Разкритие: Ето защо Борисов НЕ МОЖЕ ДА УВОЛНИ Корумпираните си министри! Истината е страшна:

8

Защо обявената от премиера операция „Чисти ръце“ катастрофира. И защо въпреки клетвите на Борисов, че ще отстранява всеки министър, шеф на агенция и пр. дори при съмнение че е корумпиран, не се състоя.

„Моралът“ на Борисов се сблъска със задкулисието, от което е зависим и самият той. И задкулисието победи. Думите са на лидерът на БСП Корнелия Нинова. Днес тя припомни думите на премиера, който обяви, че ГЕРБ поемат морална отговорност за апартаментите и къщите за гости, и даже само при съмнения в корупция, хората му ще напускат постовете си.

„Не съмнения, а тежки факти има за далаверите на министър Порожанов, но Борисов не смее да му поиска оставката. Защо? Защото не е негов министър. Защото не Борисов, а друг е назначил Румен Порожанов начело на Земеделското министерство, което е с най-големия бюджет за „усвояване“, допълни тя. „Същата е ситуацията и с министрите Горанов и Ангелкова, както и с бившият такъв Делян Добрев. И тримата не са назначени от него, а са представители на български олигарси и големи мултинационални корпорации. Има и такива – от лобито на ДПС. Борисов изобщо не им е работодател, затова и няма как да ги уволни.

Затова сега се получава и следния комичен парадокс: Едни от подчинените на Борисов биват отстранявани от него само при най-малки съмнения, а други, дори при 100 %-ови чисти доказателства – остават на постовете си. Задкулисието управлява и Борисов е зависим от него“, категорична е Корнелия Нинова.

По думите й, ако България продължи да бъде управлявана по криминалния модел на ГЕРБ, никога няма да има справедливост. „Ще продължават да крадат милиарди от парите на народа, а на него да подхвърлят огризки.

Борисов е пределно наясно с всички кражби и далавери в държавата. Затова и обяви, че дори да загуби евроизборите – няма да подаде оставка. Целта му е да печели време – до избора на новия Главен прокурор. Много му е важно да си го избере лично той – за да си гарантира, че като падне от власт, няма да го съдят“, допълни Нинова.

Но лидерката на БСП е готова да попари и тези последни надежди Борисови. Планът й е в три действия: Ако БСП спечели евроизборите, веднага ще поиска предсрочни такива. Което значи, че левицата ще поеме властта преди избора на нов Главен прокурор. И ще има възможност да нанесе законови промени, с които ще окастри правомощията му. „Ще ограничим сегашната безконтролна власт на Главния прокурор и ще поставим неговите актове под съдебен контрол. Второто- ще гласуваме нов закон за анти-корупционната комисия КОНПИ и трето – ще подкрепим проекта „Европейска прокуратура, начело с Кьовеши“. „Справедливост ще има“, категорична е Корнелия Нинова.

Към думите й се присъедини и президентът Румен Радев. Днес в Асеновград той каза следното:

„Вече ясно заявих, че „Апартаментгейт” е само началото и вододел накъде ще върви България. Не можем да градим модерна държава, ако оставим това беззаконие и тази чудовищна корупция да се вихрят безнаказано. Трябва ни поредица от съдебни процеси, конфискация на имущество, връщане на пари… Виждате, че премиерът всяка седмица събира служби и други компетентни органи. И както се ровят по контейнерите за смет да търсят контрабандни цигари, ще е добре така усърдно да се заровят и в задграничните офшорни сметки на една дозина представители на властта, в имотите и фирмите им чрез подставени лица”.

Румен Радев добави още, че диалогът му с изпълнителната власт е труден и това е поради безконтролното управление и безнаказаната корупция.

„Истинският проблем на премиера е, че безконтролният начин на управление генерира огромна корупция и това не може да се лекува с медийно осветяване на прегрешилите и оставки. Затова трябват две важни неща – въвеждане на прозрачен и отговорен стил на управление, с ясни механизми за контрол, които да пресекат корупционните потоци… И затвор за прегрешилите!!! Защото възстановяването на държавността минава през възмездието“, каза пред медиите Румен Радев. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

8 КОМЕНТАРИ

 1. Прекрасен материал, светлина в тунела?! Дано, дано, дано! Уважаеми сънародници, моля ви, осъзнайте, че ТРЯБВА да гласуваме за БСП, т.к. единствено така ще се спасим от смъртоносната хватка на българоубийците от ГЕРБ! Колкото и да сме изгубили доверие в политиците, колкото и да сме ги намразили, спасение има и то е в освобождаването ни от ГЕРБ! Ех, как ми се иска да ги видя в райета!

 2. Отново грешка на г-жа НИНОВА: 1.Никога не разкривай нито тактиката нито стратегията си!!!! (Закон или ТАБУ) 2.Сега КАК Ще Действа и Какви действия ще предприеме ПРОТИВНИКА?!
  3.Ами госпожа Нинова ПОМИСЛИЛИ ЗА 350 000 (около) Държавни служител, Които са назначени през мандатите на ГЕРБ ???!!!!! Как ще реагира и самата ТЯ, АКО НЯКОЙ иска да ти ВЗЕМЕ „Службичката“ със сигурната ти Заплатка от 2000 до 3000 левчета ??????!!!!Внимателно ………Госпожо отново „КЪИОР ФИШЕК“ Да права сте Госпожо Нинова…., НО…Но…НО… НЕВЪЗМОЖНАТА И АБСУРДНА ВЛАСТ НА БОРИСОВ Е ДЕЙСТВИТЕЛНА, ТЯ Е РЕАЛНА И ДЕЙСТВАЩА !!!!

 3. Айде,почнаха се пред изборните лъжи. ,, Ние ще търсим отговорност на тия, ние ще осъдим ония,ние това,ние онова….“ сякаш това тези лозунги не сме ги чували до сега. А пък като вземат власта всичко се забравя и почват с техните кражби. Този ,,филм“ сме го гледали поне пет пъти до сега. И пак ще трябва да избираме от двете злини по малкото зло. Те това е демокрация в действие.

 4. БОЙКО МРЪСТНИКО БЪЛГАРОУБИЕЦ МАХНИ СЕ ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ГОСПОД ДА ТЕ УБИЕ ТИ УБИ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА ПРОКУДИ ДЕЦАТА НИ УБИ ИКОНОМИКАТА НИ ДА ВИ УБИЕ ГОСПОД ЗАЕДНО СЪС ДЕЦАТА ВИ КРЪВОПИЙЦИ МАФИЯ ГЕРБ ДА ЖИВЕЕ БСП ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ СЛАВА НА НАРОДНИЯ НИ ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ

 5. В ГЕРП е бъкано с МОРАЛ….от вторият до последният гербер всички и постоянно са морални оставкаджии…..
  САЛ ПЪРВИЯТ ГЕРБЕР Е БЕЗ МОРАЛ….И НЕМОРАЛЕН… все още!!!!!

  С тия морални оставки ще излезе, че само Борисов няма морал…..
  Вица на байхУЙя със страшния номер.
  „Излизам аз на манежа, целият в бяло – бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки, – оркестърът свири туш, над залата се издига огромен бял балон, аз вадя бял пистолет, прожекторите гаснат, аз стрелям, прожекторите светват – целият цирк в л @йн@, само аз в бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки…оркестърът свири туш…..“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *