В Грузия заявиха, че в продължение на години НАТО ги е мамил с неточен превод на договора за съюза

През всичките тези години НАТО заблуждаваше грузинското население с неточен превод на Северноатлантическия договор, в който липсваше клаузата, че в случай на военен конфликт в някоя страна – член, останалите страни – членове на алианса й се притичат на помощ „само ако сметнат за необходимо“. Това се посочва в изявление на грузинската партия „Силата на народа“, която е част от парламентарното мнозинство и подкрепя всички инициативи на властите в страната.

„За разлика от оригинала, основната част, в която се говори за използването на военна сила, беше премахната от грузинската версия. В превода липсваше основната клауза от оригиналния устав, че всяка страна сама решава дали да изпрати или не военна помощ и в това отношение може да постъпи както намери за добре. Грузинският фалшив вариант на договора за НАТО гласи, че в случай на нападение срещу страна – член на НАТО всички останали страни- членки на НАТО са длъжни да се включат във военната конфронтация и да защитят своя съюзник от агресия. Сега възниква въпросът Възниква въпросът кой и с каква цел и необходимост години наред водеше пропаганда, основана на лъжи, убеждавайки грузинския народ, че членството в НАТО априори означава сигурност и гарантира защита и мир“, се казва в изявлението.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Грузия имала е държава и така сама се съединила с Русияи, най са верните са, Сакашвили е от вида Зеленски, от Грузия в Русия ся дошли Сталин, началника на граничарите Берия с А бомба

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.