САЩ Заплаши Китай със Санкции ако продължи да помага на Русия!

Буквално час след обявения днес от Си Дзинпин и Владимир Путин в съвместно изявление от Пекин безпрецедентен Стратегически съюз между Китай и Русия, последва официално изявление на САЩ.    Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс заплаши китайския бизнес със сурови наказания ако решат да работят с Русия след евентуално решение на САЩ да наложат санкции на Москва. Прайс изброи много на брой хипотетични санкции, които президентът на САЩ Джо Байдън би наложил на китайския бизнес, ако не се присъединят солидарно към евентуални санкции срещу Русия.

На спешно свикана пресконференция Прайс заяви, че САЩ разполагат с „набор от инструменти, които можем да използваме, ако забележим чужди компании, включително такива от Китай, които се опитат да запълнят опразнените търговски ниши на руския пазар заради действията за контрол на износа на САЩ, да ги избегнат, да ги заобиколят”

„Ако Русия смята, че ще бъде в състояние… да смекчи някои от тези последици (евентуални американски санкции -б.р.) чрез по-близки отношения с Китай, това няма да им се получи“, заяви говорителят на САЩ.

„Тези наши действия ще направят руската икономика в много отношения по-крехка и нестабилна“, разясни Прайс по отношение на хипотетични санкции на САЩ срещу Москва ако тя нахлуе в Украйна.

Прайс предупреди Русия, че не може да оцелее без Запада, заявявайки, че „ако се откажете от възможността да осъществявате сделки със Запада, да внасяте от Запада, от Европа, от Съединените щати, вие значително ще влошите производствения си капацитет и вашия иновативен потенциал.”

На същата пресконференция Прайс заяви, че разполага с доказателства от американското разузнаване, че Русия планира атака под фалшив флаг срещу украинските сили в Донбас, за да може когато те отвърнат, да оправдае нахлуването си в Украйна.

Прайс обаче беше разкритикуван от журналист на Асошиейтед Прес за това, че отказа да представи дори едно от тези доказателства пред обществеността, с което да защити твърденията си за скорошна руска атака срещу Киев.

Припомняме, че Москва многократно отхвърли обвиненията, че планира военна инвазия в Украйна, квалифицирайки ги като „с нищо необоснована истерия“. Дори Киев в един момент разкритикува западните политици и медии за това, че с пресилените си изказвания за „неизбежна война“ нагнетяват напрежение и страх, и нанасят щети на украинската икономика. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Сигурен съм, че над 50% от ганьовците няма да обърнат внимание за „двата“ народа. На тях им е все тая, че някакъв си еничар служещ на краварите прави нотариална заверка на новия народ.

    Няма държава македония
    Няма македонски народ
    Няма македонски език
    Няма македонска история
    Няма обща история, историята е българска и на българският народ!

    Смърт за националните предатели!

  2. ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ СКОРО ЩЕ ПОСТАВИ НЕЩАТА ТАМ КЪДЕТО Е МЯСТОТО ИМ И ЩЕ СЪЗДАДЕ РЕД МИР И СПОКОЙСТВИЕ АМИН

  3. САЩ заплаши, че ще смачка китайския таралеж с голзадник. Всяка ще им се получи.САЩ залязват, пък нека си дрънкат да плашат гаргите.

  4. С това изявление на този безличен Прайс американците издават своето безсилие. Ситуацията им картинно представена е, че вече са с насрани гащи.

  5. Санкции, санкции, санкции… Проглушиха но ушите с тези санкции, сякаш те са панацея да налагат свой ред. От Октомврийската революция до началото на Втора Световна, СССР се развиваше в условията на санкции. Благодарение на тези санкции и въпреки тях успя да развие своята икономика и индустрия до степен да се противопостави на германската военна машина, за която работеше цяла Европа. Гадни европейци и присъединилата се към тях овчедушна България, не забравяйте че кранчето за газта се намира в ръцете на Путин и търпението му може да свърши! А вие продължавайте със санкциите си.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.