Макрон иска да отиде на срещата на БРИКС в ЮАР, Русия го пита защо

Френският президент Еманюел Макрон e поискал да присъства на срещата на върха на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), която ще се проведе в Република Южна Африка, пише Opinion.

Вестникът отбелязва, че френският президент се надява да присъства на срещата на върха, „като целта му е да установи по-плътни контакти с нововъзникващите световни сили“.

„Според нашата информация френският държавен глава е помолил южноафриканския си колега Сирил Рамафоса, домакин на следващата среща през есента, да му позволи да присъства на форума“, се казва в статията.

Самото издание нарича тази идея „леко налудничава“, тъй като Макрон ще бъде във форума на асоциация, „която в момента е в тектоничен сблъсък със западните държави и се стреми да отнеме от ръцете на САЩ глобалното управление на света“. Opinion отбелязва, че ако получи покана от ЮАР, Макрон ще е първият западен лидер, който ще присъства на среща на върха на „много затворения клуб БРИКС“.

„Добре ще е френските власти да обяснят защо президентът Еманюел Макрон иска да дойде на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радио Sputnik.

„Дали за пореден път искат да установят някакъв контакт, за да покажат активността на Париж, или това е някакъв троянски кон – това трябва да стане ясно. Мисля, че Елисейският дворец или някой делегиран от него, трябва да се изкаже по въпроса“, добави тя.

Освен това Южна Африка може да се обърне към Китай, който беше домакин на срещата на върха на БРИКС миналата година, да организира домакинството на срещата и този път.
Захарова заяви, че е озадачена от френското желание тъй като „БРИКС е организация, в която Франция не членува и към която никога не е проявявала каквато и да е любезност, да не говорим за добри намерения“.

БРИКС обединява Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Към тях се очаква съвсем скоро да се присъединят Аржентина, Иран, Индонезия, Турция, Саудитска Арабия и Египет, които са подали молби за членство в икономическия блок. Южна Африка председателства БРИКС тази година, а 15-ата среща на върха на организацията ще се проведе в Йоханесбург през август.

Източници: „Фокус“РИА

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. ТОЗИ ПОДЛЕЦ,ПРЕДАТЕЛ АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГА ЗАРАДИ КОГОТО ДНЕС Е ТАЗИ ВОЙНА.ИДИ ПРИ БАЙДЪН И МУ СЕ ОПЛАЧИ НА КОЛЕНЕ.БОКЛУК.

    • Макаронят е евреин.Чифутинът е бил управител в една от банките на Ротшилд. Еврейската свиня е изборът на чифутина Ротшилд за президент на Франция.
      ***
      Бабоебът е само губернатор на Франция, а истинският френски президент е Евелин Де Ротшилд до смъртта си от 8 ноември 2022 г.

  2. Щом и на Макрон не му е ясно на къде върви света, щом и на него не му е ясно, че не може да праща оръжие за да бъдат убивани руснаци, всеки опит да се навре там където не му е мястото е крясък на МАЛОУМИЕ. Не домакините ще решат, дали да допуснат фрапиращ троянски кон на територията си, това ще го решат всички участници. И ПОЗОРЪТ на Макрон ще е АБСОЛЮТЕН.

  3. За съжаление, това е президент. Франция загуби духът на революцията.

  4. Герантофилът нещо взе да дава “ на задна“. Видя откъде духа „вятъра на промяната“ и се заослушва

  5. Може да присъства , ако франция подаде молба за членство в БРИКС !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *