Вземат решения, които ни водят директно към бездната!

Автор: проф. Здравко Райков

Несменяемият партиен вожд и любимец на хиляди българи Бойко Борисов ни зарадва с ново изявление. Той ни осведоми, че по време на срещата си с американски конгресмени, дошли у нас за парламентарната асамблея на НАТО, лично им е заявил: ГЕРБ е тяхната опора в България! „По време на разговора уверих колегите конгресмени, че колкото по-силен е ГЕРБ, толкова по-категорични ще са гаранциите за евроатлантическата ориентация в отбрана, енергетиката и външната политика на България“, цитират медии думите на Борисов.

Истината е, че не само у нас, но и в Америка вожда на родните гербаджии и седесари е добре известен с великите си дела. Сега той разказва на американските си гости, че благодарение на волята и подкрепата на личната му партия, са приети съдбоносни решения на българския парламент през последните 9 месеца. На Украйна е оказана военна помощ, осигурени са пари за покупка на бойни машини „Страйкър“, за придобиване на самолети F-16, усъвършенствани са плановете за мобилизация на населението за нуждите на НАТО, военния бюджет е увеличен  и т.н.

Американските конгресмени несъмнено са били зарадвани от подробния отчет на родното величие. Борисов им е доказал, че партията му изцяло задоволява желанията на стоящите зад тях военно-промишлени и енергийни корпорации. А дали неговата политика защитава интересите на прекрасната ни Татковина е въпрос, който тях въобще не ги вълнува.

Горчивата истина е, че приетите решения в последния ни парламент  от ГЕРБ-СДС и останалите „партии на войната“  („Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ДПС)  са катастрофални за всички нас, простосмъртните българи. Все по-широкото въвличане на страната ни в конфликта в Украйна само увеличава непосредствено рисковете за националната ни сигурност. Покупката на бойни машини „Страйкър“ е не просто разхищение на милиарди наши, на данакоплатците, пари. То е и заплаха за живота на българските войници и офицери, които утре – не дай си Боже!, биха тръгнали с тях срещу потенциален противник. Не случайно американските военнослужеци, които имат личен опит от бойното им използване, ги наричат „капани на смъртта“. Като кибритени кутийки вече изгоряха  десетки бронетранспортьори Stryker, изпратени от САЩ на киевския режим. Руските бойци с лекота ги ликвидират веднага, щом те се появат в зоната на сраженията.

Публична тайна е, че  „партиите на войната“ на власт  у нас готвят  българската армия, а и младите българи, да воюват утре срещу един единствен „враг“: Русия! За това те не само осъществяват денонощно  чудовищна по размерите си манипулация за демонизиране на великата славянска държава. Но щедро харчат милиарди наши пари, за да пазаруват  американско въоръжение. И едва ли го правят безкористно: покупката на самолети F-16, подобно на тази на бронираните машини „Страйкър“, си е направо ръководство за всеки, който мечтае бързо да стане милионер  в долари. Тук също става дума за невероятна корупционна далавера: купува се нещо, което едва ли ще върши работа утре!

В това ни уверяват зачестяващите публикации на Запад за тези самолети, които скоро ще се появат и в небето на Украйна. Според западни експерти, боеспособността им срещу сериозен противник е твърде съмнителна. А пилотите, които ще летят на F-16 в Украйна не ги очаква нищо добро. Британският всекидневник The Evening Standard цитира високопоставени американски служители, които са убедени: F-16 няма да променят нищо, предвид мощта на руските военновъздушни сили и техните отбранителни системи. Оказва се, че струващи милиони долари самолети бързо ще бъдат ликвидирани, а това ще е пореден удар върху имиджа на Запада, пише The Evening Standard.

Руските въоръжения са създавани за борба и с тези самолети, заявява пред inews британският офицер Джъстин Кръмп. Според него много голям проблем за пилотите на F-16 са руските далекобойни ракети „въздух-въздух“.

На същото мнение е и Business Insider. Медията цитира подполковника от запаса Джон Баум, който е налетял на F-16 над 2300 часа. Според него появата на този самолет в Украйна ще е опасно най-вече за самия него. Той ще се изправи срещу ултрасъвременните системи за противовъздушна отбрана на Русия, като  С-400, модерните самолети Су-35 и МиГ-31, въоръжени с ракети и снабдени със силни радиолокационни системи.

Западните експерти, за разлика от измислени родни „евроатлантично“ ориентирани политици, са напълно наясно, за какво става дума. Руските самолети Су-35, Су-57 и МиГ-31 са въоръжени с най-модерни далекобойни ракети „въздух-въздух“  Р-37М. Те  летят на разстояние  над 300 км, което е  3.5 пъти повече от далекобойността на американските ракети AIM-120C-7, които носят F-16. Това означава, че руските самолети са в състояние да поразяват американските от разстояние напълно безопасно за тях. В тази ситуацияи единственият шанс на F-16 да оцелее е да избяга навреме – преди да бъде открит от руски самолет.

Ликвидирането на американските самолети в Украйна ще е неизбежно – точно, както това се случва вече с американските и на съюзниците им  танкове Leopard, Abrams, Stridsvagn 122,  бронираните машини M1150 ABV Shredder, M88A1 и много други. Но съдбата, която очаква F-16, които Запада скоро ще достави на киевския режим, ще е поредно доказателство и за безсмислието от тяхното купуване за нашата армия. Впрочем това едва ли е тайна за всички онези, които имат отношение към това решение – политици, генерали, журналисти, членове на евроатлантични клубове и съвети и др. Обяснимо е и защо точно за тях това е прекрасно решение – та нали благодарение на лобистите на американския военннопромишлен комплекс, то ги прави приказно богати!

На парламентарната асамблея на НАТО в София счетоводителят Димитър Главчев, кадър на ГЕРБ и настоящ служебен премиер, повтори решението на „партиите на войната“ у нас: да се подкрпя Украйна „толкова дълго, колкото е необходимо“! Независимо, че това ще гарантира единствено смъртта на стотици хиляди хора на украинския фронт. То може да забави, но няма да отмени неизбежната капитулация на свръх корумпирания, диктаторски режим на клоуна Зеленски, мандата на който изтече на 21 май т.г.

Решенията, с които толкова много се гордее любимият на немалко българи гербаджийски вожд, не просто ще увеличат опасността за националната ни сигурност. Те все повече ни приближават до война на нашия континент. За това свидетелства впрочем и абсолютно безумната деклерация да се позволи на Украйна да използва даваната и военна помощ за удари по военни цели на руска територия. Тя бе приета от парламентарната асамблея на НАТО в София. Това означава, че вероятността от ядрена война в Европа става все по-реална.

Проблемът е, че и у нас вече има поколения с право на глас, на които това нищо не говори. Те са в пълно неведение, че след нея на нашия континент  няма да има нищо живо, освен опустошена земя, залята от радиоактивни отпадъци… Няма да ги има дори и родните „демократи“, евроатлантици, глобалисти, соросоиди, либерали, фенове на нестандартни сексуални отношения. Те дори няма да могат да се радват на пачките, с които американските им господари щедро им се отблагодаряват за техния слугинаж. Но по всичко личи, че заради очевидния си дефицит на интелигентност и инфантилността си, те също не са  в състояние да осмислят  дори и тази простичка истина.

До идващите избори ние все още имаме възможност да се събудим от дрогата на „евроатлантичната“ пропаганда. И да се опитаме да спрем обезумелите „елити“ на партиите на войната в прекрасната ни Татковина, като ги изхвърлим от коридорите на властта.

Само тогава ние, децата и внуците ни, ще имаме шанс още дълго да се радваме на този прекрасен и доста луднал свят!

Автор: Здравко Райков – журналист, преподавател по „Масови комуникации“ и „PR“ в журналистическия факултет на Софийски университет

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Пак питам, кое може да накара ЧОВЕК да падне толкова ниско, при това имайки се за бог? Отговор „парите“ с каквато и да е цифра не ме устройва. Тези същества са контролирани на ниско ниво, те са или марионетки или аватари.

    • Как мислиш, дали случайно ЦРУ имат по цели етажи в службите ни за разузнаване и отбрана? Не хора тук-таме да следят, цял етаж бе човек за тотален контрол над туземците, които не вярват че са роби, че дори някой скачат и се сърдят, като им го кажеш.

    • А като се замислиш тези „пари“, с които купуват нашите нехранимайковци, са просто едни печатани на конвеер хартийки без стойност, заради които когато утре доларът рухне, от цифрите им в сметката няма да остане нищо. Тези тъпи майкопродавци не си ли дават сметка че просто ги мамят с безполезни в бъдеще салфетки?

      • Не че съм икономист, ама това не са пари, а валута.
        Единствените пари са златото и среброто.

  2. ЦРУ е дипроматическия американски инструмент, по Джефри Сакс прес Карлсон Гъкър,за смяна на режими и бай Гаю се вие и се гъне, снишен да оцелее. Инак Фицо, пак Ердоган, Орбан,на Тръмп му тараниха самолета и с нов репертоар, ще бомбандира Кремъл и Пекин, ако бомби си намери. Америка четири пристанища изхранват и катастрофирали, без всичко за живота и храна остават, а празна граница раница не пази, и миролюбие ще надделее и няма Русия да нападне, а бай Ганю може, Шабла е на запад, като Япония и Банкя

  3. Всеки ден ще се намери някой да оправдава простосмъртните българи и да сочи с пръст еничарската каста.
    Как пък един не се сети да напише, че докато празните кратуни на простосмъртните дрънчат на кухо, проблема няма да се реши от външна или небесна сила.
    Парапитека бил изморен от избори, от него нищо не зависило, нямало смисъл да се гласува…….
    При това положение не знам, защо толкова хора са се разтревожели, че идва война. Ми ше’ идва я, вие кво’ искате? След като си делегирал права друг да ти управлява скапаният живот, няма кво’ да се жалваш, че ще те тепат, бият, крадат или еб@т.

  4. Мили хора,спасението ни не е в изборните резултати! То е в нашите действия и
    убеждения! Какво да направим ли? Има какво и там е спасението:
    1.Изтеглете си спестяванията за да фалираме банките! Те не са наши, а тяхни!Чрез тях ни ограбват!
    2.Не плащайте с карти, телефони и преводи! Плащайте само и единствено в брой!
    3.Не плащайте данъци и такси!Масово отказвайте билети за гр.транспорт, винетки, застраховки. Зареждайте гориво и си тръгвайте от бензиностанциите,минавайте транзит през касите на супермаркетите!
    4.Не работете на смрадливият частник-крадец!
    ……и мноооооого други действия! Само така, като общество ще ги съборим! Не чрез избори, а чрез реална пасивна съпротива! Паразитите съществуват защото ги има телата на гостоприемниците! Последното се отнася най-вече за Запада и нашенските престъпници! Те дебелеят от нашият труд! Паразита ще се стресне единствено от липсата на хранителна среда! Там е шанса на народа! Демокрацията е празна дума!
    Това ви го казва 71 годишен старец активен борец срещу режима на бай Тошо. Цял живот съм мислил и търсил начин да съборим режима на Москва, а сега лъжата ДЕМОКРАЦИЯ
    НАТО вън от България
    ЕС вън от България

  5. Провокация за Fuck EU
    А, бе разбирач такъв, редни има ли някой според теб от кандидатските листи, който де не е увъртолен в най-долна корупция. Вероятно точно ти от 2014 година по данни на Порошенко, изнасяш оръжие за хохлите! Понеже не искам да участвам в предизборна дейност, редни ми един есемес, за кого ми предлагаш да гласувам. Сам да избирам тези, които да ме ограбват?! Мяза ми малко на самозадоволяване – не че от време на време не посягам, ама вече ми писна. Ще взема да си купя гумена жена – тоест ще ходя за гъби а ти си грасувай хиляда пъти . Демокрация е. А при бъдеща война ние с теб – аз негласувалия и ти гласувалия ще пукнем заедно!

    • Превръщаш ме в рекламен агент, тъй като ти нямам тел. за сМс. Но според мен има. Например ние гражданите бюлетина №4. Листите им са доста силни от достойни хора – българи, като изключиш последния в листата – божилов. Има и още една – две опции, но не ми е работа да мисля вместо хората.
      Не се чувствам провокиран обаче. Ходи си за гъби, за риби, за охлюви…. щом ти се струва за по-умен вариант на съпротива да избираш едни и същи. Манипулациите с хартия са до 10%, с машините разправят че стигат до 18.
      А че ще мрем е гарантирано и то не от мен. Идеята е да оцелеят повечко БГ дечица, моята песен отдавна е изпята и не си заслужава да я обсъждам дори.

    • Иначе скоро чух Путин да казва, че е крайно време всеки от нас да разбере в какво време живее и какво е нужно да прави. Кои са враговете и приятелите му…

  6. Единственото спасение е Русия да превземе украината и да натрие носа на всички западни дебили-психопати! Слава на Русия!!!

    • И какво се прави с едни 10-на милиона, които са отгледани с омраза към теб?
      Да речем, че половината са осъзнати и им е все тая, дали живеят в Русия или онова нещо, но със сигурност католици и унияти едни 10-12 млн. мразят Русия, България и останалите православни по света.

  7. Абе докога медиите ще ни досаждат с показване и цитиране на този недоучен мутро-хвалипръцко? Стига, баста, аман от това добиче, окупирало с хранениците си държавата. Все очаквах Сретан Йосич да се погрижи за този кух бабаит, ама изглежда и при него се е откупил както в прокуратурата ни и за чекмеджето, и за Барцелона , и за магистралите, и за санирането и за хилядите знайни и незнайни далавери, хайдутлуци и безсрамни кражби на цялата пасмина начело с него.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.