Белоусов: През май в Украйна унищожихме 4 Abrams, 7 Leopard, 35 хиляди бойци и 2700 единици техника

През май украинските въоръжени сили са загубили повече от 35 хиляди военнослужещи и над 2700 единици въоръжение, включително 4 танка Abrams и 7 танка Leopard, заяви руският министър на отбраната Андрей Белоусов, цитиран от ТАСС.

„Въоръжените сили на Русия системно намаляват бойния потенциал на въоръжените сили на Украйна. През май противникът загуби повече от 35 хиляди военнослужещи и 2700 единици различни въоръжения, сред които 290 танка и бронирани машини. Освен това бяха свалени 11 самолета и 4 хеликоптера, 730 полеви артилерийски оръдия и реактивни системи за залпов огън“, заяви Белоусов, говорейки на заседание на Съвета на министрите на отбраната на ОДКБ в петък в Алмати.

По думите му, в сряда руската армия е отразила масирана атака на Кримския мост с десет ракети ATACMS.

Според министъра на отбраната всички ракети са били свалени, в резултат на което са били спасени стотици животи.

През 2024 г. 880 квадратни километра територия са преминали под контрола на руската армия, заяви още Белоусов.

По думите на министъра, в района на Харков в стратегически важни райони край границата украинските въоръжени сили са отстъпили на 8-9 километра.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Пробах на телефона да отворя този сайт! О чудо, отгоре ми като зли кучета се нахвърлят да разреша да се изпращат новини, да ми актуализират телефона и не ме пускат! И с бързи реакции след пет минути испях да го отворя и копирам! На други сайтове имаше подобни неща, но след като им писах, ги оправиха, така, че да може да се вижда публикацията/!

  2. Сайта ви е невъзможен! Отгоре като зли кучета се нахвърлят и ви затрупват! Оправете сиж сайта. Когато е възможно ползвам други сайтове!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.