Ще Избухне ли ГРАЖДАНСКА ВОЙНА в САЩ след Изборите? Коментар на проф. Васил Проданов:

Такова напрежение в САЩ не е имало от Граждаската война насам (1861-1865). Привържениците на Тръмп и Байдън са готови за улични сражения, независимо от изборния резултат на 3 ноември. Цяла година преди тези избори социологически проучвания показваха, че в САЩ ще се разрази Гражданска война след изборния резултат през 2020 г. Независимо кой от двамата ще спечели- Байдън или Тръмп, напрежението няма да стихне. Това пише в свой коментар геополитическия анализатор проф. Васил Проданов. Ето какво предвижда

Обикновения американец е гневен на политическата система. И този гняв няма да стихне след 3 ноември, а ще продължи да се трупа. Америка никога не е била по- близо до нова Гражданска война.

Либералите и соросоидите, които са гръбнакът на Демократическата партия истерично набиват мантрата, че техния кандидат Джо Байдън е сигурният победител. На средностатистическия американец обаче му е все едно – той е твърдо убеден, че който и от двамата кандидати да спечели, деградацията в икономиката няма да спре и животът му няма да се промени към по-добро. Бездната между богати и бедни в САЩ става все по- голяма. Причината е очевидна- икономическата криза, в която страната все повече затъва. Тежката ситуация е съпоставима само с Голямата депресия от 1929 г.

Това безпрецедентно икономическо неравенство намира своето проявление във все по-масов и брутален расизъм. Етническата толерантност, проповядвана от демократите, е вече в миналото. Белите американци се чувстват все по-застрашени и разбират, че скоро ще са малцинство в страната си. Именно те са основните поддръжници на Тръмп. От друга страна, предствателите на различните етноси (негри, латиноси и азиатци, които вече са 48 % от населението на САЩ) пък ще гласуват за Байдън. Сблъсъкът е неизбежен – Америка на традиционалистите срещу Америка на либералите.

ПРОФ. ВАСИЛ ПРОДАНОВ

През последната 1 година в Щатите се наблюдава феномен: Обикновения американец започна да се презапасява с храна и… оръжия. Не случайно преди дни, най- голямата верига супермаркети „Уолмарт“ обяви, че сваля оръжията от щандовете си. Причината е страхът им, че гладни тълпи може да щурмуват веригата и да разграбят оръжията.

Още в края на 2019 пък изключително авторитетното списание „Атлантик“ излезе със статия, озаглавена „Как да спрем Гражданската война“. В анализът се твърди, че Америка се разпада на части, а ситуацията напомня 1850 г. Проблемът е самата избирателна система в САЩ. Изданието информира, че рискът от гражданска война е още по-голям имайки предвид особеностите на американската избирателна система. Според нея дори демократите да спечелят повече гласове, Върховният съд е в ръцете на републиканците и ако те решат, могат да откажат да признаят резултатите от изборите.

Разбира се, изборният резултат в САЩ ще се отрази и на целия свят. Соросоидите тръпнат в трескаво очакване Тръмп да падне. Още с идването си на власт той спря държавното финансиране за НПО-тата на Сорос. Но ако се случи обратното и Тръмп спечели, спокойно може да се каже, че през следващите 4 години от мандата му соросоидната империя ще се срути с всичките си НПО-разклонения навсякъде по света. А това означава край на неолибералния глобализъм и в България. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *