Фицо с първо изявление след атентата: Връщам се в началото на юли! Омразата и агресията на соросоидната опозиция и медии отбелязаха връх! (С ВИДЕО)

Словашкият премиер Роберт Фицо публикува в социалната мрежа „Фейсбук“ предварително записано изказване – първата му публична проява, след като миналия месец беше тежко ранен, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Фицо заяви, че нападението срещу него на 15 май е нанесло тежък удар върху здравето му и че „ще бъде малко чудо, ако се върна на работа след няколко седмици“. Същевременно според него, ако „всичко премине добре, ще се завърна в края на юни – началото на юли“.

„Няма причина да вярвам, че това е било дело на самотен лунатик“, заяви Фицо, наричайки извършилия нападението 71-годишен охранител Юрай Цинтула „активист на опозицията“. Самият нападател по-рано заяви в съда, че извършил нападението заради несъгласие с правителствената политика.

Същевременно премиерът заяви, че „омразата и агресията на опозицията, толерирани от медиите, отбелязаха връх след президентските избори в Словакия тази пролет“.

„Не изпитвам омраза към непознатия, който ме застреля. Няма да предприема активни правни действия срещу него или да търся обезщетение. Прощавам му и го оставям да разбере какво е направил и защо го е направил в собствената си глава. В крайна сметка е очевидно, че той е бил само пратеник на злото и политическата омраза, която политически неуспешната и разочарована опозиция разви в Словакия до неуправляеми размери“, казва Фицо.

ВИЖТЕ ВИДЕООБРЪЩЕНИЕТО НА СЛОВАШКИЯ ПРЕМИЕР РОБЕРТ ФИЦО ТУК

„Време е да предприема първия си ход. Това е прошката. Не изпитвам гняв към непознатия, който ме простреля. Няма да предприема никакви съдебни действия срещу него (такива вече се водят от прокуратурата – бел. ред.), нито ще търся финансова компенсация. Прощавам му и го оставям да мисли какво направи и защо“, каза още премиерът на Словакия.

„Може да се очаква, че антиправителствените медии, финансираните от чужбина неправителствени организации и опозицията ще омаловажават покушението срещу мен – това е само нападение от опасен човек. Няма връзка между него и опозицията, че нараняванията ми не са сериозни. Ще бъде малко чудо, ако се върна на работа през следващите седмици. Искам да помоля антиправителствените медии, особено тези, които са собственост на Джордж Сорос, да не тръгват по този път“, каза Фицо.

Премиерът допълни, че е коментирал притесненията си за покушение срещу него с посланици от ЕС и НАТО в Словакия:

„Отварял съм темата и при двустранни срещи с партньори. Седмици преди покушението срещу мен предупредих министрите си да избягват тълпи. Нямах доклади от службите за готвено покушение – просто 32-те ми години опит в политиката ме предупредиха“.

„Словакия няма икономически или военни ресурси, за да налага интересите си чрез сила. Затова се борим за спазване на международното право. Имаме силата да казваме нещата такива, каквито са без значения за колко голяма държава се отнасят. Не всички големи демокрации бяха щастливи, когато предишния път, когато бях премиер на Словакия, отказах да бомбардирам Белград, или когато оттеглих словашките военни от Ирак, а сега, когато блокирах задължителните квоти за нелегални мигранти и се противопоставих на предложението за премахване на правото на вето на държавите членки в ЕС. Ситуацията с партньорите от ЕС и НАТО ескалира, след като Русия нападна Украйна. Ние отказахме да дадем на Украйна военна помощ с изключение на хуманитарна. Предпочитаме мир пред война“, коментира още министър-председателят.

Според него в Европа е наложена една гледна точка – войната трябва да продължи, за да се отслаби Руската федерация:

„Всеки, който не се идентифицира с това, бива обявен за руски агент и бива политически маргинализиран международно. Правото на различно мнение спря да съществува в Европейския съюз“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Добре дошли в Чифутландия – преизподнята на еврейските демони, които контролират Европейския (Еврейски) Съюз и Джумерика, или т.н. „Колективен (Еврейски) Запад“.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.