Поход за мир и неутралитет беше организиран в София

Демонстрация под надслов „България – зона на мира“ се проведе в София – това е 6-ото издание на Похода за мир и неутралитет, организиран от Инициативен комитет и над 20 народни организации. Един от лозунгите на кампанията е: „Децата на България са родени, за да живеят в мир“.

През април беше проведено предишното издание на проявата: „Общобългарски поход за мир и неутралитет“ в София и редица градове у нас и в чужбина.

Участниците в демонстрацията днес отново се събраха пред пилоните на НДК. Те се отправиха на шествие към сградата на парламента, за да популяризират каузата за запазване на мира, обявявайки, че България не трябва да участва в никаква война, страната ни трябва да е свободна и независима от всякакви военни организации, за да има в нея бъдеще за децата.


Шествието хвърли бомбички с червена боя по сградата на представителството на Европейската комисия в София. 

Ето някои от аргументите на участниците в Похода за мир да се включат в демонстрацията: „Искам да се защитават националните интереси на България, а не да работим под диктат на агресорите от Америка и Западна Европа“; „Да няма война, онези, които искат война –  да им дават по един автомат и да ходят“; Българският народ не иска война“; „Българите трябва да прогледнат кой е агресора и кой- жертвата в тази война и да разберат, че политическият ни елит не е на страната на справедливостта“, отбелязаха участници.

Заради шествието движението по бул. „Патриарх Евтимий“, беше спряно, както и по улиците, пресичащи бул. „Витоша“. Към 16:30 часа движението на автомобили по бул. „Цар Освободител“ също бе спряно, а участниците се спряха на митинг пред сградата на Народното събрание.

Организирана е и подписка за провеждане на референдум „За мир и неутралитет“, която е в ход, като към момента  е подкрепена от близо 50 000 души. По време на проявата още една подписка събира подкрепа – срещу джендър идеологията и в защита на децата и българското семейство.

Сред участниците на събитието са лидерите на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов и на партия МИР Симеон Славчев, както и много български интелектуалци.

ВИДЕА ОТ ПРОТЕСТА ВИЖ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. бойка анастасова
    ивайло шопски
    нако стефанов
    нещото наречено сърнела
    дебелият правещ се на модератор
    христо лафчиеФ
    Залъгват българският народ, че са некякви си патриоти мислещи за българите, а са чисто и просто продажна сган, предаваща народа си.

  2. Макар и по-малко известни, по-малко партийно оцветени, организаторите на митинга постигнаха добър резултат срещу герберо-седесарската (на практика едно мътно кълбо, в което не знаеш къде започва едното и къде завършва другото) американска прислуга натикваща страната във войната. Добре е, че в него се включиха и БСП и Възраждане, защото имат същите убеждения, а и защото не проявиха егоистично въздържане към чужда инициатива, а я направиха по-масова и по-значима. Така трябва за да се получи максимално обединяване на прогресивните, трезвомислещи и свободолюбиви патриотични сили в страната срещу избуялата продажна сган, задушаваща родината ни вече 30 г. Ако към тази спонтанна близост намерят сили и разум за присъединяване и Формации като Левицата, Атака и др. това има потенциал за промяна на курса на страната още при следващите избори. Прави чест на Волен от Атака и Р.Петков от АБВ, които наскоро в две различни предавания изразиха добронамерена подкрепа за целите и резултатите на Възраждане. Такова всенародно движение за сплотяване около възстановяване суверенитета на страната не е невъзможно, стига вождовете да „подстрижат“ его в интерес на България.

    • Борците за свобода от атака, бсп и левицата са си чисто и просто една мимикрия.
      Не бих посъветвал никой да вярва в тези така наречени партии, без да отричам, че там може и да има свестни хора в сянка, за които само Бафомет е чувал.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.