Осман Октай: МВР-то на Борисов активира и контролира ромските гласове на избори, ГЕРБ не им плащат, а ги Страхуват!

Много хора се заблуждават като смятат, че ромските гласове се купуват с пари и кебапчета. Всъщност тия „благинки“ са само за допълнително мотивиране на циганския електорат. ГЕРБ не обичат да плащат за такива работи. Те основно разчитат на страха. Хунтата на Борисов активира ромските гласове чрез МВР, което от своя страна контролира целия криминален контингент в ромските махали и квартали като „Филиповци“ и „Факултета“. Само за един час с помощта на тия тартори, полицейските структури могат да закарат цялото това население до урните. И го правят на всички избори през последните 11 години.

Това разкри днес бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Ето какво каза още той за предстоящите парламентарни избори:

Г-н Октай, въпреки корупционните скандали, записите с гласа на премиера, снимките от спалнята му с пачките и златните кюлчета, социолозите отново отреждат на ГЕРБ първа позиция на предстоящите парламентарни избори. Как си  обяснявате този нонсенс?

-Режимът на Бойко Борисов е наложил пълен контрол над всички структури в държавата. Не съм изненадан от подобни социологически прогнози, като се има предвид, че ГЕРБ плащат на абсолютно всички социологически агенции. А що се отнася до послушните медии – 80 % от техните собственици продължават да са кредитни длъжници към фалиралата КТБ. Тоест – Борисов ги държи за топките. Ако погледнете внимателно, тъкмо тези медии поръчват подобни социологически изследвания и ги тиражират.

– А каква е вашата прогноза за парламентарните избори през април.

– Смятам, че в следващият парламент ще влязат 5 политически формации. Това са ГЕРБ, БСП, „Има такъв народ“, ДПС и дясната коалиция около „Да, България“.  „Има такъв народ“ ще обере част от наказателния вот на разочарованите бивши гласоподаватели на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. За партията на Слави Трифонов ще гласуват и част от десните. Въпреки големите си усилия, коалицията на Мая Манолова, Татяна Дончева и „Отровното трио“ няма да привлекат гласове от левия политически сектор. БСП е в много добра кондиция и очаквам те да са партията, която ще спечели изборите. Обединените патриоти се разпаднаха, но и да бяха останали заедно, пак на тези избори нямат шанс да минат 4 %-овата бариера. БСП ще вземат изборите с малка преднина пред ГЕРБ и третата политическа сила, която мисля че ще е партията на Слави Трифонов. Големият въпрос е коя от тези три партии ще успее да състави правителство. По-вероятно е да не успеят и тогава се отива към вариант – служебен кабинет, назначен от президента. И вървим към предсрочни избори през ноември.

ОСМАН ОКТАЙ

Политически анализатори предрекоха, че Бойко Борисов вече няма да е премиер. Вие виждате ли го в друга роля?

– Има няколко сценария на задкулисието. Първият е евентуално Бойко Борисов и ГЕРБ да направят мнозинство с ДПС. Стари партньори са си в управлението и кражбите. Между ГЕРБ и ДПС стои една фигура на задкулисието – Делян Пеевски. Той и по-точно кръгът зад него продължават да контролират политическите, икономическите и управленски схеми в държавата. ГЕРБ и ДПС само на приказки се разграничават. Ако ГЕРБ имат 85 мандата, а ДПС си върнат загубените мандати от миналите избори, те ще разиграят варианта с „програмно-експертно управление за спасение на държавата и нейната стабилност“, дирижирано задкулисно от двете партии. Не е изключено при такъв вариант Борисов да се яви като кандидат за президент. За този сценарий ГЕРБ и ДПС получиха благословия от Реджеп Ердоган именно с посещението на турския президент на конференцията на ДПС. Вторият вариант на задкулисието е, след снимките от спалнята и записите, то да доубие отрочето си Бойко Борисов, за да скъса връсната си мафиотска връзка с него.

– Кое ви дава основание да мислите за подобен сценарий?

 

– Задкулисието винаги е обичало да управлява в тишина. Когато поредният им политически проект се изхаби, те го свалят от сцената. Ако отрочето им упорства – свалят го с цветна революция или с насочен газов пистолет на сцената. Има, разбира се, и други начини. Това се случи със СДС, с костовистите, с НДСВ, с Обединените патриоти сега. А скоро и ГЕРБ ще имат същата съдба. В момента на задкулисието му е най-изгоден вариантът „експертен кабинет“, защото американските му господари са казали, че лява партия като БСП не трябва да управлява България, а самото задкулисие още не е готово с нов десен политически проект, който да поеме властта.

– Във вашите анализи задкулисието е главен герой. То може ли да бъде прецакано?

– На първо място то контролира всички полицейски служби в страната, включително и ДАНС.  А те координират процесите между България и САЩ, както и между България и Турция. Ние получихме няколко важни сигнала. Ердоган се обърна на конференцията на ДПС към своя приятел Бойко Борисов, въпреки напрежението, което съществуваше между Ердоган и Ахмед Доган.

Възможно ли е с голяма избирателна активност  на парламентарните избори плановете на задкулисието да се провалят?

– Да, само с висока избирателна активност, може да се неутрализират плановете на задкулисието. Властта на ГЕРБ направи всичко възможно в чужбина да не може да се гласува както трябва. Утвърдиха си правилата, които позволят манипулации през ЦИК. Ще дам пример. Цветан Цветанов, като бивш втори в ГЕРБ наскоро каза, че трябва да се разменят ръководителите на полицейските дирекции в областните центрове. Никой не го попита какво знае той по този въпрос? Като човек, който е оглавявал предизборния щаб на ГЕРБ над 11 години, за него няма тайни в манипулирането на избори. И аз ще ви кажа за какво намекна Цветанов. Много хора се заблуждават като смятат, че ромските гласове се купуват с пари и кебапчета. Всъщност тия „благинки“ са само за допълнително мотивиране на циганския електорат. ГЕРБ не обичат да плащат за такива работи. Те основно разчитат на страха. Хунтата на Борисов активира ромските гласове чрез МВР, което от своя страна контролира целия криминален контингент в ромските махали и квартали като „Филиповци“ и „Факултета“. Само за един час с помощта на тия тартори, полицейските структури могат да закарат цялото това население до урните. И го правят на всички избори през последните 11 години.

Неслучайно министър на МВР днес е бивш шеф на „Националната полиция“, който много добре познава целия този процес. Навремето, след като напуснах ДПС, те започнаха масово да плащат на цялото ромско население. Беше под формата на нови документи за самоличност, най-различни общински помощи и пр. После ГЕРБ проумяха че могат да играят с циганите и по-твърдо. Подложиха махалите на двойна преса. Страхуваха ги чрез тормоз от МВР и чрез местни цигански банди, които се контролират пак от МВР. С такава стратегия няма нужда да им плащаш за да гласуват за теб. Ето това имаше предвид Цветанов, но той, естествено, не го каза докрай. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.