Скот Ритър: Европа започна да осъзнава, че Украйна е загубила

Европа започна да осъзнава, че Киев губи войната. Това каза бившият американски разузнавач Скот Ритър в интервю за YouTube канала Judging Freedom пред журналиста Андрю Наполитано. Според него дори най-близките съюзници на киевския режим, като Полша например, в момента се чудят как да се дистанцират и отърват от ангажимента си към Украйна. Празната зала по време на речта на Зеленски в ООН пък ясно показа отношението на световната общност към терористичния режим на Зеленски, който е взел Украйна за заложник и изнудва с нея Русия.

Публикуваме част от интервюто на Ритър:

Андрю Наполитано: През цялата изминала седмица гледаме репортажи от заседанията на ООН, в които Байдън и Зеленски натрапчиво демонстрират крайно топли приятелски отношения. Как мислите, цялата тази показност ще повлияе ли по някакъв начин на хода на военните действия или е просто шоу за пред световната общност?

Скот Ритър: Бих започнал с това, че дори не е за световната общност, а само за американската публика. Този цирк на Байдън и Зеленски е заради предстоящата визита на Зеленски във Вашингтон, където той ще убеждава Конгреса да не ограничава финансирането за катастрофалната война на Украйна. Зеленски трябва да е забелязал, че когато изнесе речта си пред Съвета за сигурност на ООН, в залата нямаше никой. Но въпреки това ще лети от Ню Йорк за Вашингтон да убеждава Конгреса да продължи да му налива пари. Той е Марионетка и не му пука за нищо, най-малко пък за Украйна и нейния народ, той просто си играе ролята, за която му се плаща.

Андрю Наполитано: Забелязах, че когато Зеленски започна да говори в ООН, залата се изпразни.

Скот Ритър: На никого не му пука /за Украйна/. Слушайте, дори Полша в момента се чуди как да се измъкне от ангажимента си към Украйна, който е поела пред САЩ. Поляците нарекоха Украйна „удавник“ и казаха, че с удавниците трябва да се внимава, защото могат да повлекат към дъното и този, който се опитва да ги спаси. „Някои давещи се не могат да бъдат спасени – те ще ви повлекат със себе си“, каза премиерът на Полша. И най-доброто нещо, което можете да направите, е да отплавате по далече. Полша иска да се отърве от всичко това. Говоря за нелепите условия, които Киев постави за започване на преговори – Русия да изтегли войските си и т.н. Дори Германия вече открито и все по-натрапчиво говори, че победата е невъзможна. За да предотвратим сценарий, при който НАТО се изправя директно срещу победоносна Русия, на Западът ще му се наложи да признае някои моменти.

Например, че тези и други украински територии ще се присъединят към Русия, а Украйна никога няма да влезе в НАТО. Европа преживява нещо като пробуждане: тя започна да осъзнава че Украйна загуби в този конфликт и няма никаква възможност да спечели. И всички по-нататъшни опити на Запада за изкуствено удължаване на този конфликт ще завършат единствено с катастрофа. Само Съединените щати – и по-точно администрацията на Байдън – продължава да се придържа към фантазиите за украинска победа.

Андрю Наполитано: Ако Европа е започнала да осъзнава, че Русия печели, а Украйна, напротив, губи, тогава защо продължава да налива на Киев оръжия? Или поне дава обещания за нови оръжейни доставки?

Скот Ритър: Да, но нека видим какъв вид оръжия доставя. Северните страни – Дания и Швеция – току-що изпратиха на Киев партида от стари „Леопард 1“. Тези танкове са абсолютни боклуци. И украинците, въпреки че отчаяно се нуждаят от бронирани машини, им върнаха около десет от тях обратно. Казаха, че въпросните дори не могат да се движат – пълни боклуци.

Факт е, че европейските оръжия по никакъв начин не могат да помогнат на Украйна да спечели. Това не е модерна и напреднала технология, а само привидна помощ, за шоу. Но всички европейци прекрасно разбират, че помощта им е напразна, а Украйна е провалена държава, чиято армия не е в състояние да постигне победа на бойното поле.

Андрю Наполитано: А Германия? Тя все още изпраща Леопард-2…

Скот Ритър: Да, те стоят доста по-добре от антиката „Леопард-1“ – обновени са и са модернизирани. Но вече стана ясно, че тези танкове не могат да повлияят на изхода на битката. Германия обаче има едно оръжие, което може и да не обърне хода на конфликта, но би се превърнало в проблем за руснаците: крилатите ракети с голям обсег на действие Taurus. Това е наистина модерно оръжие и на руснаците ще им трябва известно време, за да приспособят своите противовъздушни и ударни системи към него. Украйна много силно настоява пред Берлин да им го достави, но ми се струва, че те /Германия/ са започнали да разбират, че доставянето на ракетите няма да промени изхода от конфликта, но може да предизвика руски отговор срещу Германия и НАТО – отговор, какъвто никой не иска.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.