Чутовна издънка! Борисов Призна, че е Откраднал парите за мигрантите! ЕС НИ ВРЪЩА 100 ХИЛ. БЕЖАНЦИ!

Бойко Борисов направи шокиращи самопризнания пред медиите на вчерашната среща в Брюксел по въпроса за мигрантите. Увлечен и упоен от собствените си думи, Баце най-нелепо се издаде как партията му ГЕРБ откраднала милионите, които ЕС плати на България да спира мигрантската вълна. Борисов обаче изобщо не я спрял, ами най-свободно я пускал да изтича през България за Германия, защото тогава Меркел ги приемала с широко отворени обятия. А и било ясно, че бежанците няма да останат у нас.

„Нека бъдем честни – ние, Гърция и Италия, като външни граници на Съюза масово пропускахме мигрантите и не си спазвахме ангажимента към ЕС. Иначе те нямаше да са в Европа“, изцепи се министър- председателят пред журналисти в Брюксел.

„През последните 5 години над 60 000 бежанци са минали през България и са отишли в Германия. Но тогава релокацията беше в наша полза. Ние наводнихме западните държави с тези бежанци. Релокацията я мислехме, за да не останат тези мигранти в България“, още по- фрапатно признание направи Борисов пред медиите.

В пика да мигрантската вълна България получи от ЕС 150- 160 млн. евро (по думи на премиера) за строежа на защитно съоръжение по границата с Турция, както и за необходимото гранично оборудване за контрол. В резултат на това ГЕРБ построиха т. нар. ограда, която уж трябваше да спира мигрантите, прииждащи от южната ни съседка. Но „построиха ограда“ звучи пресилено и много претенциозно за опънатата тел, прихваната за дървени колове, които първите дъждове изкопаха и събориха.

Бутафорната телена мрежичка обаче се оказа идеална хранилка за гербаджийската паплач по схемата – ЕС налива милиони евро, а шайката на Бойко ги прибира по джобовете си.

И тук идва най-интересното: Всъщност нужда от въпросната ограда не е имало. Управляващите са пускали мигрантите на сюрии, защото са знаели, че Германия ще ги приеме – тоест няма да останат у нас. А основната бежанска вълна пък се поема от Турция, която има споразумение с ЕС да я удържа срещу съответното заплащане. Затова и Борисов е направил така, че България (т.е. гербаджийската му шайка) да стои по средата между Запада и Турция и само да прибира парите на „глупавите“ западняци.

Селската хитрост обаче има един недостатък – липсва й перспективност. И ето, наводнихме Запада с мигранти, след като им прибирахме парите за охрана, която така и не осъществихме. Западът обаче се препълни и сега иска да ни ги върне обратно.

„Категорично против съм мигрантите да бъдат върнати в страните на първата им регистрация. Меркел може да иска това, когато външните граници са надеждно затворени. А това се прави с много пари. Тоест, на нас и на гърците ще са ни необходими поне още 100 – 200 млн. евро европейско финансиране, за да затегнем граничния си контрол“, най- нагло се изока Борисов.

От думите на Премиера ни става ясно, че:
– Първо, България ще приеме обратно мигрантите, които са били регистрирани у нас. Защото Борисов се интересува не с колко араби ще напълни България, а колко пари ще получи за тях. Но каквато и сума да поиска, вероятно ЕС ще му ги даде, защото е в криза. Бежанска криза.
– Второ, ГЕРБ ще продължат да правят пари от доходоносния си бизнес с бежанците – като всеки път ще искат още и още пари от ЕС за охрана на границите, и… за евентуалната издръжка на мигрантите.

„Преди да се съгласим, ЕС трябва да направят затвори, където да ги държим“, продължи да наглее премиера. Т.е., разбирайте, че ГЕРБ отдавна са се съгласили да се построят още десетки бежански центрове на наша територия… само и само да получат още няколко стотин милиона от ЕС.

Истината е, че ЕС ще натиска здраво. И България няма друг изход, освен да клекне и да приеме обратно мигрантите, които са минали вече през границата й. Още повече, че вчера френския президент Макрон даде ясно да се разбере, че всеки в ЕС ще поеме своя дял от преразпределянето на мигрантите: „Ще наложим вторичната миграция с политически натиск“, закани се той в Брюксел.

А ГЕРБ няма да имат друг избор, освен да приемат обилна порция арабски нашественици. Но със сигурност ще си издействат подобаващ дивидент, както и обещанието, че ЕС ще продължи да ги крепи на власт.

Колко хиляди мигранти всъщност да очакваме?

„Над 60 000 арабски бежанци са минали през България на път за Германия“, призна Борисов. Това са само бежанците, които ще дойдат от Германия. Освен тях обаче, в България ще се завърнат още поне 15 хил. от Франция, няколко хиляди от Австрия, няколко хиляди от Швеция…

Но нека е ясно: Връщайки се в България, бежанците изобщо няма да попаднат в „затвори“. Още през 2016 г. правителството на Борисов е подписало скандалното споразумение 208, според което, България е длъжна да плаща социални и здравни осигуровки на мигрантите, както и квартири. И това е само финансовото измерение на въпроса. За останалите негативни културни и криминогенни последствия върху България се сещата и сами. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

 1. Тези Германци да си налягат парцалите и да не ядосват бат Бойко, че ако отиде там, ще ги разхвърля като книжни птички. Знаят ли те, че той притежава черен колан по карате. Ще ми станат само на Меркелчета и Макарончета. Да кротуват там „и малко лебец ,и малко бобец“ като нас и туй то. Нещо много са се разпасали напоследък. Да гледат от нас . Как си кротуваме. Лятото си пасем кротко тревица , а пък сеното си го оставяме за назима. Ето това са европейски ценности . Ей така се става отличник на ЕС.

 2. Откраднал,хъм,такава дума в речника герберски няма.Усвоил-това е думата,която се наложи да замести „чорел“.

 3. Кво стана,бе?Нали и Кунева учатваше в далаверата с парите за мигрантите,даже сайтче бяха направили и толкоз.
  Миже да те лажем.
  Колко ли още идиотщини за направили зад гърба на обществото,без дори да подозираме?

 4. Hahaha! И Куневата също учатваше в грабежа,даже сайтче бяха направили.
  Колко ли още лайна са изсрали зад гърба на народа,без никой да подозира?

 5. Това, че политиците на днешно време са крадци и мошеници е самата истина. Не съм съгласен обаче с това, да се обвиняват нещастните бежанци за мизерията на България и за това какво би се случило ако останат за по-дълго време там. Трябва да се търсят виновните за тяхното нещастие и причините за тяхното бягство. Може би, господарите на света виновни за мизерията в България, са виновни и за тяхното бягство.

 6. За голямо съжаление всеки ден в България новините стават коя от коя по-лоша! Кога ще се чуе нещо което е направено за българския народ, с което да му се стопли сърцето и да се покаже щастлива усмивка на лицето.

 7. СРЕТЕН ЙОСИИИИИИИИИЧ ИДВАААААААААЙ ВРЕМЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

 8. В България има само един човек, който е в състояние днес и веднага да се справи с проблема. Той доказа, че и сам може да се бори с тези „гости“, които ние трябва да храним (а и вече го правим докато събираме капачки за да може някое нещастно българче да бъде лекувано в чужбина). Те са гладни всеки ден и няма да чакат да дойдат някакви пари за крадене от Европа – а гладният не се страхува от нищо! Само Динко може и знае как да се действа. Дали ще го избираме за президент, дали ще го избираме за министър на вътрешните работи, дали ще го избираме за генера на мястото на това посмешище – Тагаренко – няма никакво значение. Важното е да му се възложи тази задача, докато не му е писнало и на него и да хукте някъде по света! Динко ще намери съмишленици – много! Ако не – то веднага конституционни промени – до края на месеца. Да се препиши и незабавно да се приеме втората поправка, така както действа в САЩ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *