Платен соросоид Счупи плоча от Паметника на Съветската армия в София + Реакцията на Руското Посолство

Плочата на Паметника на Съветската армия, на която е изписано „На съветската армия освободителка от признателния български народ“, е била счупена тази нощ. Това се случва часове преди отбелязването на големият руски празник „Денят на защитниците на отечеството, който във времената на СССР се наричаше „празник на Съветската армия“.

Извършителят на посегателството, очевидно платен от американските НПО-та провокатор, е останал на местопрестъплението до паметника, за да изчака повикания полицейски патрул. Пред журналисти той обяви, че го е направил като протест срещу войната, като по този начин показва своето отношение.

Той е задържан в столичното Първо РПУ.

Руското посолство: Вандали оскърбиха подвига на съветските войни, освободили България и Европа от нацизма!

„С мерзката си постъпка вандалите оскърбиха не само подвига на съветските войни, освободили България и Европа от нацизма, но се изгавриха и с хиляди техни съграждани антифашисти, дали живота си, за да освободят българския народ от „кафявата чума“.

Така от Руското посолство коментираха поредната провокация, имаща за цел да торпилира българо-руските отношения.

Вчера на паметника бе руската посланичка Елеонора Митрофанова, която поднесе цветя по случай Деня на защитника на Отечеството, който се отбелязва днес.

„Системната работа в България по пренаписване на миналото, заличаването на ролята на Съветския съюз и Русия в победата над нацистка Германия, демонизирането на всичко руско не можеше да доведе до друг резултат, освен да възпита поколения, за които няма нищо свято“, пишат още от посолството. От там призоваха българските власти да „ликвидират последиците от престъплението срещу паметта“, да накажат виновните и да преустановят „позорната практика за изопачаване на общата ни история“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. Принудителен общополезен труд, докато изплати нанесените щети. Сега да видим столична община, кога ще възстанови паметната плоча или ще чака да се проявът и други соросоиди.

    • По-скоро принудително поставяне на празната глава на сорсоидите на дръвника. Тези изроди 500 бяха причината да бъдем под робство и продължават да замърсяват България с присъствието си.

    • Евро-джендърската толерастия не ви ли писна бе хора?
      Наглосаксонците са я заимствали от чифутите, за да ви държи в робство.

      • Това е матрияла,Сър!Срещу пари всичко правят! Без мисъл! Мършари! 15минути слава!

      • Значи наближава времето за почистване на матрияла.

  2. Някой може ли да ми обясни, каква е разликата между този чук-оператор, и македонския такъв, разбил паметника на загиналит на вр. Каймакчалан, Нидже С.Македония?

  3. Крайно време е да се въведе масов линч, опозоряване , след което ще тръгне и гражданска война, щото населението, градското ни е поляризирано както никога.Безнаказаността у нас е добила катастрофални мащаби. Този тиквеник,който е разбил плочата трябва не само да бъде глобен, трябва да изтърпи някакво наказание, физически труд за месеци и години.

  4. НИКОЙ НЯМА ДА ГО НАКАЖЕ НА НЕГО МУ Е ПЛАТЕНО ОТ ДЖЕНДЪРСКИТЕ НАПО ТА ТРЯБВА НАРОДА ДА ГО НАКАЖЕ ПО КРУМОВИТЕ ЗАКОНИ СЧУПВАНЕ НА РЪЦЕТЕ И КРАКАТА НА НЕГО И ДЕЦАТА МУ ЗАПАЛВАНЕ НА ДОМЪ И КОЛАТА МУ ВРЕМЕ Е ЗА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ВИНАГИ ЗАПОЧВА С ПАРТИЗАНСКА СЪБУДЕТЕ СЕ РОБИ В АМЕРИКАНСКАТА КОЛОНИЯ 1300 ГОДИШНА БЪЛГАРИЯ ПОРОБЕНА ОТ 240 ГОДИШНА САЩ

  5. ДА НЕ СЕ ХОДИ ЗА ГЪБИ НА ИЗБОРИТЕ И ВСИ1КИ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ – ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ КАТО ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЛИ ПО-ГОРЕ. ТОВА Е НАЙ-ЛЕСНИЯТ НАЧИН ЗА НОРМАЛИЗИРАНЕ НА НЕЩАТА.

  6. Един народ, който не си уважава историята, не е народ а
    говедо.

    • Така е милиони по света са измрели да се борят да имат право на глас, пък то кво било. Трябва да слушаме Марк Твен, който на всичко отгоре не е измисли това. Само после да не се чудиш що детето ти е на фронта, а негрите шибат жената в хола пред теб, или си падаш по лайф порно?

  7. ОПРАВДАВАШ СИ ИМЕТО. АКО СЕ ГЛАСУВА МАСОВО И ПРАВИЛНО ЩЕ СЕ ПРЕОДОЛЕЯТ И ФАЛШИФИКАЦИИТЕ. ТУК ВАЖИ И ПОГОВОРКАТА- ПРАИ КАКВОТО ТРЯБВА И Т.Н. АКО ПАК НЕ СТАВ ТОГАВА ФАЛШИФИКАТИТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ И ЧАК ТОГАВА 2-РА ТОЧКА.

  8. Населението на ссср беше близо 300 млн.,сега Русия е 150 млн.
    Защо трябва да разбирам под съветски паметник руски паметник?
    Някой да е разрушил паметник от руско-турската война 1876г ? Аз не съм чувал и сигурно още век ще просъществуват.
    Този паметник на освободителите от фашизма трябва да се премести в музея.Има няма 20 х.души да са били фашистите в България.
    Съветската армия е влязла в страната за да смени социалния строй ,да въведе социализма,да създаде диктатура на работническата класа или да смени диктатурата на богатите с диктатурата на бедните. след 45 г пак работниците сринаха тази диктатура.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.