че „Движението за права и свободи“ е създадено с помощта на българските и съветските спецслужби в първите месеци след 10 ноември, 89 г.

Големият разказ за непреодолимото историческо, съдбовно предимство на всичко европейско, което идва от Запада, свърши, каза още бившият десен депутат и дългогодишен американски НПО-грантаджия.

“Днес събитията се развиват със зашеметяваща скорост. Кой можеше да си представи, че ще има война в Украйна… На 20 (февруари 2022 г. – бел. ред.) дойдоха всички шефове на спецслужбите и казаха, че това е абсурд, че не може да се случи… Немислими неща се случват все по-често през последните години, това е тенденция, това е характеристика на факта, че се намираме в нова политическа епоха. Това е глобално положение. Старите разкази, старите тенденции, старите закономерности и схващания за света почват да се чупят пред очите ни”, казва Иванов.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Христо Иванов: Пеевски вече се държи с Борисов както с Денков

„Не си подадох оставката като лидер на „Да, България“ като красив жест. Подадох я, за да поема отговорност. И за да започне най-сетне важният разговор в партията, който да не бъде обременен от това „Ама защо Христо повдига въпроса, той не е ли отговорен“, заяви Христо Иванов в предаването „Стълбището“ по Дарик радио.

„Пеевски е това, което е, благодарение на нашите слабости. Заради това, че от много време не може да се разберем какво сме ние – апокалиптично радикално против или ще си сътрудничим с други формации“, каза Иванов. 

„Знам, че Борисов знае, че ще понесе големи щети, ако ГЕРБ влезе в открита коалиция с ДПС и Слави Трифонов. Тази коалиция няма какво да прави друго освен яка репресия. Борисов ясно призна, че спадът в техните избиратели – около 100 000 по-малко в сравнение с миналогодишните избори, се дължи на сътрудничеството им с ДПС. И Пеевски започна вече да се държи с Борисов като с Денков преди. Самият Пеевски се чувства несигурен в ДПС.“, заяви Христо Иванов. А в подкаста на „Правосъдие за всеки“ пък Христо Иванов разказа, че Пеевски редовно е присъствал на изпълнителните съвети на ГЕРБ и не само е присъствал, а е ръководил заседанията. Дори е планирал да мести централата на ДПС в НДК, където се помещава ГЕРБ, за по-плътна оперативност, но се отказал, когато се разчуло по-рано, отколкото искал.

„Няма да спра да се занимавам с политика. Ще се занимавам с най-важното – ще участвам в разговора за програмите и идеите. Този разговор е най-важният. Става дума за нов обществен договор как ще живеем занапред“, каза Иванов.

Бившият председател на „Да, България“ Христо Иванов ще положи клетва като депутат, след което ще подаде заявление за напускане на парламента. Това обявиха от партията му.

Иванов бе избран за народен представител в 50-ото Народно събрание от 24 МИР. Той обаче заяви, че няма да бъде депутат, както и че ще изпълни всички процедури в Конституцията и Изборния кодекс, т.е. ще положи клетва и веднага след това ще подаде заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. За Турция нещо няма ли да каже? Тя само ще притича от другата страна на линията и ставаме от съюзници, врагове. За един ден са ни минали. Всичко започва след 3 дни. Толкова траят ултиматумите.

    • Няма как Иване, рано или късно ще насъскат Турция срещу Русия.
      Ако не стане с ердугана, ще го сменят, защото просто никой друг няма как да воюва.
      В евроценностната европа населението е от педали, неспособни на нищо, а и трудно да се жертваш за хазарска колония.

    • Турците разбират от келипир, Фъки, а той не идва от ЕС или САЩ, там всички са скръндзи. С Путин могат да се договорят и той държи на думата си, а с кого от „лидерите“ мекокиткови в Европа да говорят и какво могат да им дадат? Турците са деца на Изтока и когато той се обединява, те няма да го предадат, а и няма кой да им плати толкова. Жалко, че нашите подгъзуйници не знаят, какви са и само се надяват да са покълнало семе, на заблуден кръстоносец.

      • С включването си като кандидат за БРИКС, точно келипира гонят. Сега просто изчакват кой ще им предложи Румелия, за да се включат на негова страна :)

        Не само келипир и при тях, те винаги са били васали и първи приятели на британоварварите и чифутите, така че не очаквай да другаруват дълго с Русия. Още повече, че най вероятно следващият конфликт се очертава на Балканите и турците ще се юрнат да помагат на албанците.

        Мюсюлманското обединение е неизбежно, въпроса е кога ще се състои, преди или след голямата война.

  2. Ммм дааа! Краварското корито взе да потъва и мишките хукнаха да се спасяват ! Да ,ама няма накъде,плужеци !

  3. В същност всичко е генетика. Да ме извиняват лингвистите, но езикът е една от надстройките, а кръвта е ядрото. Спорът е безкрайно дълъг, но аз съм склонен да вярвам на един бивш съветски, а после американски учен, Анатолий Кльосов, който прави разни изследвания и ползва голяма база днк анализи на мъже, съвременни и древни и достига до извода, че линията на западните и източни мъже минава през средата на Германия, Австрия и свършва в Италия. На запад са „ербини“ (хаплогрупа R1b), а на изток „арии“(хаплогрупа R1a). Естествено това са много широки понятия, но логично обясняват разликите между мисленето на хората от двете страни на тази линия. Понемчените арии, не са баш немци, макар да грачат по същия начин.

  4. Я,голяма тайна падна, Пр Путин пристига, предвидливите погачи месят и мерудия в битка за първата редица

  5. този плъх,взе да усеща накъде отива светът и гледа пръв да напусне потъващия кораб,ама хем иска да го напусне, хем гледа все още да не изпуска кацата с меда. сега да не взе да стане пръв русофил.

    • Всеки вреден за България в последните 35 г. на дръвника, боядисването на задника в червено, зелено, синьо няма да спаси предателите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.