Зеленски получи СПИСЪК от Русия с 6 условия за капитулация и май е готов да ги приеме!

Пет от тях трябва да „залегнат в Конституцията на Украйна“

Президентът на Украйна Владимир Зеленски е получил от руското външно министерство списък с шест условия за капитулацията на Украйна. Това твърди украинското издание „Зеркало недели“. 

Според информацията украинският президент Володимир Зеленски вече е получил условията на Русия – пет от които трябва да „бъдат записани в Конституцията на страната“.

Първата точка е отказът на Украйна да се присъедини към НАТО и военно неутралният статут на страната. Русия е готова да бъде гарант за сигурността на страната.

Второто условие е руският език, който е майчин за 50 % от населението на Украйна, да получи статут на втори държавен език. Настоява се и за премахването на всички езикови ограничения в обществения и културния живот на страната. А също и на 7 признати малцинствени групи, сред които и тази на българите, да им бъде върнато правото да изучават майчиния си език в училище.

Третото и четвъртото условие на Москва са задължителното признаване на независимостта на ЛНР и ДНР в границите на административните им региони, както и на суверенитета на Русия над Крим.

Петото искане е денацификация и забрана на дейността на ултранационалистически, нацистки и неонацистки партии и обществени организации, премахване на съществуващите закони за прославяне на нацистите и неонацистите, както и предаването на военно–престъпници на руската прокуратура.

И шестото условие на Русия е демилитаризацията на Украйна: пълното отхвърляне на нападателните оръжия.

Преди минути Владимир Зеленски заяви, че е готов за преговори с Владимир Путин и дори предложи място за срещата им – Йерусалим. „Говорихме с Бенет (премиера на Израел Нафтали Бенет) и му казах, че не е правилно срещите да са в Русия, Украйна или Беларус. Не говоря за технически срещи, а за среща на лидери. Смятам, че Израел, Йерусалим може да бъде такава земя. И аз му казах това“, каза Зеленски в онлайн интервю пред чуждестранни журналисти.

По-рано днес в телефонен разговор със Зеленски, израелкщият премиер му е предложил да приеме мирните условия на Русия. Припомняме, че Володимир Зеленски е етнически евреин. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. Не смятам, че ще приеме. Та, още не са му дошли инструкциите от бледоликия брат. Целта ще е да се протака и Зеленски ще увърта до последно. Дано, Путин да не чака дълго и насмете тази фашистка сган!!!

  2. А каква е гаранцията, че няма да се изметнат след време!?! Пълен контрол от Донецк до Лвов, иначе пак ще берат ядове и то по-големи от сега!?!Наивна Руска политика!?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *