България се готви да изпрати още „излишно военно оборудване“ на Украйна

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов съобщи, че България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна. Запрянов заяви това пред български журналисти в централата на НАТО в Брюксел, където министърът участва в двудневно заседание на своите колеги, съобщава кор. на БТА в Брюксел Николай Желязков.

В понеделник ще утвърдя предложение на началника на отбраната за излишни въоръжение и техника, които да предадем в помощ на Украйна, без това да нарушава окомплектоването на нашите въоръжени сили в мирно време, или за военновременните формирования, каза той. България има решение на Народното събрание, служебното правителство работи за следващ пакет от реална помощ за Украйна. Имаме яснота с какво допълнително можем да допринесем, добави Запрянов.

Продължаваме да помагаме с излишни за Българската армия въоръжение и техника. Относно предоставянето на боеприпаси на Украйна, имаме намерение да следваме логиката на замяна и по този начин да опресняваме нашите запаси. Нашата индустрия работи на пълни обороти, особено производителите на боеприпаси. Увеличаваме смените на работа, нашата военна индустрия извършва търговска дейност и с други страни, не изнасяме само за Украйна, посочи служебният министър.

Никой не ни е задължавал да предоставяме военна помощ на Украйна, тя никога не е била задължителна, тя е суверенно право на всяка държава, уточни Запрянов. Той допълни, че много от страните в НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към алианса. НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна, не иска да ескалира този конфликт, а справедлив мир, това означава Украйна да си защити територията. Декларации от тиха да спрем помощта за Украйна реално са подарък за Путин, коментира Запрянов.

Попитан как нашата страна обмисля да ограничи възможностите за дейност на руските агенти, Запрянов заяви, че „тази тема не е актуална“. По отношение на темата за ограничение на дипломатите някои страни имат обвинения и съмнения за саботажна и шпионска дейност – тези, които са под прикритието на дипломати, а извършват друга дейност, да бъдат ограничени, каза той. Имаме служби, които се занимават с това. Ако те констатират, по тяхно предложение може да се предприемат всякакви мерки. България предприе мерки и изгони руски дипломати за дейност, несъвместима със статута им, отбеляза Запрянов по повод решения от последните години.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. България нищо не предоставя бе киртак, правят го националните предатели, за да може да няма съпротива, когато обявят територията за турска.

  2. Егото управлява действията на лицата от подобен тип. Той е свикнал да бъде величан, от него всичко да зависи и в един момент хоп, пенсионер, началник на шапката си. Тогава започва и промяната. Лицето започва да търси активност, оценка, значимост, наполовина е смъкнал гащите. Има хора, които търсят такива, те работят все в три или четири буквени „предприятия“. От там, до предателството остава едно назначение. За него се грижат други зависими. Скоро шегата на грантаджиите за това, че Руската армия има само лопатки на въоръжение, ще стане истина, но за Българската армия и за голямо наше съжаление, когато трябва да отпътува към фронта. Едно малко „Аз“, а може да обърне каруцата на цял народ.

  3. Бай Ганю лъжите освежени с иновативност, клоунадата им продължава, инак магнитски. Изнасят всичкото съветско военно оборудване, какви боеприпаси освежавал. И вместо него като потече най новото американско от 70те, стой та гледай, и безплатно, ;да бе;

  4. Украйна не съществува! Тази територия е руска! За нея са умирали руснаци! Цялата окупирана зона през РСВ е руска окупационна зона! България също! Защо за Америка,Англия и Франция може да си запазят завоюваните територии, а за СССР/Русия не може?
    Излишното леко въоръжение да се предаде на населението за партизанска борба срещу предателите на Родината, а тежкото да се върне на Русия! Отцепническа Украйна няма никакво право да иска от нас каквото и да е, а родните управляващи фашаги на народен съд! На скорошните избори народа им показа, че са нелегитимни и никой не им е дал правото да управляват и да взимат решения! Най-голямата политическа сила получи само 8 процента от имащите право на глас, а се гласи да управлява! Това е НАТО това е ЕС, това е демокрацията!
    Нали се сещате какво е нужно да се прави….или трябва да го напиша тук конкретно?

    • И да го напишеш приятелю, има 10 % народец, който се сеща и знае какво да направи. Останалите, които трудно можеш да наречеш народ не им пука или са големи фенове – готови да дадат живота си, за да останат британоварварски роби.

  5. А бре ,плешо чие “излишно оборудване“подаряваш? На дядо ти?На татко ти ли? Тези оръжия са ПЛАТЕНИ ОТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!!Ти пита ли ни да продаваш и подаряваш неща,които не са твоя собственост? НЕ!!!Това се казва кражба и грабеж- всички ,които участвате в тези действия сте за съд и затвор!!!

    • Дедо в колониите има съд само за несъгласните с еничарите. Такива като нас.
      Важното е, че съществото, което не обича да го наричат шЕбек е щастлив европеец и си получава дозата от ГМО банани, докато раздават имуществата, земята и живота на децата му.

      Вече станаха доста клипчета на араби с чаршафи, които призовават камиларите да се заселват в осрайна. Имало зеленина, вода …….
      В същото време укрорайха събира 17 годишни ученички за фронта. Белите християни, като нас, трябва да бъдат избити до крак и подменени с маймуни.

  6. Човечецът наречен министър е подмазвач долна проба, възможно цял живот пълзял и хвалебствал недостойни, министър е на премиер неотговорен пред никого, и изпълнава указания на главен подмазвач бай Ганю, едномоментно и тиранин, от сърце му иде да отвръщава сърца горди и свободни

  7. БЪЛГАРИЯ ЩЕ КУПУВА ЛИ ОРЪЖИЯ ОТ САЩ И КОГО ЩЕ ППЛАШИМЕ С ТЯХ ИЛИ ЩЕ ГИ ПОДАРЯВАМЕ ?



    И НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ДВИЖЕХМЕ НАПРАД РАМО ДО РАМО С ГДР …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.