Русия се връща в сделката за износа на украинското зърно

Русия се връща към участие в сделката за зърно, след като получи писмени гаранции от Украйна, че повече няма да използва зърнения коридор за военни операции срещу Москва, съобщи руското министерство на отбраната. От ведомството отбелязаха, че споразумението се подновява с посредничеството на ООН и Турция, съобщава ТАСС.

„Получихме необходимите писмени гаранции от Украйна, че повече няма да използват хуманитарния коридор в Черно море и украинските пристанища, определени за износа на селскостопанските им продукти, за бойни действия срещу Руската федерация. Подписаните от Украйна гаранции са изпратени до Съвместния координационен център (СКК) на 1 ноември 2022 г.“, отбелязват от Министерството на отбраната.

Както подчертават от министерството, украинската страна официално е уверила, че „морският хуманитарен коридор ще се използва само в съответствие с разпоредбите на Черноморската инициатива и свързания с нея регламент за СКЦ“.

„Руската федерация смята, че получените към момента гаранции изглеждат достатъчни и възобновява изпълнението на споразумението“, казаха от министерството.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. КОЛКО ПЪТИ ДОПУСНА ДА ГО ИЗЛЪЖАТ ТАЗИ ЛИБЕРАЛНА МАРИОНЕТКА. ТО НЕ БЯХА МИНСКИ СПОРАЗУМЕНИЯ, ТО НЕ БЯХА ДОГОВОРИ В ТУРЦИЯ И ИЗТЕГЛЯНЕ НА ВОЙСКИТЕ ОТ КИЕВ. АКО В НАЧАЛОТО БЯХА УНИШОЖИЛИ ПЪТИШАТА, МОСТОВЕТЕ И ТУНЕЛИТЕ НЯМАШЕ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВОЗВАТ НАТОВСКИ ОРЪЖИЯ И МНОГО ПО-МАЛКО ХОРА ШЯХА ДА ЗАГИНАТ. ОНИЯ ИМ ОКРАДОХА ПАРИТЕ, ЗА КОИТО ПУТИН ИМА ВИНА, ЧЕ ГИ ДЪРЖИ В ТЕХНИ БАНКИ, А ТЕЗИ НЕПРЕКЪСНАТО – КОМПРОМИСИ. АКО ИМ БЛОКИРАТ ИЗНОСА, НЯМА ДА ИМАТ ПАРИ ЗА ОРЪЖИЯ И ЩЕ КАПИТУЛИРАТ. ВЪОБЩЕ РУСИЯ СЕ БИЕ С ЕДНА РЪКА И НЕПРЕКЪСНАТО ПРАВИ ГЛУПАВИ ОТСТЪПКИ В ПОЗ=ЛЗА НА ФАШИСТКИЯ РЕЖИМ, ЗАЩОТО ПУТИН НЯМА СМЕЛОСТ ДА СЕ СПРАВИ С ПЕТАТА КОЛОНА, КАКТО ГО НАПРАВИ СИ ДЗИН ПИН.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *