Шайката Реве на Умряло след речта на Радев! Борисов в паника – скочи да ни убеждава, че всъщност сме много Богати!

Президентът Румен Радев обстреля с тежка канонада от критики статуквото на ГЕРБ по време на вчерашния си отчет. И очевидно думите на държавния глава са разтърсили Шайката из основи, защото днес, едва дочакали заранта, хрантутниците на гербаджийския режим ревнаха с пълно гърло и широко зинали уста срещу Радев. А накрая, като венец на гербаджийската защитна теза, излезе Борисов… за да обрисува поредната розова и захаросана картина на родната действителност. Която обаче явно си е само в неговата глава.

Така народът с изумление научи, че откакто ГЕРБ са на власт, заплатите са скочили с 50%, а БВП се е увеличил с 40%. Освен това… лично Премиерът-Слънце извадил икономиката на светло. Намалил контрабандата с 50%. Твърдението, че чуждестранните инвестиции намалели било абсолютна лъжа. Напротив- увеличавали се! Заводите ни бълвали продукция, която се изнасяла на 100%, и пр., и пр. банкянски небивалици и наглотии…

Човек би си помислил, че данните на Борисов се отнасят за една друга България – тази преди 89- та г. – когато от година на година брутния ни вътрешен продукт растеше, а материалните натрупвания в държавата и обществото бяха видими дори за най-бедния човек. Та луд ли е Борисов след като обрисуваната от Него реалност, от 10 години насам си я вижда само той и никой друг в държавата.

„Искам да кажа нещо за инвестициите, защото напоследък много се спекулира, а аз обичам да говоря с цифри. Данните на БНБ сочат – 2016 г. – 1,003 милиарда лева, 2017 г. – 1,389 милиарда лева. Който е учил аритметика, знае, че това означава увеличение на инвестициите“, изпъчи гърди Борисов.

А истината е, че точно по данните на БНБ и Българска стопанска камара чуждестранните инвестиции през 2018 г. са се сринали и са два пъти по- малко в сравнение с предходната 2017 г. А през 2017 г. пък инвестициите са били тройно по-малко в сравнение с 2016 г… и т. н. И дори тая мизерна цифра на инвестициите от 2018 г. се получи след като Борисов принуди БНБ да направят ревизия на сметките си от септември. И така с дружни фалшификаторски усилия гербаджийското войнство успя да изнамери още едни 600 млн. евро, при първоначални данни на БНБ за съкрушителните 275 млн. евро.

С числа и сметки всеки може да жонглира. Но най- показателният факт за инвестиционния срив на България е, че само за последния месец четири големи чуждестранни фабрики затвориха и се изнесоха в съседни нам държави – и по точно в Румъния и Сърбия… като оставиха 10 хил. български служители без работа.

Според Борисов държавата цъфти и връзва. Затова сега основната задача на Шайката Му е да ни вкара в Еврозоната, защото само така сме щели да решим малкото останали ни проблеми. Към момента правителството на ГЕРБ работи усилено за включване на държавата в механизма ERM II, известен като чакалнята за еврозоната. Нищо че специалистите (и западни и наши) до един тръбят, че икономиката ни е хилава и едно такова влизане ще ни смаже. Нищо, че подобно решение е задължително да се вземе след народен референдум…

ГЕРБ с такива доводи, аргументи и бариери не се съобразяват, а продажната им Шайка вече подготвя почвата за последното и окончателно разграбване на България. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. Прекрасно господа. Живота е розов и вие сте на бели коне. Само не мога да разбера от къде се взимат тия хора с по 200 лв. пенсии. Те на са работили в България. Май са извънземни. Не разбирам и защо не ми стига мизерната заплата, която получвам. Е, за хора, като мене няма розов живот. И лекарства не мога да си купя, а камо ли да си позволя да се лекувам. Но вие сте прекрасни управляващи и много сте направили. Браво.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *