Пригожин разкри: Синът на Песков, Николай служи 6 месеца в ЧВК „Вагнер“

Николай е служил в частната военна компания под фалшива самоличност

НИКОЛАЙ ПЕСКОВ Е БИЛ КОНТРАКТНИКТ В ЧВК „ВАГНЕР“

Синът на прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков – Николай, е служил в частната военна компания „Вагнер“ под фалшива самоличност. Това съобщи основателят на „Вагнер“ Евгений Пригожин.

„Песков се обърна към мен за съвет през лятото, тъй като синът му искал да ходи на фронта и не можел да го разубеди. Казах му, че щом Николай е тръгнал на война, работа като писарушка в щаба няма да го удовлетвори, а тъй като няма дългогодишен боен опит, в щурмовите отряди пък няма да оцелее“, разкри Пригожин.

По думите му, той взел Николай Песков при себе си, като променил фамилията, първото и второто му име. За това са знаели само Пригожин и шефът на кадровата служба.

Шефът на ЧВК „Вагнер“ каза още, че синът на прессекретаря на държавния глава е бил обучен за „навигатор“, но после след кратък курс го зачислили в артилерията към РСЗО „Ураган“.

Шест месеца по-късно договорът на Песков-младши с частната военна компания приключил и той се уволнил.

НИКОЛАЙ ПЕСКОВ ПО ВРЕМЕ НА НАБОРНАТА СИ ВОЕННА СЛУЖБА

Пригожин добавя, че никой от артилеристите не е знаел чий син е техният колега.

„Единственото, по което се различаваше, беше, че знаеше английски и изглеждаше твърде умен“, добавя той.

Междувременно военният кореспондент на RT Роман Косарев публикува в профила си в Telegram снимка на Николай Песков  от службата му във „Вагнер“.

Той нарича Николай свой приятел и брат и казва, че миналото лято младият мъж е подписал договор с частната военна компания и е служил в зоната на специалната военна операция като част от артилерийска бригада.

Косарев добавя, че преди началото на спецоперацията в Украйна Николай активно е помагал на децата от Донбас, пострадали от военните действия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. А аз очаквам на всички управлявали през последните 30 г. те и семействата им да се запишат ПЪРВИ И ДА ЗАМИНАТ В УКРАЙНА

    • Трай, коньо за зелена трева! Има бая да почакаш да видиш някой от отрочетата на лъжците и крадците дето ни дерат вече 30 и кусур годинки да си развали рахатя и да тръгне на война! Та те бягат от нея както дявол от тамян и не видиш ли, че сичките са я в кравария, я в албионя, я нейде другаде да харчат парички открадени от вас!

  2. Не е важно каква е муцуната ти,важно е какво е сложила природата в главата ти,досущ както го е казал Джек Лондон.И Лоренцо Медичи не е бил красавец,и много други,но за краткия си живот е оставил в историята не само на Италия, на Европа.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.