Китай: Съвместните учения с Русия демонстрират успешното сътрудничество между въоръжените ни сили

Съвместните военноморски учения на Русия и Китай демонстрираха успешното сътрудничество между двете страни. Това заяви във вторник контраадмирал Уанг Ю, заместник-командир на военноморските сили на Източното обединено командване на Народноосвободителната армия на Китай.

„Морско взаимодействие 2022“ се проведе между 21 и 27 декември във водите на Източнокитайско море край бреговете на Япония и Южна Корея, където има висока концентрация на американски военни бази.

„Това съвместно учение беше още един успешен пример за взаимодействие между военноморските сили на Китай и Русия“, цитира думите контраадмирал Уанг Ю китайската информационна агенция „Синхуа“.

Маневрите, в които участваха военните на двете страни, включваха действия по блокада и контрол, спасителни операции, както и съвместна противоподводна и противовъздушна отбрана.

По време на ученията бяха тренирани и съвместни ракетни и артилерийски стрелби срещу въздушни цели, артилерийски стрелби срещу морски цели и съвместни учения за борба с подводници с практическо използване на оръжия.

Целите на „Морско взаимодействие 2022“ включваха засилване на съвместното справяне със заплахи за безопасността по морето и защита на мира и стабилността в региона и света.

Китайско-руските военноморски маневри са насочени към задъбочаване на всеобхватното стратегическо партньорство между двете страни в новите условия.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.