Валентин Вацев: България е на ръба на нацизъм от украински тип (С ВИДЕО)

България е на ръба на нацизъм от украински тип. Така обобщи ситуацията около варварското събаряне на Паметника на Съветската армия анализаторът и историк доц. Валентин Вацев. Според него никога през последните 30 години в България не е имало толкова реакционен и крайнодесен режим и това е, защото няма левица. А няма такава, защото за това първо се погрижиха днешните ни чуждестранни геополитически ментори. През последните 30 години не бе позволено на левите хора да си свършат работата и затова днес виждаме разрушаването на Паметника на Съветската армия, смята Вацев.

„Първата работа на побеждаващия днес нацизъм е да рути паметниците на тези, които го победиха преди 70 години“, заяви Валентин Вацев пред аудиторията на „Диалози за България“, организирани от движение „Русофили“. Видео от участието му можете да видите под този материал.

След като посочи, че за него историята не е музей със застинали експонати, а нещо живо – сила, която се намесва непрекъснато в нашия живот, Вацев обясни политическата ситуация около демонтажа на монумента така:

„Историята се пише от победителите. Но Червената армия отдавна я няма. Няма ги и резултатите от нейната победа – те бяха заличени на две вълни – първо през 1990 г., и сега е втората вълна на заличаване – чисто нацистка. През 1991 г. в Русия се състоя реванш срещу Червената армия и победиха „белогвардейците“. Победенията няма право на паметник, само победителят има паметници. Къде отиде победата срещу нацизма от 1945 г.? Самите руснаци я проиграха през 90-та година. Победата е докато вярваш в нея. Виждам, че в момента руснаците отново са си върнали вярата и може би са на прага на нова гръмка победа. Ако това се случи, то тук отново ще имаме паметници, само че не на червената, а на руската армия“, каза доц. Вацев.

В момента в България е на власт проамериканско малцинство и все повече българи, въпреки убежденията и идеалите си, ще го играят „русофоби“. Жалко е, но много хора умеят да оцеляват единствено чрез мимикрия“, смята Вацев. И добави, че има накъде да пропадаме, защото все още не сме стигнали до момента, в който граждани ще пишат доноси за съседите си от типа: „Иванови ядат руска салата!“

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Тема за професионали булгарише историшен, откриватели на комунизма. Завърши ли м мрачния социализъм история за диплома висше и за строители на държава не ставали. А комунизъм с граници само те съзират, и Китай с комунизъм най силния съциализъм изгради. И демосратични партии тъдява се роят, със сатанински практики на мракобесие, и така славата ги подминава и чака ги съдба
    Долу, горе, според който е на власт

  2. Иванови ядат руска салаа, която само ние наричаме „руска“, а самите руснаци я наричат по името на нейния създател французин – оливие. Защото руската салата е френска.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.