Песков: Днешните ракетни удари по Киев и Харков не са отговор на обстрела в Донецк. Унищожихме още чуждестранни наемници и техни бази

Ракетният удар на руските въоръжени сили тази нощ по цели в Киев и Харков не може да се смята за отговор на терористичния акт на украинските въоръжени сили (ВСУ), който уби 28 цивилни жители на пазара в гр. Донецк. Това каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков пред репортери, съобщава ТАСС.

„Не, не е“, каза говорителят на Кремъл, отговаряйки на въпроса дали масираният руски ракетен удар от тази нощ е отговор на атаката на украинските въоръжени сили срещу пазара в Донецк. „Продължаваме нашата специална военна операция. Нашите военни не удрят социални обекти, жилищни райони и цивилни граждани, за разлика от киевския режим. Ударът от тази нощ отново беше насочен срещу чуждестранни наемници и техните бази“, разясни Песков.

По-рано представител на службите за спешна помощ съобщи за ТАСС, че тази сутрин в резултат на удари по Харков е унищожена база на чуждестранни наемници. „Тази нощ отново бяха нанесени целенасочени удари по местонахождението на наемници в Харков. Все още не е известно със сигурност граждани на коя държава са били тези лица, но тази информация в момента се изяснява“, каза събеседникът на агенцията.

По-късно кметът на Харков Игор Терехов съобщи в канала си в Telegram, че в града са избухнали поредица от експлозии. Според агенция Укринформ най-малко осем експлозии са станали в Харков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.