Румен Петков: На фона на касапницата в Украйна Блинкен пее по баровете в Киев, а ПП-ДБ се хилят като репи пред украинското знаме. Ето ви два примера за „евроатлантически ценности“

„Аз съм питал част от тези бъбривци, като говорят за евроатлантически ценности, да изредят три. И досега не съм чул нито една. Защото няма евроатлантически ценности, има човешки ценности и неща, които се разминават с нормалния човешки разсъдък. Давам два примера, защото всеки българин и европеец е изправен пред избора мир или война. Единият пример е държавният секретар Антъни Блинкен, който беше в Киев преди два месеца, за да обясни на Зеленски, че те трябва да приемат закон, с който да изпратят всички украински мъже на фронта. И вечерта отиде в един бар да пие и да пее. Той е организаторът на касапницата, което не му пречи да се забавлява колкото си иска. Това беше показано по телевизиите в цяла Европа, и никой не реагира. За нас този „изрод” е лидер, когото трябва да следваме. Ще повторя – „изрод”, защото това нормален човек не може да го направи.

Вторият пример е тук, от нашата родна картинка. Предизборната кампания на ПП, глуповато ухилените им физиономии по билбордовете на фона на гробище – имам предвид флага на Украйна. Това, че се прави кампания с чуждо знаме, това, че чуждият интерес е поставен над българския. Това, че в кампанията българските проблеми не се коментират, е нещо, което ние като общество сме готови да възприемем и се плаша, че нямаме съпротивителна сила срещу тази тенденция. Да бъде загърбена дискусията за българския национален интерес, но в случая това са хора, които са ухилени, на фона на една държава, която погребва всеки ден стотици и хиляди граждани. Този избор е изключително важен.

Който иска война, трябва да подкрепи ГЕРБ и ПП/ДБ. Който иска мир, трябва да подкрепи антивоенните партии в България и здравия разум, защото освен всичко друго, тези военнолюбци, тези „евроатлантици” в кавички, защото те спекулират с терминология, зад която няма реално съдържание, всъщност унищожиха системата за сигурност на България. Те доведоха за 7-8 години недокомплекта в българската армия до 28,6%, тоест имаме близо 30% по-малко военнослужещи от предвидения щат по доклад на Министерството на отбраната, подписан от Тагарев. Това означава, че ние нямаме армия. И те говорят, че България трябва да е готова, за какво да е готова, като нямаме армия! Това са правителствата на Борисов, това са правителствата на Кирил Петков и на Николай Денков.“

Това казва в интервю пред Явор Дачков Румен Петков, бивш вътрешен министър. 

– За мен темата на тези избори е мир или война, а всички други теми като че ли избледняват. С когото и да правя интервю от политическите фигури, започвам с този въпрос. На чия страна сте? 

– Големият въпрос, мир или война, стои пред Европа от десетилетия. И ние някак услужливо бягаме от него, услужливо от гледна точка на интереса на САЩ. Приглушаваме този въпрос и не го допускаме на сериозен анализ и публично обсъждане. България беше част от войната срещу Югославия. Отказваме да си дадем сметка, че с наше участие там бяха избити хиляди души. България беше част от войната в Ирак. Оттам получихме ковчези. Абсолютно нелегитимна война, в която бяха убити над половин милион цивилни иракчани и както стана ясно, предизвикана от една нагла лъжа на Тони Блеър. Никой не му потърси сметка за това престъпление.

– И на Колин Пауъл в ООН…

– Той беше съучастник. Основният двигател на престъпния процес беше Тони Блеър, когото правителството на „сглобката” направи свой съветник. Той е съветник на Николай Денков.

– Да припомня, че Тони Блеър и главният прокурор на Великобритания тогава излъгаха английското общество.

– Направиха опит да излъжат ООН, ООН не тръгна, направиха опит да излъжат НАТО, НАТО не тръгна да воюва, но ние бяхме сред първите, които тръгнаха и разбира се, първите, които получиха ковчези. На Сирия, на Либия няма да се спирам, тоест войната е част от ежедневието ни през последните 35 години. И тема, която ние постоянно загърбваме. Онзи ден в Уестпойнт президентът Байдън каза, че за негово щастие САЩ в момента участват в 30 военни конфликта по света. Най-големият брой конфликти, в който САЩ участват от Втората световна война насам.

– С гордост?

– Да, с изключителна гордост! Ние се опитваме да представим агресията като налагане на демокрация, като евроатлантически ценности, защото вие споменахте „евроатлантическата група”. Аз съм питал част от тези бъбривци, като говорят за евроатлантически ценности, да изредят три. И досега не съм чул нито една. Защото няма евроатлантически ценности, има човешки ценности и неща, които се разминават с нормалния човешки разсъдък. Давам два примера, защото всеки българин и европеец е изправен пред избора мир или война. Единият пример е държавният секретар Антъни Блинкен, който беше в Киев преди два месеца, за да обясни на Зеленски, че те трябва да приемат закон, с който да гарантират всички украински мъже на фронта. И вечерта отиде в един бар да пие и да пее. Той е организаторът на касапницата, което не му пречи да се забавлява колкото си иска. Това беше показано по телевизииите в цяла Европа, и никой не реагира. За нас този „изрод” е лидер, когото трябва да следваме. Пак казвам, „изрод”, това нормален човек не може да го направи.

Вторият пример е тук, от нашата родна картинка. Кампанията на ПП, глуповато ухилените им физиономии по билбордовете на фона на гробище – имам предвид флага на Украйна. Това, че се прави кампания с чуждо знаме, това, че чуждият интерес е поставен над българския. Това, че в кампанията българските проблеми не се коментират, е нещо, което ние като общество сме готови да възприемем и се плаша, че нямаме съпротивителна сила срещу тази тенденция. Да бъде загърбена дискусията за българския национален интерес, но в случая това са хора, които са ухилени, на фона на една държава, която погребва всеки ден десетки и стотици граждани. Този избор е изключително важен. Който иска война, трябва да подкрепи ГЕРБ и ПП/ДБ. Който иска мир, трябва да подкрепи „Левицата“ и здравия разум, защото освен всичко друго, тези военнолюбци, тези „евроатлантици” в кавички, защото те спекулират с терминология, зад която няма реално съдържание, всъщност унищожиха системата за сигурност на България и пак давам два примера.

Те доведоха за 7-8 години недокомплекта в българската армия до 28,6%, тоест имаме близо 30% по-малко военнослужещи от предвидения щат по доклад на Министерството на отбраната, подписан от Тагарев. Това означава, че ние нямаме армия. И те говорят, че България трябва да е готова, за какво да е готова, като нямаме армия!

– Самите те доведоха армията до това положение.

– Това са правителствата на Борисов, това са правителствата на Кирил Петков и на Николай Денков. Миналата година недокомплектът беше 24 %, тази година е вече 28,6%.

– А всъщност България печели най-много от износ на боеприпаси. Какъв е този парадокс?

– Този парадокс показва, че българските мъже нямат доверие в българското правителство и не искат да отидат в платената армия. Защото те виждат, че става дума за чужди слуги и защото те не вярват, че българската армия има основна функция да гарантира сигурността на България. Кой нормален човек ще гледа украинското знаме в кабинетите в НС, в кабинетите на МС, чието и да е чуждо знаме, след което да отиде в армията?!

– За да се бият за чужда страна, това е логиката….

– Аз искам да попитам българските институции колко действащи бомбоубежища има в България. Колко от противогазите, които са предназначени за държавната администрация и за училищата, са използваеми и колко от плановете на България са проигравани и тествани в различните институции – нула. Така че изборът е ясен. Изборът е между войната и нейните носители, ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС, и тяхната алтернатива – Левицата. Този въпрос за недокомплекта на българската армия го знаят всички депутати. Но нито Възраждане, нито БСП, нито ИТН – никой не го поставя. Ние в НС имаме един услужлив фон, който бяга от изключително важните теми за сигурността на страната.

– Като казахте национална сигурност, България може ли да стане мишена? На руски отговор, в случай, че ескалира войната там и наистина Украйна започне да обстрелва Русия със западни оръжия?

– Мисля, че по-скоро не. Бях в Русия на един голям международен форум преди няколко месеца и съм имал възможност да говоря с ключови фактори в страната, там отношението към българския народ е изключително добро.

– Продължава да бъде такова?

– Да. И се прави съществена разлика в действията на правителството и отношението на народа. Много е странно, че същият този народ, който има много ясно отношение към историята, излиза и гласува по този начин. Важно е всички българи да осмислим необходимостта от гласуването, защото в момента върви пропагандна кампания, в смисъл, че както и да се гласува, резултатът от изборите ще е в полза на ГЕРБ, ПП, ДБ, следващата сглобка отново. Или пък че няма смисъл да се гласува, защото след няколко месеца пак ще има избори – и двете внушения целят да отвратят почтения, разумния, нормалния човек от участие във вота. Нищо не е решено, решението е в нашите ръце. Гласуването възпрепятства усилващото се влияние на купения и зависимия вот.

– Освен темата за войната, да засегнем и темата за икономиката , която разбира се е следствие, защото всички очакваха, че Русия ще фалира преди две години, а се оказа, че Европа е тази, която влиза в рецесия. И също Зелената сделка, енергетиката, това са основни теми от Вашата кампания, които следя и които ще помоля да развиете.

– Есента на 2022-ра година ни осведомиха, че Русия е свършила снарядите. Пролетта на 2023-та пак ни осведомиха, че Русия е свършила снарядите. През есента ни казаха същото отново. И се оказа, че Путин не разбира нищо от тези новини. Казват му, че е свършил снарядите, той не ги свършва. Лъжата в Европа вече е издигната в институция, до степен на неприкосновеност – когато ни лъжат по точно определена тема, по точно определен начин, ние сме длъжни да адмирираме. Стремежът на Левицата и в ЕП е да се противопоставим на този тип манипулиране на общественото мнение.

Вижте как ни промотират и Зелената сделка, та тя е катастрофална за Европа и на първо място за България. По телевизиите като се опитват да ни обяснят защо трябва да затворим ТЕЦ-овете, ни дават кадри на едни бълващи пушек комини, които едва ли не внушават как трябва да затворим източника на цялата тази нечистотия. Само че ние изнасяме въглища в съседна Сърбия. Която поради това, че не е член на ЕС, не плаща вредни емисии. След това си купуваме ток от съседна Сърбия, който е произведен с нашите въглища. Нали нямаме илюзии, че замърсяването оттам се разнася и към нашето небе? Има извращаване в Европа на анализа за състоянието на климата, което няма да ни доведе до нищо добро. В нашия Парламент пета година се мълчи за удара, който бе нанесен по корабоплаването и пристанищните съоръжения на Европа. Аз съм кандидат за народен предствител в Бургас, потресен съм от факта, че нито един депутат от Варна, от Бургас, въобще от двата морски района, не поставя въпроса, че от първи януари тази година по регламент на ЕС 757, който бе приет през 2023-та в ЕП, налага плащането на вредни такси на пътническите и товарни кораби.

– И на тях? Това е безумие!

– Да. Ще направим Турция още по-богата. Всеки плавателен съд, надхвърлящ 400 тона, това е практически всяка лодка, е натоварен с плащането на тези такси. И българският парламент си мълчи. Всички са съучастници в убийството на корабоплаването. Наредбата важи за пристанищата на ЕС. Ние ударихме нашата ядрена енергетика, резултатът е, че Турция пуска ядрена централа на 20 километра от Резово. Сега ще ударим и нашите пристанища и всички ще отидат в съседна Турция. Смайващо е мълчанието и в Нидерландия, в Испания, все държави с развита морска икономика, тоест Зелената сделка убива вече и нашия морски транспорт. В ЕП има шокиращо единодушие по въпроса, няма никакво противопоставяне, даже не се отчита фактът, че няма единен стандарт на горивото, използвано от корабите. При липсата на единен стандарт не знам как ще бъдат оценявани вредните емисии. Логично по-скъпите горива са с по-ниско вредно влияние върху околната среда. Тези неща всеки ден убиват европейската икономика, специално ударът по морския транспорт ще съсипе и българския износ на зърно. Няма съмнение, че цената на тези вредни емисии ще влезе в цената на продукцията. И това ще направи нашето зърно неконкурентноспособно в сравнение с руското, украинското, турското и каквото и да било друго. Давам тези примери, за да е ясно, че Левицата вижда проблемите каквито са и предлага решения. Нужно е генерално преосмисляне на Зелената сделка, много ясно и категорично управленско решение за изграждането на „АЕЦ Белене”. Неслучайно дадох примера с ядрената централа в Турция до Резово. Заприличваме на Австрия, която чак забрани в Конституцията си изграждането на ядрени централи, а в съседните страни около Австрия има повече от 20 такива…  В „Белене” имаме вече готова площадка за строеж. И освен това трябва да минем към диверсификация на ядреното гориво. Трябва да внасяме и американско, и руско ядрено гориво. В бургаския регион, между другото, има голям уплах, че в старите и затворени мини край Странджа ще бъде карано отработеното ядрено гориво. Това, което закупуваме от САЩ.

– Досега руснаците си вземаха отработеното ядрено гориво и те се грижеха за неговото складиране.

– Така. А сега ако започнем диверсификацията на ядреното гориво, тези, които искаме да доставяме и руско гориво, сме със съзнанието, че то ще бъде връщано на Русия. Тези, които държат на американското гориво, да бъдат така добри да участват в неговото съхраняване. Тези, които искат участие във войната, да бъдат така добри да слагат по една каска и да отиват на фронта. Тези, които държат на Зелената сделка, да бъдат така добри да си купуват ток от панелите. Германия вече започна унищожаването на панели поради факта, че те са абсолютно нерентабилни икономически. Цената на тока през деня между десет и половина сутринта и три следобед е нула. И хората, които са инвестирали в соларните панели, не могат да покрият кредитите си. Европа е изправена пред серия катастрофални възможности за развитие. „Левицата” е алтернативата, която вижда проблемите и предлага тяхното решение.

– Накрая един политически въпрос, след 9-ти юни ще има ли според Вас стабилно правителство, доколкото всичко наоколо е нестабилно? Имаме неясен резултат от Европейските избори и ново мнозинство, което ще стане ясно чак през есента. Този период е дълъг в европейските институции, в Европейската комисия, по сформирането на мнозинство. Неясен изход от изборите в САЩ, въпреки че с последните акции срещу Тръмп почти сигурно ще го направят президент. Ако не го убият, както каза Тъкър Карлсън. И войната в Украйна, която не се знае как ще се развие. На този фон ще има ли България дългосрочно управление или има вероятност пак да се отиде на избори след няколко месеца?

– За да илюстрирам политическия инфантилизъм, ще дам пример с два надписа от популярни билбордове в настоящата кампания. Единият гласи „Стабилна България в сигурна Европа”. Какво стабилно има през последните 7-8 години в България? И какво сигурно има в Европа?

– Затова са го обещали, за да го направят…

– Те са тези, които унищожават стабилността на България и сигурността в Европа. Те са участници в тези процеси. И вторият инфантилен надпис, „Време е за хората”. Ако досега са работили за животните, разбирам защо сега се чувстват толкова ентусиазирани, че работят за хората…

Що се отнася до САЩ, имам своето безпокойство, че Тръмп с цената на всички сили и средства няма да бъде допуснат да участва. Госпожа фон дер Лайен, която ни продаде милиони ваксини, е кандидат на ЕНП за шеф на Еврокомисията в следващия парламент. Който гласува за ГЕРБ, гласува за това да си купуваме ваксини. Да припомня, купихме 20 милиона ваксини, от тях сме употребили 4 милиона ваксини, другите ще ги унищожим. Същите тези хора, които ни бутат във войната, ни набутаха и във ваксините, набутаха ни и в Зелената сделка, така че изборът ни е да не гласуваме за евроатлантически партии. И не го казвам защото съм член на една от анти-атлантическите партии – партия „Левицата“, а защото това е пътят на разума. Защото решителността да се противопоставим на партиите на войната и да подкрепим мирния процес е заложена от самото начало на ескалацията в Украйна. Стотици хиляди семейства в Украйна са почернени и в Русия също, а нашите политици продължават да искат смърт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Пикаещият във фонтани, който прати башибозушката полиция да ни бие, когато протестирахме за натостанските бази ще ми дава съвети……
    Касапница имало в усрайна, има на майка ти ***** избиват се само православни руснаци и българи, католиците и униатите щракат пръсти заедно с началника ти блинкин.

  2. Много си критичен бе братко. Всичко, което е казал горе е самата истина, а това къде пикал е друга работа.Той Бойко направи хиляди глупости, ще остане в историята само с негативи, но отново си точи зъбите за власт.Другият, курполентния, цялата му духовна нищета е изписана на сурата му. И за него няма критики, ангел небесен.Всички знаем,че изборите са време за прахосване на пари,за баламосване, за безкрайни лъжи и манипулации.И все пак бездействието е признак на тъпота, на апатия, на липса на борбеност и желание за достоен живот.Хубаво го казва човекът,не гласувайте за колониалните партии.

    • Хубаво го казва ама не виждам къде е моята вина в случая?
      Да си ме чул да правя реклама на мутрьопръстовете? Та аз го псувах и плюх, още преди да стане главен секретар, докато всеки му лапаше пишока? Или лъжа за руменчо? Ходи го питай как си насъскваше полицаите да ни трепят, че нещем нато на българска земя.
      Кое според теб е критика?
      Истината е една бе брат. Или я казваш или мълчиш като мишок, няма нюанси в нея. Като земното притегляне е, или го има или не, тези дето вярват че го няма могат да го докажат като скочат от някой 10 етажен блок и полетят.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.