Наришкин е провел телефонен разговор с шефа на ЦРУ: „Мислихме какво да правим с Украйна“

Директорът на Службата за външно разузнаване (СВР) на Руската федерация Сергей Наришкин потвърди пред ТАСС, че е провел телефонен разговор с ръководителя на ЦРУ Уилям Бърнс в края на юни, по време на който „мислихме, разсъждавахме какво да правим с Украйна“.

„Да, наистина, разговорът се проведе в края на миналия месец. Телефонният разговор проведохме по инициатива на американския колега. Формалният заявен от него повод за поискания разговор бяха събитията от 24 юни и „Вагнер“. Ясно е как отговорих на въпроса му за случилото се“, каза Наришкин. Но ми се струва, че това беше по-скоро претекст, защото основната част от разговора ни много бързо той насочи към събитията около Украйна. Мислихме и разсъждавахме какво да правим с Украйна.

Според директора на Службата за външно разузнаване на Русия разговорът е продължил „около час“.

Наришкин отбеляза, че остава възможността за негова лична среща с шефа на ЦРУ. „Не сме се договорили за среща (по време на телефонен разговор в края на юни), но такава възможност съществува: има възможност и за телефонни разговори, и за лична среща“, каза той, отговаряйки на журналистически въпрос.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Това е като реакцията на съсед „доброжелател“, който бърза да предложи помощ в семеен спор на съседите, с едната разлика, че американците си врат гагата през три морета и един океан.

  2. И какво измислихте?
    Геноцида над православните да продължи до пълното им изчезване ли, или ще оставите няколко православни в зоологическата градина?

    • Първо са православните, после бялата раса като цяло. Най са им удобни жълтите – много послушни са!

  3. Да си прибират Украйна в реалната си родина Русия, за да има мир и просперитет и са под контрол лудите нацисти, също и за да има търговия, а не напрежение и наливане на масло в огъня, страх и напрежение в бъдеще време за Европа!

  4. В миналото, целия Скандинавски полуостров е бил част от царска Русия, сега понеже им взехте и Финландия, трябва да компенсирате Русия, като им върнете и фашизираните прибалтийски републики, които откакто ги откъснаха от Русия, умират от глад, това също са руски територии! И спрете да реанимирате фашизма и нацизма!

  5. Америка налива оръжие, руснаци,хора гинат, тия идиоти, телефонни разговори провеждат!?! Ще стане някаква като горбачовата, на това ми замириса!?! Де да видим!?! Хора гинат, като мухи!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.