Байдън: САЩ няма да дадат разрешение на ВСУ за удари с американско оръжие по Москва и Кремъл (С ВИДЕО)

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в интервю за ABC, че Вашингтон не възнамерява да даде на Киев разрешение украинските въоръжени сили да ударят Москва и Кремъл с американско оръжие.

Водещият Мюър попита Байдън дали оръжия, произведени в САЩ, вече са били използвани за удари по Русия, откакто той е подписал тяхното използване, ограничавайки използването до руските територии, граничещи с област Харков. Байдън не отговори директно, но даде да се разбере, че няма да разреши използването на американски оръжия за удари по руската столица или по седалището на правителството.

„Разрешил съм да бъдат използвани по руските гранични райони в близост до Харков“, каза Байдън на Мюър за американските оръжия. „Ние не сме разрешили удари на 200 мили навътре в Русия, не сме разрешили удари по Москва, по Кремъл.”

Мюър попита Байдън за коментарите на Путин от вчера, че „доставянето на високоточни оръжия на Украйна за удари по руска територия е пряко участие в тази война“.

„Познавам го от над 40 години. Той ме тревожи от 40 години. Той не е достоен човек“, каза Байдън. „Той е диктатор. Ние не им даваме оръжия, за да ударят Москва, да ударят Кремъл”, отговори Байдън.

Байдън е във Франция, за да отбележи деня, в който съюзническите сили на фона на мащабната руска операция „Багратион“ срещу Хитлер, извършиха десанта в Нормандия през 1944 г., включвайки се почти на финала във веригата от битки, довели до падането на нацистка Германия и края на Втората световна война. Говорейки на трибуната в присъствието на Макрон, Байдън се опита на три пъти да седне на въображаем стол и за малко не се преби. По-късно в четвъртък Байдън планира да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски, за да координират военните планове на западните съюзници и украинското им прокси в агресивната им война срещу Русия.

ЕТО КАК БАЙДЪН ЗА МАЛКО НЕ СЕ ПРЕБИ НА СЦЕНАТА, ОПИТВАЙКИ СЕ НА ТРИ ПЪТИ ДА СЕДНЕ НА ВЪОБРАЖАЕМ СТОЛ!

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Този на какъв се прави . Видите ли ако иска това няма да позволя онова . Баце Пути няма да Ви да разберете какво е станало

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.