Вестник IL Fatto Quotidiano: Спрете безумците – САЩ превръщат Европа в мишена на руското възмездие

САЩ разпалиха украинския конфликт, а сега йезуитски стоят отстрани и хвърлят в този огън Европа – поставяйки я чрез назначените да я управляват американски марионетки на директния прицел на Русия, пише италианския ежедневник IFQ. Именно изцяло подконтролната на САЩ Европа първа ще бъде заличена от лицето на земята, отбелязва авторът на статията Паоло Фереро. Време е целият свят да се обедини, за да спре това безумие. Анализаторът зове и за всеобща европейска стачка срещу продължаващата ескалация на конфликта с искане за незабавни мирни преговори с Русия.

Очевидно е, че САЩ и назначените от тях за лидери на Европа американски марионетки са решили да ескалират конфликта с Русия. Това се доказва, на първо място, от изразената от редица европейски държави налудничава готовност официално да изпратят сухопътни сили за водене на бойни действия в Украйна. И на второ място – от решението пак на редица европейски държави да позволят на украинската армия да използва далекобойните оръжия, които са й доставили за унищожаване на военни цели, разположени на руска територия.

Това е напълно безсмислено и престъпно безумие!

Ясно е, че западните страни начело с менторите им САЩ, заложиха основата на украинския конфликт, като разшириха военния си съюз НАТО на изток буквално до границите на най-голямата ядрена сила Русия, спонсорираха и организираха преврата на Майдана, най-безотговорно и подло нарушиха споразуменията от Минск, подписани с Русия, и попречиха на украинското правителство да се споразумее с Русия за спиране на военните действия на втория месец от руската спецоперация. Западът продължава да ескалира този конфликт дори сега, когато Украйна очевидно губи, а на бойните полета са паднали поне 1 млн. украинци и руснаци.

Вместо да прекратят бойните действия, западните страни искат тяхното разширяване.

САЩ чрез американските марионетки, които е назначил за европейски политически елити, не подготвят Трета световна война, а третото унищожаване на Европа за последното столетие.

Вижда се съвсем ясно, че Съединените щати, които хвърлиха много усилия да разпалят пламъците на днешната война, сега се изтеглят на заден план.

Защото тяхната цел не е да спасят Украйна, нито пък вярват, че могат да унищожат или отслабят Русия. Целта им да е да запалят Европа. Да я изпепелят, да я елиминират като свой конкурент за времето, когато тя ще излезе от отслабващата американска хватка, за да се присъедини към големия Евро-Азиатски пазар.

Сега Вашингтон заявява, че няма да изпраща войници в Украйна и се опитва да прехвърли военните и всички останали разходи разходи върху плещите на европейските страни.

Във финансовата сфера САЩ разрушиха отношенията между Европа и Русия. Щатите подтикват европейците да присвоят руските валутни резерви в евро.

Това е абсолютно нарушение на международното право.

Подобни действия задължително ще доведат от ответни мерки от страна на Русия, която ще отговори, като национализира активите на европейските компании, работещи в РФ.

Ако на първия етап САЩ играеха водеща роля в провокирането и впоследствие в разпалването на конфликта, сега те сведоха своето участие само до поддържаща роля. Дори решението на САЩ да позволят на Украйна да използва американско оръжие на руска територия беше взето след няколкомесечен натиск от страна на генералния секретар на НАТО и някои европейски страни.

Путин много добре разбра тази диалектика и затова именно Европа ще стане мишена на руското възмездие, като първо ще бъдат изпепелени военните й бази.

Напълно подчинените на САЩ европейски управляващи класи в своето безумие, след като поставиха икономическите интереси на Европа на кървавия олтар на войната, принуждавайки украинския диктатор Зеленски да пожертва народа и страната си, сега поставят народите на Европа в позиция, която ще ги превърне в обект на разрушителен военен конфликт.

Това ще бъде европейска война, а не световна война.

Европейска война, в която военните доктрини на замесените държави изискват използването на «тактически» ядрени оръжия. Разбирате ли какво означава това? Става дума за оръжия, чиято разрушителна сила е средно 10 пъти по-голяма от разрушителната сила на бомбата от Хирошима. Честито!

Не бива да допускаме опустошителна катастрофа поради безотговорното слабоумие на един полудял американски елит и напълно наведените пред него европейски управляващи.

Тези хора трябва да бъдат спрени. Италия трябва да даде сигнал: нужна е всеобща национална стачка срещу военния конфликт в Украйна, която да парализира всичко в страната ни. Това ще даде знак за действие на всички останали народи в Европа. Всеобща безсрочна стачка на всички: студенти, чиновници, занаятчии, търговци, пенсионери… на всички.

Огромното болшинство от народите на Европа не искат война.

Призовавам да дадем сигнал, като започнем от нашата страна — за организиране на всеобща антивоенна стачка. Нека дадем пример за всички европейски народи, за да бъдем чути и разбрани, че казваме „стига“ (Basta). Преди да е станало прекалено късно!

Автор: Паоло Фереро

Източник: Вестник „IL Fatto Quotidiano“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Скандално, повече от седмица не мога да се свържа с Вас. Добре ще бъде някой да провери връзките ви. Колкото до италианската медия, прави са! Войната е най-лошото нещо, което може да се случи на Европа. В позицията им има и дълбок практически смисъл – силните ветрове в нашия район обикновено духат от север на юг и недай си Боже да се използват ядрени оръжия, ядр. прах ще се озове в Южна Европа.

    • Как разбра от сащ, кое е най-лошо за европа?
      Според теб, да ни тровят, избиват бавно и безшумно, докато ни подменят с талибани е висша демократична ценност ли?
      Пък видиш ли, ако някой иска да си реши проблема по-бързо е много лошо?

  2. Повече от ясно е , че Украйна няма да удържи до Ноември , когато са изборите в САЩ . Затова последните ИСТЕРИЧНО Бързат . Лошото обаче е , че този път НЕ ТЕ , а май НИЕ ще си счупим главата …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.