Саркози: На какво основание Фон дер Лайен доставя оръжие на Украйна? Танцуваме на ръба на вулкан

Според бившия президент на Франция „единственото нещо, което чуват европейците насред настъпващата тежка икономическа криза, са как ЕС дава поредните нови милиарди за закупуване на оръжия за Украйна“.

Европейската комисия (ЕК) действа извън своята компетентност в подхода си към украинския конфликт. Това заяви бившият френски президент Никола Саркози в публикувано в неделя интервю за седмичника „Журнал дьо диманш“ съобщава ТАСС.

„Европейската комисия е административната структура на един икономически съюз“, каза Саркози. „Просто не мога да разбера въз основа на кой член от споразуменията на ЕС председателят на комисията Урсула фон дер Лайен решава да доставя оръжие и взима решения за подготовка на украински командоси на територията на Европа. А и на какво основание тази дама се смята за компетентна по въпросите на войната и външната политика“, коментира бившият френски президент.

„Единственото, което обедняващите драстично европейци чуват през последните 8 месеца, е как ЕС дава все повече и повече милиарди за закупуване на оръжия. Повече оръжия – повече смърт, повече военни действия“, каза той. Според Саркози политиката на ЕС по украинската криза зависи твърде много от „екзалтация, раздразнителност, повърхностна реакция“. „И не си даваме сметка, че танцуваме на ръба на вулкан. Това е крайно опасно“, предупреждава Саркози.

На пресконференцията след срещата на върха на ЕС Фон дер Лайен каза, че европейските лидери са обсъдили постоянно финансиране от ЕС за Украйна в размер на 1,5 милиарда евро на месец. Тоест, през следващата година, която се очаква да е икономически катастрофална за страните в Европа, Брюксел ще даде финансова помощ на Украйна в размер на 18 милиарда евро.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. КОГАТО НАПАДНАХТЕ ЛИБИЯ КАКВО МИСЛИХТЕ ?

    СЕГА НАТО И САЩ СА ГОТОВИ ДА ВОЮВАТ С РУСИЯ !

    ЧАКА СЕ СИГНАЛ !

    НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ НИКОЙ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ВЪВ ВЪЗДУХА С ЧЕТИРЕТЕ САЩ БАЗИ И ДРУГИТЕ ВОЕНИ ОБЕКТИ И ЩЕ ИМА ДЕБАРКИРАНЕ , ДАНО НЕ ХВЪЛЯТ АТОМНИ БОМБИ !

    ДА КРИТ ВСИЧКО ЩЕ ИЗПЕПЕЛЯТ И ШЕСТИ ААМЕРИКАНСКИ ФЛОТ

    ЛОШАВА РАБОТА …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.