ГРАБЕЖЪТ НА ВЕКА! Как САЩ и Канада извличат десетки милиарди от Златните мини на България!

3

В България всяка история, дори най-скандалната, свързана с грабеж и унищожение на населението, обезателно се представя с глупашко-ироничен, че даже и гротесков тон.

Ето един съвсем скорошен такъв пример:

Тия дни тв. репортер ни разказва за нелегален златодобив по река Струма. От репортажа научаваме, че в успешни дни златотърсачите, обикновени хорица от района, си докарвали до 40 грама злато. Властите обаче нехаели за този грабеж.

„Браво! Хубаво разследване!“ – понечва да си каже зрителят, но в този миг нещо го препъва и това е гротесковия контекст на цялата тази история.

Плачем за 40 грама – а не се сещаме, че сме съвременници и неми свидетели на най-големия грабеж в Историята на България. Грабеж, който категорично сочи, че живеем в налудна държава. Не се шегувам – по продажничество и разсипия България е за „Рекордите на Гинес“. Ето за какво иде реч:

Има един одит/доклад на Сметната палата от 2016 година, от който става ясно какви продажници и подлоги ни управляват от 1999 година насам. През тази година правителството на Иван Костов обявена концесията на златната мина в Челопеч.

Основният извод на доклада е зашеметяващ: само за три години (от 2011 до 2013) канадската компания „Дънди Прешъс“ е добила в Челопеч злато, мед и сребро на обща стойност 1,5 милиарда долара. А дали от този крупен добив е доволна и българската хазна? Нейният дял от тези 1.5 млрд. долара печалба е точно 23 милиона, затова сами си отговорете.

Изводът за страната ни е: „Злато гази, гладен ходи“ – канадска пословица.

От „Дънди прешъс“ имат право да ни смятат за златни завършени идиоти. Докладът на Сметната палата е от преди 5 години – обаче сякаш са минали 5 хиляди години.

Всичко е сметено под килима и забравено там и всяка американско-канадска подлога, която се добере до властта у нас, грижливо пази тази мръсна тайна от народа ни .

Този доклад е неподправен източник на сведения за българската политическа подчиненост и продажност на западния интерес; документална летопис – кратка, стегната и позорна – на безпомощността и безгръбначието.

И е неизбежно човек да си каже: Управниците ни от СДС до ГЕРБ са подарили на западния експлоататор най-голямото златно находище в Европа, пък какво остава да ги е еня за някакъв си български народец.

Хайде, телевизиите Бойкови, гонете до дупка златотърсачите по Струма, дето пресяват речния пясък за 40 грама на ден, дайте ги и на Прокуратурата, вкарайте ги в затвора… за това че обират трохите от златната господарска трапеза на колонизатора „Дънди прешъс“

***

Предлагам на вниманието ви откъс от интервю с проф. Вълко Гергелчев, специалист по металогенно прогнозиране.

Обсебен е от една идея: българското общество най-сетне да научи истината за разграбването на Челопеченското златно находище, най-голямото в Европа.

Интервюто е взето на 27 април 2014 година.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Да ги нападнем ли, какво да правим? Предложете! Колко протестираха преди да се сключи сделката?

  2. ЗЛАТОТА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОГАТО БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА Е ПОКОЙНИК И ГЕРБ НЕ Е НА ВЛАСТ

  3. През 2009 г. „великият стратег“ ББ даде интервю на в-к „Пенсионери“, в който се закани да вкара Иван Костов в затвора и да преразгледа концесията за златобобива. Какво стана: Костов прозължава да се щири с партийната секретарка Елена в двореца си в Драгаливци, а „Дънди Пришъс“ продължава да ни граби.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *