Истинските причини за израелската инвазия в Газа

Автор: Сикандер Хаят Хан

Стигнахме до момент, в който доказателствата започнаха да се трупат. Израелската война срещу Газа, представяна като война срещу тероризма, се оказа върхът на варварството и на клането. Защитниците често са се опитвали да се противопоставят на твърдите доказателства с етикети „симпатизант на тероризма“ и „антисемит“, но да се прави това сега – знаейки какво знаем – е все едно да стоиш в пустинята, да гледаш жаркото слънце и да отричаш съществуването му.

Независимо дали става дума за така наречената „война срещу Хамас“, за предполагаемата липса на намерение за етническо прочистване и геноцид или за предполагаемото нежелание да откраднат Газа като своя собственост – ще разгледаме всяко твърдение поотделно – израелците, в единственото в света масово клане, предавано на живо, оставиха след себе си следа от доказателства, която оборва всяко тяхно твърдение.

Като се има предвид арогантността на Нетаняху, има случаи, в които израелците сами са ни подали доказателствата с лъжичка – почти подигравайки се на света, казвайки: правете каквото искате.

Тук има реални мотиви, не тези, които съобщават западните медии, а мотиви, които са твърде ужасни, за да си ги представим в XXI век. Върнахме се в епохата на държавния расизъм, имперската експанзия и прочистването.

Тук също са замесени пари, както и пророчества. И двете са увенчани с присъщото на една раса убеждение, че е по-добра от друга. С други думи, това е крайно десният екстремизъм в неговата най-явна форма.

Момичето, което висеше до стената

Всяка война, всеки пристъп на тирания си има жертви. Израелската е взела над 34 000 жертви – почти два милиона унищожени живота – но предвид мащаба на убийствата, повечето, ако не и всички, се превръщат в обикновена статистика. Някои от тях обаче се измъкват през пукнатините и тяхното страдание служи като символ на това как са страдали техните събратя – мъже, жени и деца.

Газа също има своите символи. Но има едно малко момиченце, на което искам да обърна специално внимание. Въпреки ужасите на място и неверието в очите на тези, които гледат отдалеч, тя – по начина, по който беше убита – показа на света колко ужасно страдат обикновените хора в ръцете на бруталния режим от другата страна на границата.

Това се случи преди няколко месеца, в деня на Супербоул. Докато американците нагоре-надолу по страната се събираха с приятелите си, за да гледат най-големия мач на годината, израелците използваха парите на данъкоплатците си и своите оръжия, за да бомбардират на парчета близо 1,5 милиона жители на Газа, които бяха натъпкани в Рафах като сардини – площ, по-малка от някои американски летища — на парчета в „ Нощта, пълна с ужас . ”

Апокалиптичните сцени, които се появиха, погълнаха социалните медии по целия свят, но образът на това младо момиче , с откъснати от Израел крайници, намерено да виси отстрани на стена чрез парче плат, беше гравирано в паметта на всеки наблюдател – завинаги.

И тя беше момиче като всяко друго . Нейните престъпления: няма. И все пак.

Когато става въпрос за този проблем, е важно да помним, че има истински хора, които наистина страдат. Семейства, домове и средства за препитание са били разрушени. Издаването на изявления като „това няма да спре, докато Хамас не бъде унищожен изцяло“ е не само игнориране на това страдание (и на несъответствието между броя на загиналите цивилни и Хамас, както ще видим по-късно), но и упражнение в безсмислие – унищожаването на Хамас не е основната цел на Израел.

Война срещу Хамас или война срещу Газа?

Цялото това нещо – котел от геноцидни изявления , открито изразени и признати желания за етническо прочистване , десетки хиляди мъртви цивилни , почти два милиона разселени – не е толкова действителна война срещу Хамас, колкото брутална проява на асиметрична война срещу безпомощно цивилно население в най-крайния ѝ вариант.

Виждате ли, макар Нетаняху и неговата администрация да искат да вярвате, че винаги са гледали на Хамас като на кръвожадни терористи, които възнамеряват да извършат втори Холокост, истината е съвсем друга. В исторически план те са били негови тайни съюзници.

Нетаняху подкрепя Хамас от години, за да поддържа Палестинската автономия (ПА) слаба. Той виждаше Хамас като пешка на своята политическа шахматна дъска – като противотежест на Палестинците – гарантирайки, че те никога няма да имат политическата стабилност, необходима за големия стремеж към независима родина. С други думи, години наред Хамас беше билетът на Нетаняху, който не позволяваше да се реализира решението за две държави.

Да се твърди обратното е замазване на очите.

Второ, всичко, което Израел прави, е да гарантира оцеляването на Хамас в дългосрочен план. В края на краищата, ако бяхте млад мъж и Израел беше бомбардирал семейството ви на пух и прах, щяхте ли да се присъедините към Хамас? Има много голяма вероятност да го направите. Земята ви току-що е била унищожена, домът ви е превърнат в развалини, близките ви – убити – са умрели в ръцете ви; не ви е останало нищо, за което да живеете. Освен може би за отмъщение.

Не е трудно да си представим, че това е сравнително често срещано преживяване за младите мъже в Газа. Не е и невъобразимо да си помислим, че и двете администрации в Щатите и в Израел, заедно с ЦРУ и Мосад, също не са го очаквали.

И това поражда въпроса: Защо да рискувате да направите по-силен врага, за когото толкова яростно твърдите, че искате да го елиминирате? Може би – само може би – защото елиминирането му никога не е било основна цел.

Това може да се види и в броя на жертвите (пропорционално: Хамас срещу цивилни). Това, между другото, е третата точка. Преди 7 октомври Хамас разполагаше с около 30 000–40 000 войници. Израел твърди (крайно оптимистично – числата просто не се връзват), че е елиминирал около 10 000 бойци на Хамас. Това не променя факта, че 70 % от повече от 34 000 загинали в Газа са жени и деца, а по-голямата част от останалите 30 % ще включва мъже или над бойната възраст, или млади мъже, които никога през живота си не са вдигали оръжие.

За да влоши положението, BBC, в официалния канал на ЦАХАЛ в Телеграм, намери конкретни доказателства само за смъртта на 714 бойци на Хамас. Много от останалите над 9000 смъртни случая идват от 247 съобщения, съдържащи празни твърдения, че са убити още „десетки“ или „стотици“.

Ако трябва да изходим от наличните доказателства, съотношението на смъртните случаи е около 46 цивилни на 1 боец на Хамас (между 33 000 и 34 000 цивилни / 714 бойци на Хамас).

Но дори и да приемем (все още) оптимистичния брой от 3 000 вече ликвидирани бойци на Израел – което означава, че съотношението между цивилни и Хамас е приблизително 10 към 1 – и имайки предвид разказа на Нетаняху за „пълна победа“, т.е. че тази война няма да приключи, докато не бъде ликвидиран всеки един член на Хамас (ако приемем, че членовете на Хамас са по-консервативната оценка от 30 000) – ще се стигне до минимум 300 000+ загинали в Газа преди края на войната.

300,000!

Имайте предвид, че това несъответствие също не е изненадващо. Казват, че действията говорят по-силно от думите и че действията са най-добрият начин да се прецени намерението. В случая с Израел, при всичките му приказки за „защита на живота на цивилното население“, почти 2/3 от над 45 000-те бомби, които хвърли върху Газабяха глухи бомби, т.е. бомби, които са неуправляеми и неточни – бомби, които могат да паднат навсякъде.

С други думи, независимо от това, което продължава да твърди пред международната преса, Израел избира методи на водене на война, които пряко излагат на опасност цивилните граждани. Всъщност, бих казал, че единствената причина да използваш неуправляеми бомби е, че искаш да убиваш цивилни. За това не е необходима прецизност – цивилните все пак са навсякъде.

„Ако хвърлянето на експлозиви на нивото на Хирошима в Газа не е „изкоренило Хамас“, тогава или Хамас има свръхспособности, или никога не е бил истинската цел.“ – Потребител на X Аамер Рахман, ноември 2023 г.

Странична бележка: Аргументът за „човешките щитове“ не е достатъчен, за да покрие огромното несъответствие между броя на загиналите цивилни срещу Хамас. Той предполага, че бомбардировачът (Израел) е наясно, че убива значително повече цивилни, отколкото вражески бойци, и че той – знаейки този факт – продължава да го прави въпреки това. Вместо да обрисува Израел като жертва – принудена да убива – това само го прави виновен за тероризма.

Също така, по отношение на заложниците: начинът за спасяването им е чрез изкуството на политиката и преговорите, а не чрез масово клане. Освен това наистина може да се твърди, че освобождаването им не е приоритет за Нетаняху или неговото правителство. Израелските медии споделиха историята на бившия говорител на „Форум на семействата“, който твърди, че на 9 или 10 октомври Хамас е предложил да освободи всички заложници в замяна на това ЦАХАЛ да не влиза в ивицата Газа и че израелското правителство просто е отказало.

На този етап трябва да вземем предвид и възможността много от заложниците да са загинали при израелските бомбардировки.

Етническо прочистване
в тайни опити да изпрати населението на Газа в Египет . Египтяните категорично отказаха, както и палестинците.  И едните, и другите бяха еднакво наясно с много възможния постоянен характер на подобен ход. И едните, и другите бяха еднакво наясно с твърде възможния траен характер на подобен ход. Разбира се, още от първите дни на клането жителите на Газа се страхуваха, че ще бъдат изпратени в Египет, за да могат израелците да нахлуят и превземат Газа, както вече са го правели.
Виждате ли, още в края на 40-те години на миналия век, за да улесни създаването на новата израелска държава, Израел насилствено разсели повече от 750 000 палестинци. Палестинците наричат това събитие „Накба“ (катастрофа). Както подсказва името, това е най-мрачният спомен в палестинската история. Той отбелязва датата, на която те са били принудени да напуснат домовете си и са станали второкласни граждани в собствената си земя, живеейки в условията на потисническа – и документирана – система на апартейд.

Притеснени, че може да сме свидетели на повторение, активисти в социалните медии започнаха да бият тревога за втора Накба преди месеци, твърдейки, че чрез бомбардировките си Израел се опитва да изсели населението за втори път.

Те се оказаха прави, когато през ноември миналата година министърът на земеделието на Израел даде телевизионно интервю и призна, че държавата Израел провежда целенасочена кампания за разселване: „Накба на Газа 2023“.

Сега, когато почти 2 милиона души са насилствено разселени, може спокойно да се каже, че Втората Накба наближава своя финал.

Геноцид

Точно както беше и при етническото прочистване, мотивът тук е прост: прочистване на Газа. Що се отнася до причините, те ще последват. Но засега е наложително да разгледаме определението на ООН за геноцид и как реалността на място се вписва в него. Това не е с цел да се изтъкне някаква произволна гледна точка, а по-скоро да се покаже още веднъж с кого всъщност се борят израелците.

Конвенцията на ООН за геноцида от 1948 г. определя геноцида като: „престъпление, извършено с цел унищожаване на национална, етническа, расова или религиозна група, изцяло или частично“. В хода на работата трябва да се има предвид фактът, че Международният наказателен съд съобщава, че скоро ще издаде заповеди за арест на Нетаняху и други израелски служители.

Дефиницията на ООН съдържа три основни компонента: престъпления, намерение и последващо унищожение. Ще изброя някои точки за всички горепосочени, за да изложа аргументи. Що се отнася до причините, първо – краткост, второ, предвид огромния мащаб на разрушенията в Газа – в човешки и друг план – е почти невъзможно както да се събере информация за всичко, което Израел е унищожил, така и да се изброи в един документ.

Намерение

Скоро след нападението на 7 октомври Бенямин Нетаняху заплаши да превърне Газа в „ безлюден остров“. ”

По-рано по време на войната Езра Ячин, ветеран от израелската армия (който участва в клането на палестинци през 1948 г.), докато се обръщаше към израелските резервисти, каза : „ Изтрийте ги, техните семейства, техните майки и техните деца. Тези животни вече не може да живеят.”

По-късно, когато се върна в колата си, той заяви: „Всеки евреин с оръжие трябва да излезе и да ги убие. Ако имате арабски съсед, не чакайте, отидете в дома му и го застреляйте… Нека хвърлят бомби върху тях и да ги заличат. Всички пророчества, изпратени от пророците, са на път да се случат“.

В средата на октомври 2023 г. Ицхак Херцог, президентът на Израел, на пресконференция пред международната преса каза: „Цялата нация там е отговорна за това. (…) Тази реторика за цивилните, които уж не са наясно, не са замесени, е абсолютно невярна (…) и ние ще се борим, докато не им пречупим гръбнака.“

Доказателство за вече съществуващия институционален стремеж към етническо прочистване, е Рам Бен Барак, бивш заместник-директор на израелския Мосад, който говорейки за 2,5 милиона жители на Газа, веднъж каза: „Нека ги разпределим по целия свят .“

Безалел Смотрич, министър на финансите на Израел, заяви: „Ако в Газа има 100 000 или 200 000 араби, а не два милиона, целият разговор за „деня след това“ ще изглежда по различен начин.“
Смотрич каза също: „Вижте, в Газа има 2 милиона нацисти, които искат да избият, изнасилят и убият всеки евреин“.

Израелският министър на националната сигурност Бен-Гвир каза, че войната е възможност да се насърчат палестинците да напуснат Газа и да се улесни израелското заселване на тяхно място.
На 20 януари той също така написа в Туитър: „Отричам създаването на палестинска държава. Завинаги!“

Израелският министър на отбраната Йоав Галант, когато обяви пълната обсада на Газа – предполагаща липса на храна, вода, гориво, електричество и т.н. за цивилното население – заяви, че се бият с „човешки животни“.

Амихай Елияху, израелският министър на културното наследство, заяви, че хвърлянето на атомно оръжие върху Газа е „ един от възможните варианти “.

Бенямин Нетаняху каза: „В бъдеще държавата Израел трябва да контролира цялата територия от реката до морето“.

Когато броят на загиналите в Газа достигна 8 005 души, Нетаняху сравни палестинците с Амалик.

Полковник Орен Зини, висш израелски военен служител, призова за изтребване на палестинците в Газа, заявявайки: „Трябва да поразим врага с Десетте язви, за да изтрием спомена за Амалик.“

Когато израелският Кнесет наскоро реши да отхвърли признаването на палестинска държава, един израелски депутат, говорейки пред палестински депутати, каза: „ Вие ще умрете, вашите внуци ще умрат и пак няма да има палестинска държава . ”

Съвсем наскоро Нетаняху заяви, че Израел ще продължи с нахлуването си в Рафа „ със или без споразумение за прекратяване на огъня“ . ”

Престъпления

Израел е бомбардирал Ивицата Газа – район с дължина 25 мили и ширина по-малко от 7,5 мили – повече от 45 000 пъти.
Близо две трети от тези над 45 000 бомби са „глухи бомби“, т.е. неуправляеми и неточни, което означава, че могат да паднат навсякъде.
Израел също така е използвал бял фосфор в Газа.
Израел умишлено използва глада като метод за водене на война.
Децата в Газа умират от глад с най-бързите темпове в историята.
По данни на УНИЦЕФ и Световната продоволствена програма на ООН 16 % от децата в Газа на възраст до две години сега са с остро недохранване.
Израел е бомбардирал толкова много линейки, че палестинците са били транспортирани до болница с каруци, теглени от коне.
Израел бомбардира главния воден резервоар на Газа, който осигуряваше вода на 70 000 души. Това може би е бил последният източник на вода в Газа и той е унищожен.
Израел бомбардира и унищожи университета Ал-Азхар в Газа.
Израел нападна и унищожи болницата Ал Шифа в Газа, при което загинаха стотици хора.
Израел обсажда и атакува болници в Хан Юнис.
Израел използва изтребители, за да хвърли серия бомби в непосредствена близост до индонезийската болница в Газа.
Израел бомбардира бежански лагери в Газа.
Израел прекъсна доставките на храна, вода, електричество, гориво и лекарства за цивилното население.
Израел погреба в масови гробове стотици палестинци.
Израел е бомбардирал най-голямата клиника за лечение на безплодие в Газа и е унищожил 4 000 ембриона.
Израел каза на жителите на Газа да се преместят от северната част в „безопасната зона“ на юг, само за да започне да бомбардира юга.
„Въздушните удари продължиха да обстрелват всички части на ивицата Газа“. – Ню Йорк Таймс.

Унищожаване на хора и инфраструктура

Близо 5% от населението на Газа са убити, ранени или в момента са в неизвестност.
85% от населението – 1,9 милиона цивилни – са били принудително разселени.
Повече от 70% от палестинските домове в Газа са разрушени.
Повече от 19 000 деца от Газа са останали сираци.
Повече от 80% от училищата в Газа са повредени или разрушени.
625 000 студенти от Газа вече нямат достъп до образование.
Ще са необходими 14 години, за да се разчисти Газа от 37 милиона тона отломки, натъпкани с бомби.
„Там, където бойните действия са прекратени, е останала пустош. Къщи, училища, пекарни, болници, джамии, църкви, канализационна инфраструктура, центрове за помощ – всичко това е заличено от земята.“ – The Guardian.
Газа е „най-голямото гробище на открито“ в света – каза Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел.

Странична бележка: Имаме изявления на някои оцелели от Холокоста, според които Израел наистина извършва геноцид в Газа. Една от оцелелите от Холокоста, по думите на дъщеря ѝ, е починала, срамувайки се от това, което Израел прави с Газа от нейно име като еврейка.

Също така си струва да се спомене, че 8 дни след нападението на 7 октомври над 800 учени в областта на международното право, геноцида и Холокоста (включително такива с израелски и/или еврейски произход) излязоха с изявление, в което предупреждават за потенциален геноцид в Газа.

Норман Финкелщайн, световноизвестен експерт по въпросите на Израел и Палестина и син на оцелели от Холокоста, също смята Израел за виновен за геноцид.

Включвам това, защото тези истории – също като тези на ортодоксалните равини и обикновените евреи, които протестират в полза на палестинците по света – рядко попадат в новините и поради това не информират общественото мнение толкова, колкото би трябвало.

И така, защо да унищожаваме Газа?

Незаконни селища и 524 милиарда долара
Често, когато Америка нахлуваше в страни от Близкия изток, критиците казваха: „Направиха го заради петрола“. В повечето случаи – въпреки че това със сигурност може да е вярно – те никога не са имали доказателства в подкрепа на това твърдение. Сега обаче, по отношение на Израел и Газа, имаме такива.

Както Газа, така и Западният бряг, подобно на други части на Близкия изток, са пълни с природни ресурси. Общо за двете страни запасите от газ и нефт се оценяват на 524 милиарда долара. Сам по себе си изтъкнатият аргумент звучи като теория на конспирацията – но не е така.

Нетаняху вече е възложил договори както на израелски, така и на международни компании за добив на газ от морските води, които законно са палестински. Това е нарушение на член 55 от Хагския регламент, но също така допринася в голяма степен за разкриване на истинските му намерения, които стоят зад бомбардирането и прочистването на Газа на първо място: да принуди жителите ѝ да избягат, за да може да заграби природните ѝ ресурси.

Колониализъм като по учебник.

Това е първата половина на аргумента за парите. Останалата част, така да се каже, идва от незаконните селища на Израел. По дефиниция те се нуждаят от земя – и то земя, която е придобита незаконно. Да, десните ционисти ще ги свържат с пророчествата за „великия Израел“, но е трудно да се отрече, че те също са доходоносни.

Нека започнем със Западния бряг. Израелските селища там са по-„утвърдени“ и разполагаме с данни, които могат да посочат с относителна точност колко пари могат да се спечелят там.

Първо, самият мащаб на операцията.

В допълнение към близо 20 000 жилища, одобрени само през последната година, израелското правителство вече е дало зелена светлина за изграждането на близо още 3500 жилища на Западния бряг. Важно е да се отбележи, че израелските селища в тази палестинска територия не се ограничават само до жилищни, а включват и промишлени и селскостопански селища.

Още през 2013 г. износът на продукти, произведени върху открадната земя, възлиза на над 600 млн. долара. Бизнесът е ефективно подкупван със субсидии, освобождаване от данъци и т.н., за да строи и работи върху земя, която е законно палестинска. И според Световната банка незаконната окупация струва на палестинската икономика милиарди долари годишно (33% от нейния БВП) .

От 7 октомври насам и американските граждани чрез израелска инициатива за групово финансиране са дарили милиони за финансиране на ЦАХАЛ, паравоенни групи и – което е от решаващо значение – незаконните селища на Западния бряг.

„Правни експерти твърдят, че някои от тези кампании може да са незаконни според данъчното законодателство на САЩ, но това рядко се прилага спрямо дарителите за израелски каузи.“ – The Guardian.

Логично следва, че ако незаконните селища на Западния бряг са се оказали печеливши – в бизнес, земеделски и чисто ултранационалистически план – за Израел, то и селищата в Газа биха били такива.

Идеята не е конспирация, сегашното желание на израелския народ да окупира Газа и волята на израелските власти да улеснят това преселване е проверим факт (по-точно казано, според ООН Израел строи незаконни селища в Газа от 1967 г. насам).

Освен това – и това е студено и твърдо доказателство, ако изобщо някога е имало такова – Нетаняху наскоро обяви на пресконференция, че израелската държава ще инвестира еквивалента на 5 милиарда долара за изграждане на селища в Газа. Те ще  „ инвестират в жилища, инфраструктура, образование и заетост “.

Тези думи са от решаващо значение. Подобно на целите им на Западния бряг, Нетаняху не говори за някакви самостоятелни жилища – той има предвид пълна промяна в етническия състав на Газа.

Това също не е изненада – нито за критиците на Израел по света, нито за самите израелци. Още преди пресконференцията на Нетаняху Даниела Вайс, ръководител на радикалната заселническа организация „Нахала“ (известна още като бабата на израелското заселническо движение), беше залята от молби от израелски семейства (500 от тях) да им запазят „парцели на брега на морето“ в Газа ..

За нещастие на тези хора (които изглежда са напълно доволни от това, че насилствено извеждат някого от дома му и след това го окупират незаконно), Вайс е трябвало да им каже, че тези парцели вече са резервирани.

„Арабите от Газа няма да останат в Ивицата Газа“, казва тя. „Кой ще остане? Евреите.“

В продължение на пресконференцията на Нетаняху, точно както направиха на Западния бряг, Израел ще привлича предприятия да строят и да работят на земя, за която е платено с кръвта на жителите на Газа. Земя, която – ако се съди по данните за Западния бряг – ще донесе на Израел цяло състояние.

Алтернатива на Суецкия канал?

Наречен на името на основателя на Израел, каналът Бен Гурион първоначално е предложен през 60-те години на миналия век като алтернатива на Суецкия канал, която да позволи на Израел и западните му съюзници да търгуват, без да се сблъскват със заплахата Египет да затвори своя канал.

Първоначалните планове предвиждаха каналът да се отклони на север на доста голямо разстояние, за да избегне ивицата Газа, преди да се свърже с Червено море и Средиземно море. Това щеше да струва скъпо, но щеше да спаси Израел от нарушаване на международното право.

Сега обаче, ако Израел иска да продължи проекта, той може да премине направо през ГазаМеждународното право очевидно няма особена тежест нито в администрацията на Нетаняху, нито в тази на западните му съюзници.

И тъй като някогашната „налудничава“ идея Израел да бомбардира Газа само защото иска земята за себе си, вече е опровергана от самите израелци, има голяма вероятност този проект да продължи. В края на краищата има какво да се спечели.

Виждате ли, каналът Бен Гурионосвен че ще постигне геополитическата цел да укрепи най-големия съюзник на Америка в Близкия изток и по подразбиране да отслаби всички останали около него, ще даде на САЩ и Израел контрол над значителна част от световната търговия и ще генерира милиарди долари годишно приходи, както в момента Суец за Египет.

Населението на Газа беше единствената пречка, но тъй като 85 % от него вече е принудително разселено, каналът Бен Гурион става реалност.

Мисли за финал

Веднъж прочетох нечий пост в Х, който беше в следния смисъл: „Ако прекалено дълго мисля за случващото се в Газа, започва да ме боли глава. В края на краищата, как може цялата тази жестокост да е реална? Как можем да подлагаме ближните си на такова страдание?“

Горното, разбира се, преразказвам по памет и целя да подчертая духа на аргумента повече от всичко друго, но е вярно. През последните шест месеца станахме свидетели на кървава баня, която се разигра пред очите ни.

Видяхме осакатени, осиротели и измрели от глад човешки същества. Видяхме как са принудени да ядат трева, да живеят в бежански лагери и да бъдат оперирани без упойка. Видяхме как нашите собствени правителства на Запад отричат неоспоримото, прикриват истината с лъжи и очернят тези, които казват истината, като симпатизанти на терористи и антисемити.

Но най-лошото от всичко е, че видяхме и чухме вика на жителите на Газа за помощ – и ги пренебрегнахме.

В края на краищата, западното съзнание, в частност, е обучавано от ранна възраст да гледа на Израел като на „чист съюзник“ и да отрича всякаква критика към него. Именно това – защитата на незащитимото – спомогна за удължаването на страданията на хората в Газа.

Сега те са доведени до точката, в която някои от тях желаят Израел просто да ги удари с ядрена бомба, само за да могат да се освободят от болката.

Източник – Medium

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Истинската причина е, че чифутите са сатанинско племе, което докато не бъде заличено няма да има мир на земята.

  2. еврейското сатанинско племе трябва да бъде изтрито от лицето на Земята.
    Всъщност ТЕ са най – отявлените расисти на този Свят.
    Те отглеждат една изцяло паразитна класа – така наречените „ултра ортодоксални евреи“, които не работят и нямат други задължения, освен да се молят на някакъв си техен бог.
    Промиват мозъците на децата си още от бебета. Отвращавам се, когато видя еврейско уродче, в бебешка количка, но с типичните за тях прическа, къдрици и еврейска шапчица.
    Тяхната цел е една: УНИЩОЖАВАНЕ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ (С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ИЗВЕСТЕН БРОЙ БЪДЕЩИ РОБИ) И ВЪЗЦАРЯВАНЕ НА ЧИФУТСКАТА РАСА НА ЗЕМЯТА.
    Трудно ще е да ги спрем. Тази зараза има пипала навсякъде, откъдето може да се открадне нещо. Та нали именно еврейските банки на времето финансираха Хитлер….
    Сега тази пасмина е навсякъде в правителствата по целия свят.
    Това племе трябва да бъде унищожено до край.

    • Ще бъде приятелю,вярвай ми!Само още малко,почти е настъпил заветният час!Месец май 2025г,тогава всичко ще дойде на мястото си!

  3. Невероятна статия! Не мога да се примиря с това, че ние българите също сме подложени днес на страдания заради един нашенски СОЛОМОН. Вкараха ни в НАТО без никой да пита народа а сега народа страда и всеки момент ще заплати със собствената си кръв престъплението на този Соломон. Проклет да е и нека последният оживял българин да му даде това което той заслужава – да бъде жив набит на кол и оставен сам в центъра на София. Проклет да е!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.