Борисов обеща висока цена на тока и помощи за ромите

Бойко напуска КСАз ще либерализирам енергийния пазар, като подпомогна социално слабите, заявява Бойко Борисов пред Ройтерс, откдето пък го обявяват за евентуален бъдещ премиер на България.

Преведено на по-прост език, това означава, че цената на тока отново ще хвръкне нагоре, а помощи ще получават преобладаващо ромски семейства, тъй като 90 процента от тях влизат в графата социално слаби. Те пък нямат навика да си плащат тока и всички загуби за енергийните монополи ще излязат във вид на различни добавки към сметките от съвестните платци. Борисов каза и че се е договорил с американска компания да добива нефт от Черно море.

Всичко това стана ясно, след като той се върна от частно пътуване до САЩ и не стана ясно нито кой го е финансирал, нито какви срещи са проведени, освен тази в сградата на ЦРУ.

Борисов заяви, че ще направи правителство и ще стане премиер, само ако има абсолютно мнозинство в парламента – 120 депутати най-малко. Той отказа да се коалира с никого и заяви, че в коалиционни правителства не участва и иска да управлява сам. Това можело да се постигне при мобилизация на симпатизантите на ГЕРБ и по-активно гласуване.

От Ройтерс деликатно намекват, че при сегашната политическа ситуация в страната той няма как да получи над 50 процента, освен ако не разчита на помощ отвън. От агенцията не уточниха какъв вид ще е тази помощ.

От ръководството на ГЕРБ пък вчера недвусмислено заявиха, че ще търсят реваншизъм.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/yD0ae5Tea0U

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. Хората нали заради тези цени го натириха от управлението,но тиква какво може да роди .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *