Пощада ли?! Борисов, Пладнешки БългароУбиецо, не си познал – Възмездието идва и ще е страшно!

Реваншизъм невинаги е нещо лошо. Напротив. Класическата дефиниция е: Реванш за военна или политическа загуба. Например Франция след загубата на Елзас и Лотарингия във Френско-пруската война. От няколко дни Борисов и шайката му ГЕРБ ни навират в лицата реваншизма, за да се представят като жертви. И за по-сигурно вият като развалена пералня от сутрин до вечер по медиите, които наобикалят като сурвакари.

Но това е класическа подмяна на истината.

То е същото като на нюрнбергския процес нацистите да се оплакват от реваншизма на съюзниците. Според „заслугите“ едни отидоха на бесилото, други в затвора за различни срокове. Така се плаща за стореното зло. Да, било е военно време, но още по-зловещо е да налагаш онзи фашистки стил на уж мирна територия през 21-ви век.

Австрийският психиатър Алфред Адлер описва как индивиди, получили по някаква причина комплекси в детството, като големи се опитват да ги избият чрез агресия и насаждане на страх у околните. Наполеон е страдал заради ниския си ръст и впоследствие по-високи от него хора сериозно са страдали от гнева му. Най-поразени от този наполеоновски синдром са онези, които осъзнават, че отсрещния ги превъзхожда по знания, умения или интелигентност. От тези среди се раждат диктаторите и привържениците на силата. Те налагат модела на страха.

Борисов и ГЕРБ са на власт от 12 години. През това време България закова на дъното по всички показатели за стандарт на живота и на първо по корупция, болести, смъртност, бедност и пр. Но това е само едната страна. В обществото ни бе трайно насаден страх, който се поддържаше от внушенията, че всичко зависи от властта и първия партиен и държавен ръководител Бойко Методиев борисов. Работата, места за децата в детска градина, пътища и магистрали, бизнес, пенсии, здравни грижи, почивки и пр. са твое право, но трябва да си лоялен и послушен, защото може и да ти отнемат това право. По законни и незаконни начини. Ще папкаш, ако даваш част от спечеленото по веригата нагоре като благодарност, че ти позволяват да дишаш, да пиеш ракия и да набиеш жена си, ако те ядоса. А ако не ти харесва това корумпирано, но пък силно авторитарно управление и мрънкаш срещу него, ти дърпат ушите.

Такъв „урок“ под формата на полицейско насилие, преследване от тайните служби, репресивни действия на прокуратурата, гърчене от данъчни, запориране на сметки и имоти от КПКОНПИ без да си осъден, лежане и малтретиране в ареста без повдигнато обвинение или по фалшиви показания на кошаревски свидетели, се падаше на всеки, несъгласен с правата линия на псевдо-партията ГЕРБ и нейния Вожд Борисов. Хиляди човешки съдби бяха разсипани през управлението на Борисов и ГЕРБ, десетки хиляди бизнеси бяха затрити, хиляди фирми и предприятия – откраднати, разграбени бяха активите на фалираната КТБ. Над 1 млн българи избягаха от режима на Борисов и вече навън са повече от 3 млн нашенци, което е най-много на глава от населението в цял свят. Може би е сравнимо с бежанците от войната в Сирия, но дори и това не е сигурно. Хиляди бяха разкарвани по съдилища, повдигани им бяха абсурдни обвинения, над тях се издевателстваше, удряха се техни близки, роднини, партньори. Банки отказваха да работят с тях под натиск от прокуратурата и ДАНС. КПКОНПИ им запорираше всичко. Журналисти, юристи и граждански активисти бяха заплашвани, преследвани, подслушвани и шантажирани.

Разкази за жертвите на чудовищния режим „Борисов“ се чуват все по-често. Тепърва ще научаваме още и още некореспондиращи със здравия разум сюжети. Осакатен е цял един народ! От управление, представляващо коктейл от нацизъм и мутро-анархизъм с бучнато отгоре знаменце, на което пише „демокрация и стабилност“.

След падане на подобен режим, пише Алфред Адлер, у хората се надига желание за справедливост и мъст. Нарича се „сладко отмъщение“ и е нещо естествено. Преживените страх, унижения, заплахи, натиск, лъжи и ограбване заслужават възмездие.

Сега Борисов и неговите от ГЕРБ реват с глас и опитват да саботират всички опити за промяна и нормализиране на страната.

Отмъщението е роднина на справедливостта, – е казал Гогол.

Колко арогантен и деградирал трябва да си, когато знаеш какви злини си причинил на хиляди българи и да призоваваш те да потиснат чувствата си и да не говорят за зулумите ти, защото щяло да е реваншизъм. Наричайте го както искате, но престъпленията към нацията трябва да се плащат. Според закона. В случая с Борисов и ГЕРБ – сурово!  Банкянската мутра, хунтата му и техните ескадрони на рекета искат да се измъкнат безнаказано. Това би било подигравка с всички читави българи и не бива да се допуска.

И питам: Защо българските хайдути, които отмъщавали за поругана чест и мародерства, считаме за народни герои, а днес трябва да пощадим извършителите на същото заради фалшиви естетически и политически съображения? Защо грабителите и лъжците са наричани такива от векове, а днес думички като „политика“, „управляващи“ и „реваншизъм“ трябва да ги спасяват от възмездието? Борисов, ГЕРБ – пладнешки българоубийци, не сте познали. Възмездието идва и ще е страшно! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Всяко престъпление трябва да получи възмездие, справедливо според мащабите си. Това не е нито реванш, нито отмъщение. Бедата е, че управлението на Борисов не само доведе до колапс цялата ни държава, не само ни утвърди като колония а и ни лиши от всяка форма на суверенитет, то ерозира цялото ни общество ДУХОВНО. Борисов и прислугата му промениха морала на масовия българин, като му натрапваха непрекъснато моделите на облагодетелствуване и израстване в иерархията. Това наследство е като проказа, лечението му е почти невъзможно. Една калинка с 38000 лева месечна заплата. Нас ни натикаха в НАТО по начин нямащ нищо общо с демокрацията, след което ни говорят недопустими глупости. Каква е връзката между НАТО и необяснимата лицемерна грижа за нашата корупция. Нима досега тя не беше ясна, нима най-информираното разузнаване в света не беше наясно с нея, но тя няма нищо общо с интереса на Янките. Важното бе от тези нещастници да се отмъкнат милиарди срещу обещание за най-скъпи истребители в бъдещето. Да напомним, с тези пари, които измъкнаха от нас не 8 бр, можеше да купим няколко ескадрили по 12 самолета, всеки не по 200 , а по 11-15 милона.

  2. Как се стигна до бойковщината с всичките й негативи, пороци, престъпления и издевателства? Бих казал планомерно, с повсеместно разграждане на държавата, с разлагане и овладяване на институциите, с „надграждане“ в обратна посока. Започнаха го през 90-те сините хунвейбини които първо овладяха правосъдието и подмениха отгоре до долу състава му с отчаяни мракобесници като татарчевци, филипдимитровци, йордан соколовци, ивангригоровци които от своя страна довлякоха цяла сюрия нови нагаждачи, сменили цвят хамелеони и открили нови възможности безпринципни мекерета. После дойде ред на погромът на индустрията, селското стопанство, отбраната, милицията, здравеопазването, образованието. Случайно ли е след опустошавнето на държавата и след края на синята вакханалия, неизвестно кой и как някаква потайна банда докара мадридското чучело, а след неговото фиаско и алчно обогатяване, друга подобна шайка ни натресе за управник още по-порочен крадлив и жаден за власт нарцис – уличен хулиган и мафиотизирал се бивш комунист. Започналото през 90-те опростачване лумпенизиране и подчиняване на населението чрез диктат и зависимост от получени постове достигна своя връх и дълголетие след като огромна част от сините бесове намериха място и прехрана под крилото на бившия пазвантин на Тато и на Кобурга. И съвсем естествено накрая ГЕРБ и СДС се прегърнаха братски. Колкото заслужено днес се поставя въпроса за възмездие за Борисов и кохортата му, не по-малко основателен е основния въпрос за възмездие след посочване на причините за появяването му, тоталното му овластяване и подкрепата му отвън и отвътре до степен на самодържец .

  3. МАФИОТА БОРИСОВ И ХУНТАТА И ФАШИЗМА НА ХУНТАТА МУ ГЕРБ НАДМИНАХА ВАСИЛИЙ БЪЛГАРОУБИЕЦА ВЪН НАТО И ЕС ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

  4. АКО БСП АТАКА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО И П П. ВЪЗРАЖДАНЕ НЕ СЕ ОБЕДИНЯТ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЗА СПАСЕНИЕТО И ТО ТЕ СА ПАРТИИ САМО ЗА ДА ВЛЯЗАТ ВЪВ ВЛАСТА ОБЕДИНЕТЕ СЕ БЕ ХОРА БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА НЕ ВИ ЛИ Е ЖАЛ ЗА НАРОДА ОСТАВЕТЕ ИГОИЗМА НАСТРАНА В ИМЕТО НА РОДИНАТА В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА ОТ СВЕТОВНИТЕ УБИЙЦИ НАТО И ЕС ТЕ УБИХА БЪЛГАРИЯ ЛИШИХА НИ ОТ СУВЕРИНИТЕТ ОГРАБВАТ НИ ПОРОБВАТ НИ В МОМЕНТА НИ ИЗБИВАТ С ВАКСИНИ РАЗДЕЛЯТ НИ ОТ НАШИЯ ИСТИНСКИ РОДЕН БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ БРАТСКА НАВЕКИ СВЯТА РУСИЯ АКО НЕ СЕ ОБЕДИНИТЕ КОЕТО Е НАЙ ГОЛЯМОТО НАРОДНО ЖЕЛАНИЕ ТЕ ПАК ЩЕ СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ С ПАТЕРИЦИТЕ ИМ ФАШИСТИТЕ СЛАВИ И ДУГАН ВЪН НАТО И ЕС ОТ БЪЛГАРИЯ ПОРОБИТЕЛИ НАЯСНО СМЕ КАКВО НИ МИСЛИТЕ ДОКАЗАХТЕ ГО ЧРЕЗ МАРИОНЕТКИТЕ СИ МАФИЯ ГЕРБ РАЗРУХА И ГЕНОЦИД А СЕГА И ПЛАЦДАРМ СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

  5. НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМЕ САМО С РУСКА ВАКСИНА И С НИКОЯ ДРУГА НАВРЕТЕ СИ В ЗАДНИЦИТЕ ВАКСИНИТЕ ОТ САЩ И ЕС

  6. Тук се говори за възмездие без пощада на тези, които сринаха България и някои дори се заканват за физическа разправа,но като гледам кой ще е този смелчага да започне тази война нещо не го виждам!?Всички които сега крещят срещу крадците май и те са облажени във времето.

  7. Нека да не забравяме и патериците,“благодарение“на които беше възможно управление на хунтата.Какво да кажем за предателството на Кунева ,а така наречените ,“патреоте“? Те сега отново вадят потурите от нафталина,намотават поясите върху шкембетата,дуят мускули, мърдат заплашително с мустаци и се опитват да ни убедят,че това е то патриотизма,след което сядат на трапезата доволно-пак се хванаха балъците. Не,не и не,това не е патриотизъм! Патриоти са онези, които направят Бълтария добро място за живеене,българите да ве напускат страната си, а тези които вече са напуснали,да се върнат. Да сте чули поляци,чехи,унгарци така масово да емигрират,а след 90 година,тръгнахме от едво ниво?

    • Точно, но ако остане статуквото! Боко е „лице на“, което в момента скриват, че стана твърде противно. Служебното правителство добре започна, да не кажа блестящо, но то е само за месеци. След това тълпата ще реши, иска ли справедливост или е доволна от състоянието на овца в стадо. Кукловодите сериозно се стараят да предопределят подобен избор, но у хората се забелязва онази спасителна искрица неверие в обречеността, която те спира секунда преди всичко пред теб да рухне. Ще видим!

  8. Не се заблуждавайте за възмездие,Боко утвърди колониалния фашизъм в Бг, по заповед на янките затова няма да бъде разследван и т.н.

  9. СМАЗВАЩО ЛИЦЕМЕРИЕ. След като хвали до скъсване американската ваксина Пфайзер, нашият гласовит поддръжник на Боко се ваксинирал със Спутник. (На дъщеря ми се падна „Пфайзер“, на мен ми удариха два „Спутник“, а на Орбан – две китайски „Синофарм“.) Георги Марков: Орбан прие царицата на „Пфайзер“-в. Епицентър ГНУСНО, ОТВРАТИТЕЛНО, ПОЗОРНО.

  10. Всеки път правим избор по партии,а там никой не познава предложените личности. ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА МИНИСТЕРСКО МЯСТО, ЧЕ ДАЖЕ И ЗА ДЕПУТАТ ТРЯБВА ДА ИМА ПРЕДВАРИТЕЛНО АФИШИРАНО CV, което да е достъпно в интернет,за да се проследява неговата дейност, ДА Е ПОКАЗАЛ СВОИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕДПОЧИТАНИЯ, СВОИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ВИЖДАНИЯ, ДОКАЗАНА ОБЩА И ЕЗИКОВА КУЛТУРА И СВОЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН КАПАЦИТЕТ. Много важно е да се знаят поне външни зависимости от чужди правителства, дали са били на хонорар от външни фактори. КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВАШЕ ДА констатираме липсата на професионална,на обща и езикова култура на самия премиер, колко пъти. Колко пъти трябваше да разберем, че един историк-Каракачанов не може да бъде военен министър. ВСЕКИ ЧОВЕК ПОСТАВЕН НА МЯСТО, КОЕТО НЕ СЪОТВЕТСТВА НА НАГОВИЯ КАПАЦИТЕТ НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ. А как да сложим край на всяка форма на популизъм, на лъжа и на лицемерие, трябват санкци, съдебни и други.

  11. САМО ДВАМА ДОКАЗАЛИ СЕ ПОЛИТИЦИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЩЕ НОСИ В СЪРЦАТА СИ ЗАВИНАГИ ТОДОР ЖИВКОВ И ЖАН ВИДЕНОВ СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ОБЕДИНЕНИЕТО НА АТАКА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО ВЪН НАТО И ЕС НА ЖАН ВИДЕНОВ П П. ВЪЗРАЖДАНЕ И ОЩЕ НЯКОЙ СЪС СЪЩАТА ИДЕОЛОГИЯ С ОБИЧ И ДРУЖБА С БРАТСКА РУСИЯ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СРЕЩУ БРАТУШКИТЕ НЯМАТ ШАНС БЕЗ БРАТСКА РУСИЯ НЯМА БЪЛГАРИЯ

  12. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ С ДЕЦАТА ВНУЦИТЕ И ПРАВНУЦИТЕ ВИ РЪЦЕТЕ ВИ ДА СЕ ПАРАЛИЗИРАТ И ДА ИЗСЪХНАТ АКО ПОСЕГНЕТЕ ДА РУШИТЕ РУСКИТЕ И СЪВЕТСКИ ПАМЕТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДВЕТЕ НИ ОСВОБОЖДЕНИЯ ОТ ТУРЦИТЕ И ФАШИЗМА НА ОБИЧАНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСТИНСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ ТЕ СА НАШИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИЗРАЗЯВАТ НАШАТА НАРОДНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ НЕ СА ВАШИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОИТО СЕ СМЕНЯТЕ КАТО ДОЛНИ МРЪСНИ ГАЩИ НАШИ И НАРОДНИ СА ПОСЕГНЕТЕ ЛИ ОЧАКВАЙТЕ ПОГРОМ ДАЖЕ И ЩЕ РАЗСТРЕЛВАМЕ НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ ГАВРАТА С МАВЗОЛЕЯ НА ГЕРОЯ ОТ ЛАЙПЦИГ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.