Петър Волгин: Войната на Запада срещу Русия е за Ресурси, а срещу България – да ни превърнат в безволеви роби, които да хвърлят в украинската касапница!

Интервю на Калина Андролова с Петър Волгин, втори в листата за Европейския парламент от партия „Възраждане“, бюлетина номер 12. Акценти:

– НАТО или по-точно САЩ директно превръщат Европа в мишена. Трябва да спрем нашите войнствено настроени изпълнители на чужди поръчки и да спасим България от поредната национална катастрофа!

– Външната политика на САЩ не се ръководи от политическия разум и политическата интелигентност, а от безконтролния нагон на западните глобални корпорации за господство, за придобиване на ресурси, за пари. Затова и няма преговори с Русия.

– Брюксел ще направи всичко възможно да отпадне правото на вето като задължителна норма. Така в Евросъюза ще бъдат вземани решения, които ще задължават държавите в целия ЕС, независимо че някои от тях няма да са съгласни. Това е отмяна на демокрацията!

– В момента ЕС е гротескно обязден и се ръководи от американски наместници, които нямат грам разум и ментална свобода извън американската директива. Затова ЕС вместо да бъде глобален фактор, е посредствен подизпълнител, който се самоубива с шокиращо безразсъдство.

– В момента никой не може внятно да обясни защо толкова бързо сме се устремили към членство в еврозоната, защо летим натам като мухи без глави. Задължително е да има референдум по въпроса. Но демокрацията, питането на народа се отменя, защото влизането в еврозоната ни прави още по-зависими от наднационален контрол, а именно това е целта. Затова се бърза.

ЕТО ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С ПЕТЪР ВОЛГИН:

– НАТО се готви за продължителна война с Русия, а човешкия ресурс на Украйна намалява прогресивно. Отбраната на Украйна не може да продължи без подпомагане с човешки ресурс. Тоест въвличат ни във война, която не е наша. Имаме ли опция за изход?!

– Всеки ден, в който България продължава да членува в НАТО, увеличава рисковете страната ни да бъде въвлечена в украинската касапница. Резултатите от срещата на НАТО в София са поредното доказателство за реалността на тази мрачна перспектива. Беше приета декларация, с която се позволява на Киев да използва западните оръжия, за да поразява цели в Русия. И сега си представете какво ще стане, ако една ракета удари Москва. Или Санкт Петербург. Или ключова инфраструктура. Тогава за Русия няма да има значение коя държава е доставила тази ракета. Казано простичко, НАТО или по-точно САЩ директно превръщат Европа в мишена. Някакъв чужбински натовец казал, че трябвало да подкрепяме режима на Зеленски до пълната му победа. Никой сериозен анализатор дори и сред най-яростните русофоби вече не обсъжда възможността Русия да бъде победена. Тази война се води, за да бъдат нанесени колкото се може повече щети на Руската федерация. Путин да бъде провокиран още и още, за да си изпусне нервите и да употреби тактическо ядрено оръжие. Западът очаква тогава Китай да спре да подкрепя Русия. САЩ съвсем логично се притесняват от близостта между Русия и Китай. „Миролюбивият“ Запад не се интересува, че продължаването на войната ще унищожи живота на още хиляди и хиляди украинци, които Западът се кълне, че подкрепя. Ето защо предстоящите избори са толкова важни. Можем еднозначно да посочим кого подкрепяме – партиите на войната или партиите на мира! Искаме ли България да бъде въвлечена в бойни действия на страната на режима на Зеленски или искаме да опазим страната си от подобна катастрофа. Евроатлантическите партии ще следват заповедите на своите господари. От партиите, които са за мир, и категорично заявяват, че няма да изпратят нито един войник на украинския фронт, е и „Възраждане“. „Възраждане“ може да спре нашите войнствено настроени изпълнители на чужди поръчки и да спаси България от поредната национална катастрофа.

– Едно уточнение, понеже упрекваш Западът в това, че не му пука за украинците. Все пак Русия започна войната в Украйна. За да изтласка САЩ от демонстративното усвояване на украинската територия за цели, свързани с възпирането на Русия и защитата на американската глобална доминация.

– Сама посочваш, за да изтласка САЩ. Точно така. Войната започна много отдавна с невоенни средства и чрез начините, които САЩ перфектно владеят – раздаване на пари за граждански протести, грубо лансиране на проамериканска власт, натиск да се вдигат разделителни линии спрямо Русия, идеи Украйна да влиза в ЕС и НАТО, тоест да се разполагат там военни бази срещу Русия, изобщо Украйна се превърна в един истеричен враг на Русия, който включително беше подготвян и обучаван за война. Напрежението ескалира през 2013/14 г., когато САЩ направиха безцеремонен преврат срещу Янукович и поставиха свое марионетно правителство. Тогава Путин показа, че няма да позволи Украйна да бъде превърната във военен инструмент на САЩ, каквото, апропо, се случи с цяла Източна Европа. И сега виждаме как България е нужна по същия начин, като една територия за провокации към Русия. Движим се точно по украинския сценарий. В същото време „Уолстрийт джърнал“ пише, че когато президентът Байдън се срещнал с лидерите на Конгреса, за да договарят финансирането на Украйна, той говорил толкова тихо, че някои се напрягали да го чуят, четял от подготвени бележки, правил продължителни паузи, понякога затварял очи толкова дълго, че хората се чудели дали не е изключил напълно. Казвам това, защото отдавна е ясно, че САЩ са на автопилот, който обслужва военно-промишления им комплекс и корпоративното задкулисие. Външната политика на САЩ не се ръководи от политическия разум и политическата интелигентност, а от безконтролния нагон на глобалните западни корпорации за господство, за придобиване на ресурси, за пари. Затова и няма преговори с Русия.

– Има предложение правото на вето да отпадне при вземането на някои решения и особено такива, свързани с извънредни ситуации, каквато е войната например. Това крие ли рискове за България?

– Въпреки всички публични „клетви“, че всички държави в ЕС имат абсолютно еднакви права, дори и на най-незаинтересованите от политиката хора е ясно, че това не е така. Обществена тайна е, че в Евросъюза става това, за което са се договорили „държавите-началници“, като Германия и Франция. На останалите, особено на такива като България, е отредена ролята на безгласни изпълнители. И все пак, днес поне на хартия е фиксирано известно равноправие. Най-важният пункт, който гарантира това равноправие, е правото на вето при взимането на решения от областта на външната политика, разширяването на ЕС и правосъдието. Идеята на Урсула фон дер Лайен, която иска да получи втори мандат като шеф на Европейската комисия, е ветото да отпадне и да бъде заменено с квалифицирано мнозинство. Зад това предложение застават Франция и Германия. И ето конкретен пример какво ще стане, ако тази промяна бъде реализирана на практика. Ако „държавите-началници“ решат ЕС да изпрати военен контингент в подкрепа на режима на Зеленски, достатъчно е една страна да гласува против подобно решение и то няма да мине. Ако обаче правото на вето отпадне, в Евросъюза ще бъдат вземани решения, които ще задължават държавите в целия ЕС, независимо че някои от тях няма да са съгласни. Това е отмяна на демокрацията! Между другото, в края на миналата година Европейският парламент подложи на гласуване идеята за отпадането на ветото. Интересно е да се знае кои български евродепутати гласуваха в подкрепа на това антибългарско решение и кои го отхвърлиха. „За“ гласуваха Цветелина Пенкова и Елена Йончева от БСП, Илхан Кючюк, Атидже Алиева и Искра Михайлова от ДПС и Ева Майдел от ГЕРБ. „Против“ бяха Иво Христов от БСП, Александър Йорданов от ГЕРБ/СДС, Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков от ВМРО. Останалите български евродепутати или се въздържаха, или изобщо не бяха в залата за гласуване. В крайна сметка предложението за отпадането на ветото мина с минимално мнозинство – 291 срещу 274 души. За щастие, това решение няма задължителни правни последици. Но е повече от ясно, че след изборите ръководните институции в Брюксел, както и „държавите–началници“ ще направят всичко възможно да вкарат отпадането на правото на вето като задължителна норма. Основно заради решенията, свързани с войната, санкциите и зеления преход. Това ще означава, че България не само де факто, но и де юре ще загуби каквото и да било влияние при вземането на решения в Европейския съюз.

– Реалистично ли е да мислим, че евродепутатите от „Възраждане“ могат въобще да променят нещо, когато бъдат избрани в ЕП?

– Депутатите в новия ЕП ще бъдат 720. Ясно е, че само представителите на „Възраждане“ не могат да направят революция там. В случая обаче има нещо много по-важно от елементарната аритметика. Изключително важно е в новия Европейски парламент да попаднат колкото се може повече представители на партии, които поставят смисъла на националната държава извън контрола на наднационалните институции. Имам предвид партии, които изповядват политически философия, сходна с тази на „Възраждане“. От публичните изявления на големите брюкселски началници в последно време става ясно, че те много се страхуват точно от такава възможност. На провелия се последен дебат между политиците, желаещи да заемат поста ръководител на новата Европейска комисия, сегашната шефка на ЕК Урсула отново, както и преди месец, спомена „Възраждане“ като партия, която „има за цел да разруши Европа“. Разбираемо е, че в паниката си хора като Урсула фон дер Лайен заливат аудиторията с подготвени клишета за дамгосване. „Възраждане“ и подобни партии не желаят да „разрушават Европа“. Такива партии искат генерално да реформират Европейския съюз. Искат да върнат демокрацията и равноправието в тази структура. И вероятно за Урсула и господарите й това е „разрушаване“. ЕС беше създаден като обединение на свободни държави. Никой тогава не си е представял, че след време този съюз ще се превърне в конструкция, където правото на глас на отделните държави ще бъде премахнато и всички важни решения ще се взимат от неизбирани от никого анонимни брюкселски чиновници! За да възродим Европа, за да върнем духа на свободата на нашия континент, трябва из основи да променим начина, по който изглежда днес ЕС .

– Зелената сделка закрива българските тецове. ПП включиха намаляването на емисиите като условие в ПВУ. Вместо да се борим за запазване на тецовете, ние сами си въвеждаме задължения. Това свръхраболепие ли е или става дума за брокерство на корпоративни интереси?

– И двете, разбира се. Партиите, които управляват България, са известни с това, че полагат усилия да отгатнат колкото се може по-рано бъдещите желания на чуждите си началници. Те се стремят да започнат да изпълняват нарежданията още преди въпросните нареждания да са формулирани. Това е манталитетът на престараващите се лакеи! За тях безропотното изпълнение на задачи, които най-често са в разрез с националния интерес, е най-висша ценност. За българските политици, изповядващи религията на евроатлантизма, които отново се готвят да управляват, няма никакво значение, че Зелената сделка ще доведе до загуба на хиляди работни места. И тук не става дума само за работниците във въглищните централи, които ще бъдат изхвърлени на улицата. Имам предвид и стотици малки и средни предприятия със съпътстващи дейности, които също ще се окажат в много трудно положение след затварянето на тецовете. Тоест Зелената сделка обрича на глад десетки хиляди българи. Но ние я приветстваме и сами си я вкарваме като условие в ПВУ. Защо?! Подчертавам и още един изключително важен момент. Въглищата са наши собствени ресурси, елемент от енергийния ни суверенитет. Това е независимост! България няма природен газ и нефт, но има въглища. Няма никакъв разум в това да се откажем от тецовете, които са базови мощности, а енергетиката ни да бъде тотално зависима от чужд ресурс. И още един допълнителен дебилитет – искаме да строим батерийни стопанства и ВЕИ върху плодородни земи! Това е истинско безобразие. В основата на тези ветрогенератори се излива огромно количество бетон… Ние искаме да изграждаме бетонови полета върху безценната земя на България ли?!

– ЕС предприе икономическо самоубийство – да се откаже от евтините руски ресурси в подкрепа на националната доктрина за надмощие на САЩ. Същевременно САЩ очакват ЕС да повишава способностите си за отбрана. Липсва икономическа логика.

– През последните години ръководителите на Европейския съюз взимат решения, които не просто са лишени от икономическа логика. Те са лишени от най-елементарната човешка логика. Пример – войната в Украйна! Тъй като говорим за война на територията на Европа, най-логичното нещо е ръководителите на ЕС да правят всичко възможно, за да бъде сложен край на този конфликт. Но какво правят шефчетата на ЕС? Постоянно изпращат още пари и оръжия на режима на Зеленски. Милиарди се изпратиха и какъв е резултатът? Зеленски скоро няма да марширува на Червения площад. Но украинците загиват. Скоро една украинка през сълзи ми разказваше как 20-годишният й братовчед се криел, за да не го намерят и изпратят на фронта. Обаче го намерили, изпратили го и след две седмици го убили. Това е реалността в Украйна. Колкото повече ресурси се изпращат на режима в Киев, толкова повече ще воюва Русия. Западът изобщо не познава руския манталитет, национален характер и светоусещане. Русия воюва за самоопределението си и присъствието си в глобалния свят. САЩ провокираха Русия като й отнеха най-близкото и родно – Украйна. За руснаците Украйна е сърцето без което не могат да бъдат глобална сила. Затова войната в Украйна беше неизбежна. Европа на Меркел, Саркози и Берлускони беше много внимателна в отношенията си с Русия. Но в момента ЕС е гротескно обязден и се ръководи от американски наместници, които нямат грам разум и ментална свобода извън американската директива. Затова ЕС вместо да бъде глобален фактор, е посредствен подизпълнител, който се самоубива с шокиращо безразсъдство.

– След приемането на новия пакт за миграцията ще ни разпределят ли мигранти на квотен принцип?

– Основният проблем дори не е в това какво точно предвиждат новите правила. Основният проблем е в поведението на българските управляващи. То е сходно с поведението на героите от пиеса на абсурда. Винаги правят така, че да навредят на собствената си страна. По принцип управляващите в която и да било държава действат така, че страната им да има полза. При нас е точно обратното! Вземете действията на правителството, ръководено от Николай Денков. В името на изпълнението на „заветната“ цел, а именно допускането ни във въздушно-капковия Шенген, тези управляващи се съгласиха да ни бъдат връщани неограничен брой мигранти. Съпартийците на Денков ни успокояват с факта, че миналата година само около стотина мигранти били върнати. И пропускат да добавят, че са само стотина, защото само толкова е поискала да експедира австрийската страна. А ако утре ни каже, че трябва да приемем хиляда, или десет хиляди или сто хиляди? Нали нямате съмнение, че евроатлантическите управляващи ще вземат толкова мигранти, колкото им заповядат. И по никакъв начин няма да възразят. Сега ни обясняват, че новият пакт за миграцията бил по-добър за България, отколкото предишния. Само че имайки предвид безгръбначието на нашите управляващи, със сигурност можем да кажем, че те ще направят така, че страната ни да бъде наводнена с мигранти, просто защото ще бъде поискано от тях да направят това. Или ако предположим, че проявят нетипичната за тях дързост да се противопоставят на подобно искане, тогава според новия пакт за миграцията ще трябва да плащаме солидни суми за всеки мигрант, когото не сме допуснали на наша територия. Така че съм скептичен, когато някой ме убеждава колко полезни за България са новите правила за миграцията. Всъщност отговорът на въпроса какво трябва да прави ЕС по темата е много ясен. Просто държавите в Европа трябва категорично да затворят границите си за нелегалните мигранти. Милиардите не бива да бъдат давани на Зеленски, за да бъде обслужвана русофобската американска кауза, а трябва да се използват за укрепване на европейската сигурност. Апропо, сигурност в Европа без добри отношения с Русия не може да има.

– Много хора не се задълбочават какво точно означава това да загубим националната си валута. Вървим необратимо към еврозоната.

– Опорните точки, с които си служат защитниците на тезата, че България трябва да влезе в еврозоната, са удивително елементарни. Задължително било да приемем еврото, казват те, защото иначе българите сме втора ръка европейци. Не съм забелязал гражданите на Швеция, Дания, Полша, Чехия, Унгария да се чувстват втора ръка. Много европейски държави имат свои валути и това няма негативни последици върху икономиките им, тъкмо обратното. И гражданите на тези държави се гордеят с факта, че имат своя валута, вместо да изпитват неудобство от този факт. Другата, доста често срещана евромантра е, че еврото ще ни предпазва от влошаване на икономическите показатели. Нека обаче си припомним случаят с Гърция. Гърция е член на еврозоната от 2001 г. И това не попречи на факта там да се разрази унищожителна финансова криза. В момента никой не може внятно да обясни защо толкова бързо сме се устремили към членство в еврозоната, защо летим натам като мухи без глави. Приемането на еврото нито ще увеличи доходите ни, нито ще намали инфлацията, нито ще направи икономиката ни по-ефективна. Нито една страна, член на еврозоната, в момента на присъединяването си не е била с толкова лоши икономичски показатели като България. При нас рисковете са по-големи отколкото са били за всички останали, присъединили се досега. Задължително е да има референдум по въпроса. Но демокрацията, питането на народа се отменя, защото влизането в еврозоната ни прави още по-зависими от наднационален контрол, а именно това е целта. Затова се бърза.

– СЗО се опитва да наложи т.нар. пандемично споразумение. Нов глобален инструмент за защита от бъдещи пандемии. Но има ли рискове за здравния суверенитет на нацията ни?

– На практика подготвеното от СЗО пандемично споразумение представлява точно това – отнемане на здравния суверенитет на България. В споразумението се предвижда създаването на международен орган, в който ще влизат представители на страните-членки, както и на всевъзможни корпорации и лаборатории. Именно този орган ще решава какви задължителни мерки за всяка държава трябва да бъдат взимани, в случай на пандемии, какви лекарства и ваксини да се ползват. Помните, че по време на Ковид кризата всяко правителство само решаваше как да се справи с нея – ограничения за движение, маски, ваксинирането беше въпрос на лично убеждение. Някъде мерките бяха драконовски, другаде по-щадящи. Докато въпросното споразумение обвързва държавите да правят едно и също. Това е отнемане на суверенитет. СЗО, функционираща към ООН, е една наднационална организация, която се финансира от вноски на държавите-членки, но големите спонсори са частни дарители с интереси във фармацията. Сред най-мощните дарители са фондации като „Бил и Мелинда Гейтс“ и „Рокфелер“. Тоест ръководството на СЗО се контролира изцяло от частния капитал във фармацията и не можем да очакваме грижа за народите, алтруизъм и пр. Очакваме ситуации, в които ще се извличат милиарди от населението на планетата към няколко фармацевтични фирми с любезното съдействие на националните власти. Това е идеята на споразумението, да се уреди съдействието на държавите в този процес под предлог на „извънредни пандемични ситуации“. Бил Гейтс е един от най-големите лобисти за ГМО в света и за всякакви експерименти с ваксини, нови лекарства, генно инженерство и пр. СЗО се е превърнала в една де юре не, но фактически частна организация, инструментализирана от своите частни дарители. Това пандемично споразумение няма за цел да укрепва здравето в глобален мащаб, както се афишира, а има за цел да гарантира максимизиране на печалбите по време на пандемии. Така че със сигурност пандемии ще предстоят, те просто са необходими. Защото патогените са опция за бизнес, за правене на пари.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. В България, Русия, Малорусия, Сърбия, Молдова, Румъния, Грузия, Армения … и останалите православни държави, трябва да бъде избито будното и буйно православно население, за да нямат бъдещи проблеми слугите на сатаната.
    Но докато се усети така нареченият човек по тези територии, ще бъде малцинство, с преобладаващи джендъри.
    За 100 г. от 300 милиона, православните останаха под 80, от които половината само се водят вярващи……
    Така че си чакайте спасението, чрез реформираните нато, ес, оон, сзо……. и всички останали заробващи ви нпо-та.
    Толкова от мен.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.