Със санкциите срещу Русия Западът ускори Края на икономическата си Хегемония

От 5-ти до 8-ми юни в Санкт Петербург се провежда ежегодния традиционен Международен икономически форум. Тази година в него  участват представители на 139 държави – Китай, Бразилия, Индия, Индонезия, ЮАР, Иран, Беларус, Куба, Виетнам, Казахстан, Азербайджан, Киргизстан и много други страни от Африка, Азия, Латинска Америка и Източна Европа. На форума присъстват над 18 600 участници.

Форумът е среща на представители на бизнеса и държавни агенции от Русия и други страни. На събитието се сключват споразумения и се договаря сътрудничество, споделя се опит, обсъждат се икономически въпроси, провеждат се дискусии и кръгли маси.

Важна част от Международния икономически форум е изложението, където руски региони и големи компании представят своите постижения в отделни павилиони.

Насърчаване на интересите на Русия в глобалната икономика – именно за тази цел е създаден форума – това сподели един от организаторите Евгений Смирнов пред Lenta.ru.

Според него през 2000-те години форумът е помогнал за привличането на чуждестранни инвеститори в руската икономика, а също така е защитил руските компании  на международните пазари. Днес форумът е изправен пред същата задача, но в друг контекст – да покаже какво място заема Русия в международната икономика. Важен момент във форума е развитието на сътрудничеството с приятелски за Русия развиващи се страни. 

Форумът е реклама за Русия, каза Евгений Смирнов. Той трябва да покаже на света, че икономическият модел на Русия е здрав и издържа на санкции.

Този форум по същество е рекламен ход, който доказва и потвърждава пред чуждестранните партньори от приятелските за Русия страни необходимостта и ползата от по-нататъшно икономическо сътрудничество със страната.

Международният икономически форум в Санкт Петербург помага на бизнеса да създаде контакти, предоставя на участниците платформа, където за няколко дни могат да намерят нови партньори, да сключат споразумения и да изберат проекти за инвестиране.

В рамките на форума  се провежда и изложение за инвестиции и бизнес. На изложението руски и чуждестранни участници ще могат да покажат своите проекти – идеи за инвестиции, нови технологии, решения и продукти. Изложението се представя на обща площ от над 10 000 квадратни метра.

А сега, кратък анализ върху горната информация: Така нареченият демократичен свят се опита да срине икономически Русия чрез санкции и изолиране от световния икономически живот. Обаче, САЩ, Европейският съюз и сателитите им не бяха подкрепени от основната част от останалите държави и планът им се срина с гръм и трясък. На практика, те наложиха санкции на себе си и сами се изолираха от бъдещото икономическо развитие в света. 

Западът ще загуби икономическото си предимство, което е изградено върху експлоатация на по-слабо развитите страни. А тези по-слабо развити страни, използвайки ресурсите си и научния потенциал на Русия и Китай, ще претърпят сериозно развитие на икономиките си.

Досещате се, какъв е единствения вариант за Запада да спре набиращият все по-голяма скорост икономически възход на тези страни – мащабна война. Но сега не сме 1940-та година и военните технологии са доста различни от тогавашните. Остава да се надяваме, че чувството за самосъхранение в западните лидери ще надделее и те ще приемат ролята си на сила с намаляващ икономически потенциал, вместо да предприемат отчаяни стъпки, които ще ни върнат в каменната ера.

Автор: Любомир Данков

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ние обикновените простосмъртни сме слепи за предстоящите световни събития.Кой можеше да предположи разпадането на Съветския съюз,вкарването на България в НАТО и нейното икономическо оглозгване, духовното съсипване на народа и четири американски военни бази цъфнали на наша територия. Не китайски или някакви други, такива на световния хегемон, който наследи английската колониална система, но както се оказва за кратко време.Не случайно обаче у на са родени Ванга и Севрюкова.Има космическа информация за миналото и бъдещето, която е достъпна само за избрани, като Нострадамюс, Едгар Кейси и много други. Нашата Европа, която колонизира света за огромно съжаление се самоубива скоростно и съвсем скоро ще видим не само нейния упадък, ще видим много лоши събития.Ние трябва да съберем малкото остатъчен разум, воля и желание за оцеляване, най-напред с гласуването на 9 юни.

  2. Някои трезви западни политици и анализатори твърдят, че западът се е прострелял в крака с всичките санкции, изземания, наказания и прочие срещу Русия. Нищо подобно! Западът се простреля между краката, с ловна пушка и сачми за дребен дивеч, отнасяйки всичко детеродно, което Господ му е окачил там. Сега вече им вярвам, че имало трети пол, но за тяхно съжаление този пол няма да се развъди.

  3. Ще бъдат ли признати резултатите от тези избори с още по-ниско участие в тях, с купения вот, обявяван до втръстване, че е престъпление.Още милиони профукани и за тези избори в колонията, която по директива трябва да остане такава, щото сме само територия, подмандатна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.