Шефът на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев посети Куба и Венецуела! Водят се закрити преговори! КАКВО СЕ СЛУЧВА?

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация ген. Николай Патрушев беше тази седмица в Хавана и се срещна с бившия кубински лидер Раул Кастро, а кубински медии определиха посещението му като „работно“, предаде ДПА. В сряда вечерта кубинската държавна телевизия излъчи кадри как 91-годишният кубински лидер, който официално е в пенсия, прегръща Патрушев, който след това поздравява настоящия президент Мигел Диас-Канел.

Кубинските и руските медии съобщиха оскъдни подробности за визитата. Според руската агенция ТАСС Патрушев ще проведе в Хавана „разширени руско-кубински междуведомствени консултации по въпросите на сигурността“.

На срещата, заедно с други руски служители по сигурността, пристигнали с Патрушев присъстваше и дивизионен генерал Ласаро Алберто Алварес Касас. Той е начело на министерството на вътрешните работи, което управлява разузнавателните агенции в страната. На снимките и видеоматериалите, разпространени от кубински медии, не се виждат никакви други високопоставени кубински служители, което е сигнал, че двустранните разговори са били строго поверителни.

През миналата година Патрушев направи много пътувания в чужбина с цел да затвърди подкрепата към Русия и да заздрави икономическите връзки на страната си с други държави за противопоставяне на американските и европейките икономически санкции и военна агресия.

По-рано тази седмица Патрушев посети Венецуела, където се срещна с венецуелския президент Николас Мадуро.

Патрушев е бил в Куба няколко пъти, последно през 2019 г., с цел укрепване на двустранните икономически и военни връзки. Миналата година кубинското правителство засили търговията и вноса на руски петрол, а наскоро обяви, че се допитва до Русия за реализирането на реформата по разширяване на частния сектор на острова.

Руското правителство пък се съгласи да отсрочи изплащането на кубинския дълг до 2027 г.

Куба е част от група държави, които в ООН не просто се въздържат да осъдят, а категорично подкрепят Русия за инвазията й в Украйна. Кубинските държавни медии редовно отделят място на руската военна пропаганда, отбелязва ДПА. И завършват с въпроса: Задава ли се нова „Кубинска криза“? Още повече като вземем предвид, че тези дни Русия излезе от договора СТАРТ за взаимен контрол на ядрените оръжия между Русия и САЩ. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

 1. СЛАВА ВЕЛИКА И СВЯТА ПРАВОСЛАВНА БРАТСКА РУСИЯ! БЛАГОДАРИМ ВИ РУСКИ БРАТЯ И БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕТВЕКОВНО ТУРСКО РОБСТВО ПОКЛОН !

 2. Много знакови посещения! Русия си постави за цел да върне НАТО в границите от 1997г. Ако отсрещната страна не го приеме, може би Русия ще разположи също толкова военни бази под носа на ФАЩ, при това въоръжени със супер оръжия. Знаем кого подкрепя Латинска Америка.

 3. Това са братята кубинци.
  Имате Дух, помните Кастро и Че!
  Сомволи на революцията.
  Да живее вашия Дух! На Кастро и на аржентинския д-р Че!
  Поклон,
  Viva la Libertad!
  Viva la Revolucion, hermanos!

 4. Вижте кубинците, не са фурнаджийски лопати, хем тях Русия не ги е освобождавала! Как мразя нашите предатели – с мазни коси, трескав поглед и пияндурски, злобни физиономии! Противни същества!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *