Шолц отново отхвърли доставката на ракети „Таурус“ на Украйна: Заявих това много ясно

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли днес възможността за въоръжаване на Украйна с крилати ракети с голям обсег „Таурус“, тъй като управлението им не може да мине без участието на германски войници, съобщи Ройтерс.

„Не можете да доставите оръжейна система с много голям обсег на друга държава без да се погрижите за контролът над нея. Ако искате да контролирате тези ракети, а това е възможно единствено ако се управляват от германски войници, то това не подлежи на обсъждане“, заяви Шолц.

Според агенция ДПА, по време на пътуване до град Зинделфинген в Югозападна Германия, канцлерът нарекъл обсъждането на възможните доставки на „Таурус“ за Киев „странна дискусия“. „Заявих това много ясно. Аз съм канцлерът и следователно е валидно това, което ви казвам аз“, каза той. Шолц не засегна темата за прихванатия и изтекъл в публичното пространство разговор, в който офицери от Бундесвера обсъждат възможността за атака срещу Кримския мост с ракети „Таурус“, посочва ТАСС.

Ройтерс припомня, че Германия продължава да отхвърля възможността да изпрати „Таурус“ на Украйна, обезпокоена, че така може да бъде замесена в пряка конфронтация с Русия. Темата ескалира, след като руска медия в петък публикува 38-минутен запис на разговор, в който се чува как 4-ма германски висши офицери обсъждат възможността за доставки на ракети „Таурус“ за Украйна и потенциални удари на Киев срещу Кримския мост.

Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви днес по време на Световния младежки фестивал в Сочи, че Москва ще прояви сдържаност в отговор на записа, но няма да го забрави, предаде Ройтерс, цитирайки агенция РИА Новости. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Решението е политическо и канцлеру принадлежи, луфтвафе може да планира, Шолц не ги командва, ни военният министър, той се грижи за парите, и храната. Римската империя се разрушила щом марулите насред зима секнали, транспортната логистика войната разрушила. Подобно нам отнемат ли скариди фамилна гозба с кокосови млека обзмирисени глей вълнения. българин без мишлен 5 гурме живота му непоносим е, и се ослушва и се подушва, българинът нещо чака, тръпне,

  2. Тоя лилипут марионетен сеща ли се какво сътвори и какво го чака?!
    Явно не.
    Лампата, пич, лампата…
    Нещо за Северен поток и унищожението на народа ти?!
    Че и на европейските народи?!
    Не знаеш.
    На лампата ще схванеш.
    Брой.
    “Времето е в нас и ние сме във времето.
    То нас обръща и ние него обръщаме”.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.