Проф. Светлана Шаренкова: Хиляди Медийни Мисирки ЛАЯТ ПО БСП и Нинова Срещу ЗАПЛАЩАНЕ! Парите са от САЩ, Разпределя ги Борисов!

Изключително странен е двойният аршин на 90 % от медийните, политически и „експертни“ „мисирки”, които катаден коментират по телевизии, вестници и сайтове процесите в БСП.

ПРОФ. СВЕТЛАНА ШАРЕНКОВА

В последните 4 години под ръководството на Корнелия Нинова в най-старата и масова системна партия у нас БСП започна един изключително позитивен процес на изчистване на образа на 130-годишната социална партия. БСП стана ярко опозиционна и застана срещу гнилото статукво на Прехода и задкулисието, отказа да прави срамни компромиси с дясното, започна да се връща към идейните си корени – социалистически идеи и политики, към родолюбието и към отстояване на гражданския морал. След прекия избор за председател и 50-ия юбилеен конгрес в партията започна и процес на отхвърляне и освобождаване на хора, които уронват нейния престиж и я използват в лична изгода – икономическа или властова. Ренегатите Янков и Жаблянов се разграничиха от БСП, след като двамата общо получиха около хиляда гласа срещу 50 хиляди за Нинова при избора за председател на партията. Такава е реалната им „тежест” в прекия избор. Отлюспиха се от левицата и пристанаха в парламента на ГЕРБ.

Изключването на Георги Гергов от редиците на социалистите също е част от този оздравителен процес, защото на съвестта на пловдивския бизнесмен тежат позорното пето място на партията в Пловдив, скандалите от задкулисието („ЦУМ-гейт”), по„дарените” му от ГЕРБ 43 млн. лв. за „дупката” във Варна, призивите му за коалиция с ГЕРБ и хвалбите му към Бойко Борисов. Но връх на всичко това е системното нарушаване на Устава на БСП. Елементарно е – ако искаш да си част от една общност, спазваш правилата й. И въпреки че тези нарушения бяха установени от Общопартийната контролна комисия и от специална работна група, „медийните мисирки”, захлебващи от грантовете на Властта обвиниха Нинова, че налагала еднолична власт и гонела неудобните… а за капак нарекоха решението на Националния съвет на Столетницата „авторитаризъм” и „диктат”!?

Има ли друга българска партия, в която висши функционери – депутати, кметове, областни лидери обикалят радиа и телевизии – обсипват с омраза и обидни квалификации своя легитимно избран лидер, и след тези „медийни турове”, отново да остават на ръководни длъжности в партията? Има ли друга партия, в която е възможно изключен член (Гергов) да участва и гласува в партиен избор? Да, БСП явно е най-демократичната партия в България, но този тип демокрация понякога доста мяза на анархия и безпредел.

Корнелия Нинова е единственият председател на партия в България, който се подложи на модерния европейски пряк избор от всички социалисти, членове на партията и получи 80 % от тяхното доверие! Дали защото е юрист, или защото така е устроена, но тя е и единственият лидер на БСП през последните десетилетия, който се стреми да спазва демократичните процедури, духа и буквата на закона (Устава на партията). И въпреки всичко „опорните точки” на Борисов и Борисовци, които са си поставили като фикс-цел да разбият отвътре основния си конкурент за властта и не жалят пари и рушвети, се леят, омразата им се тиражира, клеветите се наслагват в публичното пространство… Защо днешните яростни критици на Корнелия Нинова от „независимите“ медии мълчаха, когато преди 7 години БСП изключи бившия лидер и президент Георги Първанов по абсолютно неуставната процедура „ала Станишев & Дъбов”. Мълчаха си и когато левицата се тресеше от плоския данък и антируските санкции…

А когато самовлюбеният Борисов еднолично отстраняваше от управлението и от ГЕРБ силни фигури като Цветанов, Дянков, Горанов, Фидосова и редица други, той беше определян от същите тия медии и анализатори като принципен, като герой и борец с корупцията!? Ето това е двойният аршин! И за да го отстояват така упорито, на тези медии, политически анализатори, политолози, социолози и пр. слуги на властта и американските НПО-фондации, им се плаща и то добре. Обществена тайна е, че САЩ не желаят лява партия да управлява в България, а и в която и да е от останалите им колонии по света.

Ами когато „днешният – бъдещ герой” Слави Трифонов изгони от партията си областна координаторка за това, че се е качила в джипката на Борисов!? Някой възмути ли се, някой нарече ли Слави „диктатор“? Подобни яростни критики липсват и по отношение на десните, на ДПС, на обединените и разединени Патриоти… Тъжна е фиксацията върху БСП и личността на Корнелия Нинова! Журналисти и политолози не оценяват идеите и програмите на социалистите, а всичко овъртолват в клюки и интриги. Тази фиксация е тъжна, защото е добре заплатена от чужда държава и колониалната й администрация на Територията – ГЕРБ… За да оцелее спуснатият ни отвън мафиотско-мутренски колониален модел в предизвиканото от самите тях безвремие в България. Skandalno.net

Проф. Светлана Шаренкова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Шаренкова,дано статията ви се прочете от много от заблудените и дано се осъзнаят.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.