Планът на ГЕРБ сработи: Слави ги връща във властта на нови избори!

Няма съмнение, че целта на проекта на Слави Трифонов, наречен „ПП Има такъв народ“ работи изцяло в интерес на ГЕРБ и завръщането на Бойко Борисов на бял кон. Партията, създадена от шоумена, никога не се е стремила да управлява или да влиза в коалиции, да прави реформи или пък да инициира ревизия на управлението на Бойко Борисов. Точно обратното – учиндолецът и сценарните му палячовци в парламента всъщност трябваше да попречат това да се случи и към момента го правят повече от успешно със скритата подкрепа на ДПС.

Ето ходовете на Слави Трифонов, с които създаде условия ГЕРБ да се върнат на власт: След изборите за 45-то НС Слави върна мандата без да предложи кабинет и да преговаря с останалите за подкрепа. След изборите за 46-то НС пък предложи две правителства, от които напълно предвидено и скоропостижно се отказа, защото бяха толкова скандални, нелепи и шокиращи, че просто нямаше как да минат. Първото, оглавявано от неолиберала Николай Василев, бивш кадър на НДСВ, от същата люпилня за проамерикански политици, от която се пръкна и Борисов. Вторият му проекто-кабинет, вече съвсем кичозен, оглавяван от измамник, продавач на плавници и шнорхели, който излъга, че има диплома от автрийски университет, в който никога не е бил студент. И който беше накаран от Слави да се откаже от поста министър- председател по лични причини, след като шоуменът резонно не получи подкрепа от останалите партии за второто си правителство. Постъпката на Трифонов предизвика правен хаос, който занимава държавата цяла седмица, а накрая Ива Митева дори я досрамя да сложи подписа си под измисленото от нея решение за изход от конституционната криза. Сетне партията на Слави напусна залата , за да няма дебат около проваленият им опит за кабинет, а коментарът на Тошко Йорданов беше повече от показателен: Като не ни подкрепиха, да се оправят. Не ни интересува. Без коментир оставяме другата безумна кандидатура на ИТН за вътрешен министър, който в момента е разследван за плагиатство от СУ.

Слави дори не се опита да преговаря с партиите, на които твърдеше, че разчита за подкрепа, а се опита авторитарно да им наложи решението си, с ясното съзнание, че те няма да го приемат. А после се направи на обиден и засипа с хули доскорошните си съюзници. Дългая даде всичко възможно от себе си да отблъсне потенциалните си партньори – напълно съзнателно и по сценарий.

Още по- големият абсурд беше решението на Трифонов да не подкрепя служебното правителство на Радев за редовно. Но пък категорично заяви, че ще подкрепи самия Радев за втори президентски мандат. Празидентът пък се хвана на въдицата и вместо да се разграничи категорично от Слави и подкрепата му, той му благодари и я прие. Радев все още може би не си дава сметка, че тази подкрепа всъщност силно подкопава преизбирането му, вместо да му го гарантира. Това означава, че Румен Радев ще обере всички негативи от нелепото и антидържавно поведение на Трифонов, а такива със сигурност ще има. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. НАЙ ГОЛЯМАТА ИСТИНА СЛАВИ Е ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И ДПС МАХНИ СЕ СЛАВИ МРЪСТНИКО

  2. Аз не разбирам кой и какви претенции има към Слави.Той е 20 г. пред очите на всички и всеки който има очи видя, че той обслужва този, който в момента плаща най-добре. Както хвали някого до небесата, така се обръща и започва да го плюе веднага, щом му платят за това.Той си е такъв и не разбирам кой и защо очаква нещо различно от него – платили са му и той изпълнява. Всички претенции към тези, които гласуваха за него. Поименно, поименно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *