Руският посланик за шпионския скандал: Скалъпена история, но показахте Лоялност към Вашите Господари! (С ВИДЕО)

„Българските власти трябва да мислят за България и да действат в угода на нейния народ, а не управлението им да е низ от изпълнение на чуждестранни поръчки“. Така руската посланичка Елеонора Митрофанова коментира пред bTV шпионския скандал у нас, който доведе до ареста на група от 6 българи – бивши и настоящи висши военни чиновници, и до изгонването на поредни двама руски дипломати.

„Българските управници трябваше да покажат лоялност към чуждестранните си господари. (употребената от Митрофанова дума „хазяи“ може да се преведе като „стопани“ и „господари“-б.р.) Всички обвинения и хипотези относно шпионажа в полза на Русия си останаха на ниво скандал. Те няма как да се развият, защото са скалъпени, нямат нищо общо с действителността. Затова се отнасяме към скандала спокойно. В дипломацията да такива случаи си има предвидени ответни мерки – ваши дипломати също ще бъдат изгонени от Москва. Нито на България, нито на Русия ще им стане по-добре от тази ситуация“, каза още руският посланик.

Тя определи отношенията между Русия и България като нормални. „Напоследък, заради скандалите, отношенията ни малко поохладняха. А мисля, че двете държави имаме голям потенциал за сътрудничество, който не е задействан въобще. А не е задействан, заради сегашните „съюзници“, така да ги наречем, на България, които много искат да изместят Русия от всички сфери на сътрудничество. Мисля, обаче, че са си поставили невъзможна за решаване задача“, заяви Митрофанова.

Според нея в действията си България трябва да се води от собствения си интерес. „Българите трябва да мислят за България, за нейното настояще и бъдеще, а не да слугуват на чуждестранни „партньори“ и да изпълняват поръчките им изцяло в свой ущърб. България трябва да си сътрудничат с всички и да съблюдава интересите си. Поведението ви в това отношение силно лъкатуши. И то до такава степен, че ние постоянно сме в дилема и се чудим: България с ЕС ли е, или със САЩ… със САЩ ли е или с Русия… В преценките си за България ние от 10 години насам тази ваша особеност я взимаме предвид, но това ваше крайно непредвидимо поведение не е най-целесъобразното и изгодно за вашата страна. Изборът е ваш – сътрудничеството на България с всички ще е за благото на българския народ“, каза още Митрофанова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ Е ТОЧНО ТАКА СЛЕДВА БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ БОРИСОВ ФАШИСТКАТА МУ ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ НАТО ЕС САЩ СОРОС ОПРОСТАЧЕНИЯ НАРОД ОЩЕ НЕ Е ПРОГЛЕДНАЛ ЧЕ ПО ИСКРЕН И ЛЮБЕЩ БРАТ ОТ РУСИЯ НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА ГОСПОДИ ПАЗИ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е ВЪЗДУХЪ И СЛЪНЦЕТО ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

  2. Процесът е НЕОБРАТИМ!
    На тази Свещенна земя, подобно безродно племе – НЯМА място!
    Да идват ТЕЗИ, които ще милеят за НЕЯ, ще проливат кръвта си за Свободата й и ще възпитават ПОКОЛЕНИЯ, които да я ОБИЧАТ С ЦЯЛАТА СИ ДУША И СЪРЦЕ!
    Днешният боклук да отива на бунището на Историята!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.