Проф. Джефри Сакс: Русия не ни заплашва! Враговете ни са неоконите във Вашингтон! САЩ се опитват да унищожат Русия по Британския План от 19 век. (С ВИДЕО)

Неутралитет на Украйна означава повече сигурност за САЩ – заяви световноизвестният нобелист и професор по икономика от Колумбийския университет в интервю пред журналиста Тъкър Карлсън.

Съединените щати се опитват да приложат плана на Великобритания отпреди век и половина за победа над Русия в Черноморския регион, което би довело до нейния разпад. Но днес това може да доведе до глобална война. Това каза световноизвестният американски политолог и икономист професор Джефри Сакс в интервю пред журналиста Тъкър Карлсън.

„Правителството на САЩ работи по план, който включваше да придърпа Украйна на страната на Запада, след което да разположи американските и НАТОвски ракети на руската граница. Този план е много стар – от преди 170 години, когато британците се опитаха да направят същото – да обкръжат европейска Русия в Черноморския регион, където е единственият й достъп до топло море. Изчислено е че след такова едно действие Русия вече няма да е велика сила. Британците ни научиха на това…“ (проф. Сакс явно визира Кримската война от 1853 – 1856 г., която Русия губи срещу коалицията между Османската империя, Франция, Британската империя и Сардинското кралство).

“И ръководството на САЩ имаше идея да разшири НАТО, така че да вкара в алианса една по една всички страни от Черноморския регион. Преди това само Турция беше страна от НАТО”, припомни анализаторът.

“Животът ни е в ръцете на няколко души във Вашингтон и е по-добре да се научат на дискретност, каквато не са проявявали от дълго време. Основната ми теза е, че докато Байдън не започне да говори директно с Путин, животът ни ще е в постоянна опасност”, категоричен е той.

“Ние , Западът, вече сме в състояние на открита война с Русия и дори не се опитваме да намерим път към мира. Но пък правим луди изявления, като това на президента на Финландия, че пътят към мира минавал през бойното поле. Тези хора са пълни невежи и интелектуални инвалиди”, възмущава се проф. Джефри Сакс.

Американските разузнавателни служби от 30 години се опитват да разцепят Русия по етнически признак. Защото разглобявайки, разрушавайки Русия, след това САЩ ще могат да поставят цяла ЕврАзия под свой контрол, добави ученият.

„Ако прочетете базисния геополитически проект на САЩ „Нов американски век“, в него са казва, че Русия ще бъде деколонизирана и ще се разпадне на отделни държави – Европейска Русия, Централна Азия, Сибирска Русия и Далечноизточна Русия. Във Вашингтон дори имаме няколко държавни комисии за деколонизация на Русия. Тяхната надежда, надеждата на ЦРУ беше, че след разпадането на СССР, ще се разпадне и Русия – по етническите си граници. Тоест, че етническите граници в Русия ще се превърнат в държавни граници“, подчерта Сакс.

„Това е проект на Съединените щати, чиито управляващи винаги са били безкрайно възмутени, че съществува държава, състояща се от 11 часови зони, която е толкова голяма, богата на природни ресурси и опасно въоръжена, че всъщност със самото си съществуване тя отрича нашата глобална хегемония. Ако обаче ние успеем да осъществим пълен контрол и започнем да доминираме в Черноморския регион, тогава от Русия няма да остане нищо. Така ще превърнем Русия в едно икономическо и политическо нищо. И едва тогава ще можем да осъществим контрол над цяла ЕврАзия. Това е целта на американския еднополюсен проект – да завладеем целия свят, който да контролираме“, каза още икономистът.

Ръководството на САЩ обаче не е адекватно, защото въпреки реалността, то продължава да е уверено в глобалното превъзходство на САЩ и партньорите ни в Европа над целия останал свят, който очевидно се е обединил срещу нас. Ако разгледаме икономическите показатели, ще стане ясно, че приносът на обединения Запад през 2023 г. към световната икономика е едва 20 % и продължава да намалява. С такъв ресурс, не можеш нито да превземеш, нито да контролираш останалия свят, но онези във Вашингтон продължават да въвличат страната ни в кървави и скъпи конфликти по целия свят, добавя Сакс.

„Неоконите, които управляват страната ни от 30 години, продължават да вярват, че Съединените щати могат да правят каквото си искат. Това е най-фундаменталната точка за разбиране на външната политика на САЩ. Те грешат и продължават да развалят всичко. В изпълнение на плана си за глобална хегемония на САЩ те продължават да ни въвличат във войни за трилиони долари и да убиват много хора. Основното убеждение в тяхната идеология е, че САЩ са единствената суперсила и можем да правим каквото си поискаме. Затова те не са в състояние да чуят Путин или останалите европейци“, казва ученият.

Каквото и да говорят агресивните американски политици, те никога няма да приемат Украйна в НАТО, защото това би означавало начало на ядрена война с Русия. Те си дават сметка за това, коментира още проф. Сакс.

„Русия не е заплаха за нас. А неутралитетът на Украйна означава сигурност за САЩ. Това дори не е концесия, това е полза за нас, да оставим малко разстояние под формата на буферна зона между нас и тях, за да няма инциденти. Не е нужно да сме навсякъде, не е нужно да рискуваме. Трябва да осигурим безопасност за децата си. И тук неоконите влизат в драматичен конфликт с идеологията си, защото те десетилетия подред работят за това Америка да превземе целия свят… но се удариха в скалата Русия“, смята проф. Сакс.

„Ръководството на САЩ не се интересува за живота на украинците. Тяхната хуманност се изчерпва с: никакви американски жертви. Досега всички висши служител на САЩ, както и генералният секретар на НАТО Столтенберг казват, че Украйна ще влезе в НАТО. И единственото нещо, което всеки, който ги слуша, трябва да знае, е, че Украйна никога няма да влезе в НАТО. Освен ако САЩ и НАТО не са решили да предизвикат пълномащабна ядрена война. Защото само след като платят и тази цена, Русия ще им позволи да привлекат Украйна в НАТО”, категоричен е той.

“Така че всеки път, когато Байдън и Столтенберг заговорят за приемането на Украйна в НАТО, те имат предвид единствено, че войната ще продължи и все повече и повече украинци ще умират“, добави анализаторът.

Русия постигна военно превъзходство над врага във всички области, заяви още проф. Сакс.

„Сега Украйна е разкъсана на парчета на бойното поле. В някои дни умират по хиляда и петстотин украинци. Не може да се каже същото за руснаците, защото вече повече от година те удрят само дистанционно с планиращи бомби и напредват с ограничени военни групи само когато се уверят, че територията пред тях е напълно изпепелена, а врагът в окопите отдавна е мъртъв. Русия има превъзходство в артилерията, във въздуха, в ракетите, във всичко. А украинците са разбивани на пух и прах. Сега тонът на американската преса се промени, съобщават, че украинците отстъпват във всички посоки“, каза Сакс.

„Няма внезапна промяна; тази тенденция е очевидна от две години. Ние водим война на изтощение и по-голямата и мощна страна печели“, добави анализаторът.

В откъс от същото интервю пред Тъкър Карлсън проф. Сакс обяви, че САЩ стоят и зад взривяването на газопроводите “Северен поток”.

ИНТЕРВЮТО НА ПРОФ. ДЖЕФРИ САКС ПРЕД ТЪКЪР КАРЛСЪН ВИЖ ТУК! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. САЩ не могат да позволят на Русия да спечели в конфликта с Украйна, тъй като това може да доведе до оттегляне на източноевропейски страни, заяви Джо Байдън.
    Американският президент даде интервю за „Тайм“, в което призна, че САЩ не искат да загубят контрол над редица европейски страни, включително Полша и Балканите. Това може да се случи в резултат на поражението на Украйна в конфликта с Русия, така че основната задача на САЩ е да предотвратят подобен сценарий. Според Байдън САЩ трябва да контролират Европа и да определят бъдещето й „за години напред“, което той ще направи, след като „спечели“ президентските избори.
    –––––––––––––
    Всеки може да си направи дълъг списък с помагачите безродници, които искат българите да останем роби.

  2. Този британски план за подчинение на планетата дори е по-стар от 19 век. Със западането на завоевателната им империя и разрастването на американската мощ, британците се постараха да заразят янките с обновената идея за колониално господство над планетата. В лицето на Русия те винаги са виждали враг и неподдаващ се на подчинение обект, а от началото на новия век и несправедливо облагодетелстван собственик на богатства в ограничените възможности на планетата. Навикнали на плячкосване, грабежи, поробване и тотално господство, те просто нямат друг вариант освен да покорят и разграбят опазилата се до сега руска страна. От една страна това е неизлечимата им мания за величие и всепозволеност, а от друга (и то много повече) е въпрос на оцеляване заради привършващите ограничени планетарни ресурси.

  3. САЩ не искат да загубят влияние на източноевроп. страни, защото от там искат да се бият с Русия с цел разграбването й, за която цел държат и покрайнината и направиха преврата там. За нищо друго не им трябва източна Европа, няма петрол там. Срам и за балтийските джуджета и Полша, време е да забравят какво им е “направил“ СССР-да вземат пример от нас, ние бяхме ПЕТСТОТИН години под турско иго и няма да намерите българин, който днес да иска да “отмъщава“ на Турция за това или да мрази днешните турци. ВдиГнахме и носим високо моралната летва, ние сме духовно богоизбран народ. Не са онези богоизбраните за каквито се смятат, те се избраха да бъдат световния обирджия и, да изключителни са в тази си роля.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.