Захарова: Белият дом изпадна в истерия след интервюто с Путин

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова нарече „истерична“ реакцията на Белия дом и Държавния департамент след интервюто с руския президент Владимир Путин на журналиста Тъкър Карлсън, предаде ТАСС.

„Руският външен министър Сергей Викторович Лавров веднъж, преди няколко години, спомена за английската игра Chicken [game] – кой ще мигне пръв. Свидетели сме как днес американците мигнаха първи, след което замигаха на парцали и неудържимо – това е феноменално“, каза Захарова. 

„Реакцията им е толкова показателна за фалша в позицията, която са заели, че чак не е за вярване. Вижте, те са в истерия – Белият дом, Държавният департамент, всичките им големи медии крещят едно и също: „Не гледайте, ужасяващо е американски журналист да взима подобно интервю“, каза Захарова в интервю за вестник „Известия“ по повод Деня на дипломатическия работник.

Тя подчерта, че тази реакция ще сложи кръст веднъж и завинаги на всякакви по-нататъшни опити на САЩ да се представя за морален стожер и мерило за останалия свят. Захарова припомни, че преди няколко седмици американския журналист от чилийски произход Гонсало Лира, който живееше в Харков и отразяваше в YouTube, Телеграм и Туитър войната в Украйна от критични към киевската власт позиции „бе убит след изтезания до смърт в подземията на киевския режим. Лира беше американски гражданин, женен за украинка и го уби режим, който е финансиран от Белия дом от А до Z“. „Забележително е че американските власти не казаха нищо по повод убийството на техен гражданин. Казаха само, че не следят случая. Това е двукратно самоизобличение на американските елити“, добави Захарова.

Тя също така обърна внимание на факта, че представителите на „гражданското общество“ в САЩ – хилядите НПО-та финансирани от Държавния департамент, също не са подкрепили своя журналист, дори не е правен опит да бъде спасен. По повод съдбата на Лира в САЩ имаше и продължава да има пълно медийно затъмнение. Причината е, че управляващият в САЩ глобален елит не харесва медийното съдържание, което Лира е създавал. „Това е единствената причина Вашингтон да не се застъпи за свой гражданин. И това е още по-лошо за Щатите, защото те винаги са говорили за плурализъм. А плурализмът, многообразието на мнения е основата на демокрацията. Сега цялата авторитарна система на Хегемона вече е изложено на показ“, подчерта Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛЕД ИСТЕРИЯТА ВЪВ БЕЛИЯТ ДОМ,НАШИТЕ ОТ ПАРТИЙНИЯТ ДОМ
    КАКВА ПОЗА ВЗЕХА-НА КОЛЕНЕ,ПЪЛЗЯЩИ ИЛИ СИ ЗАМИНАХА НА СЕЛО.

    • Как каква поза ? Ми позата им е с глава в задниците им завряна ,защото и оттам им е акълът! Алчни и в задниците!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.