Шефът на ген. щаба на руската армия: НАТО се Готви за Мащабна Война срещу Русия!

3

Ученията на НАТО в балтийските страни, в Полша и в акваториите на Черно и Балтийско морета говорят, че Алиансът се подготвя за голям военен конфликт. Това съобщи началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов пред чуждестранните военни аташета днес, предадоха ТАСС и Агенция „Фокус“.

„Военната активност на НАТО в балтийските страни и Полша, както и в Черно и Балтийско море се засилва, а ученията на блока в тези погранични с Русия райони стават все по-чести. Сценариите на тези военни учения показват целенасочена подготовка за задействане на силите на НАТО при мащабен военен конфликт“, заяви Герасимов.

В същото време, отбеляза той, западния военен блок не спира да пропагандира тезата си за „руската военна заплаха“, интерпретирайки всички действия на Русия, които тя предприема за гарантиране сигурността си и всички планирани прозрачни мерки в областта на военното строителство, като „заплаха за мира в Европа“ и „Руска агресия“.

„В доктриналните документи на Брюксел от 10 години насам Русия е официално вписана статут на противник“, подчерта генералът.

Началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов

Освен това, добави той, на последната среща на върха на НАТО в Лондон пактът обяви, че е създал сили и средства за висока готовност като част от инициативата „четири по тридесет“. Бе обявено и значително засилване на ефективността по прехвърлянето на войски и умеличаване на силите по „източния фланг“ на съюза.

„За да се гарантира господство в космическото пространство пък, на срещата на върха на НАТО, беше решено космосът да бъде признат като отделна сфера за водене на военни действия, заедно със сушата, въздуха, морето и киберпространството“, добави началникът на Генералния щаб, припомняйки, че разполагането на американските сили за противоракетна отбрана в Европа продължава.

Началникът на Генералния щаб на руската армия припомни също, че от 2016 г. страните членки на алианса са увеличили разходите си за отбрана със 130 млрд. долара, а до 2024 г. планират увеличаването на същите с 400 млрд. долара. Той подчерта, че действията на блока увеличават напрежението и намаляват нивото на сигурност по линията на контакт между Русия и НАТО. А на въпроса значат ли всички тези факти, че Европа се готви за пълномащабна война срещу Русия, Ген. Герасимов отговори: Вероятно Да!

Ще нападне ли НАТО – Русия!?!

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. НАТО ЕС САЩ СОРОС БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ТЕРОРИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

  2. Даже названието „разходи за отбрана“, което използват натовци, не е вярно. Знаем старата мъдрост, че нападението е най-добрата отбрана, но това не е този случай. Тук става дума за патологична алчност и желание да се докопаш до чужди богатства. Ако ставаше дума за някакъв нов световен ред на разпределение и ползване, да застанеш под знамената и да се биеш с все сили за бъдещето на децата си. Да, но не в този случай! Атлантическите „ценности“ са частни. Загрижеността за другите е театрална. Даже модерното сега „зелено мислене“ е зле прикрита алчност. Натовската „солидарност“ я видяхме при сделката със самолетите Ф-16. Одраха ни кожите съвсем по партньорски, а дали някога, нещо ще получим и ще можем ли да си го докараме, може и да не научим.
    Руснаците за пореден път само предупреждават. На тях им е ясно, че са с ограничен човешки ресурс и още една война ще ги превърне в аутсайдери. Всяка война е изтичаща кръв, а те за 100 години имат три големи кръвопускания. Победителите, ако изобщо има такива, изобщо няма да могат да се насладят на придобитото. Дали Китай или Господ, все някой ще накаже тази патологична алчност и западът ще загине миг след Русия, ако все пак „победи“. За какво тогава е целият напън? За да се удовлетворят черните душици на няколко превъртели от алчност дъртака ли? Когато човечеството направи първата екзекуция по списъка и реда на списание „Форбс“, за първи път ще се появи надежда за оцеляването му. Мислите, че е жестоко? Значи сте материалисти и живеете „един“ живот. Така просто ще върнем повредената продукция на Създателя и ще Му покажем, че сме осъзнали предназначението си, поне по принцип.

  3. Не мога да си представя международната обстановка, т.е. противостоенето на Запада срещу Русия да може да бъде описано с по-малко думи и по-точно.Да- Западът иска на всяка цена природните богатства на Русия. Да-Русия никога няма да им ги даде.Да-дните на олигархическия капитализъм са преброени.Няма съмнение, тъй като и няма нищо вечно. Но…Днес смяната на световния обществен строй не би могла да протече по познатите сценарии от миналото и причините за това са ясни.Но че промените предстоят – в това не бива да се съмняваме. По какъв начин ще протече този процес зависи от това заслужава ли това ЧОВЕЧЕСТВО да обитава тази планета или не я заслужава ИЗОБЩО. ВИЕ как мислите?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *