Лавров: На срещата на върха на БРИКС ще бъде обсъдена общата валута на организацията

„Сериозните държави със самочувствие разбират много добре какъв е залогът. Те виждат подлостта на господарите на сегашната международна парична система и искат да създадат свои механизми за осигуряване на устойчивост на своите икономики, които да бъдат защитени от западните директиви“. Това съобщи днес руският външен министър Сергей Лавров.

Темата за създаването на валута на БРИКС ще бъде обсъдена на срещата на върха на организацията в края на август, заяви руският външен министър Сергей Лавров пред журналисти след разговори с президента на Ангола Жоао Луренко.

„Точно в тази посока идват инициативи, заявени съвсем наскоро, за необходимостта да се помисли за създаване на вътрешни валути в рамките на БРИКС, в рамките на Общността на латиноамериканските и карибските държави. Това със сигурност ще бъде обсъдено на срещата на върха на БРИКС, която ще се проведе в Южноафриканската република в края на август и на която ще бъде поканена група африкански държави, включително, както разбирам, президентът Луренко“, каза руският първи дипломат.

„Сериозните държави със самочувствие много добре разбират за какво става въпрос“, отбеляза Лавров. „Те виждат подлостта на господарите на сегашната международна валутна система и искат да създадат свои механизми за осигуряване на устойчивост, които да бъдат защитени от външната директива“, добави той.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. БЪЛГАРИЯ Е ПРОДАДЕНА НА “ БлекРог “ КАТО УКРАЙНА СПЕТЕ ОПРОСТАЧЕНИ БЪЛГАРИ МОЛИТВЕНИТЕ ЗАКУСКИ И СТЪРГАНЕ НА ГЪЗ ДО САЩ ТОВА ИЗВЪРШИЛИ ЗАД ГЪРБЪ НА НАРОДА ОЧАКВА НИ УКРАИНСКАТА СЪДБА АКО НЕ ГРАБНЕМ СОПИТЕ СЪБУДЕТЕ СЕ ДЕБИЛИ

    • Няма да се събуди никой докато не започнат да мрат децата им от глад или не ги изпратят на фронта.

      • Сопа е уред, който се ръга на майка ти в п@тката – дебил.

  2. Има нещо ужасно гнило и смърдящо:-как така, валутата на държава, с НАЙ-ГОЛЯМ ВЪНШЕН ДЪЛГ Е КОНВЕРТИРУЕМА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ? Изхвърля се доларът и… канибализмът ще е основен поминък в изкуствената държава на „неограничените възможности“!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.