Французи в шок и потрес от нашите абитуриенти

абитуриентки2Абитуриентските балове в България потресоха журналисти от „Франс прес“, които излязоха с огромна публикация, изразяваща пълното им недоумение.

В началото се прави проста сметка колко е средната работна заплата за страната и колко струва един бал. Цифрите се разминават в пъти и от агенцията пресмятат, че родителите затъват в дългове, за да направят тържеството на детето си и след това ги изплащат с годнини. Защо вместо тези пари да ги заделят за образованието на децата си, ги дават за нещо толкова безсмислено, дивят се журналистите.

В статията те описват как изглежда един абитуриентски бал у нас и читателите остават потресени. Започва се със скъпата кола, която вози зрелостника, безумно скъпите, вулгарни и безвкусни рокли на момичетата, отрупването им с наките и даже предварителна операция за силиконов бюст, бутилките с маркови питиета, които се разменят на улицата, тъпаните и гайдите, които понякога участват в изпращането, поканените гости, които често са над 100 и почерпката им в ресторант.

Още по-ужасяващо изглежда описанието на една абитуриентска вечер. Пиене, катерене по масите, голи танци, съблечени до кръста девойки, бърз се*с в тоалетните, вилнеене по нощните улици, скъпо шампанско, което обикновения французин не може да си позволи да  си купи, още по-скъпо уиски, демонстрация с пури, чалга, кълчене и дива балканска музика.

Може ли една бедна страна да си позволи това разточителство? Защо се поощрява млади девойки да излизат в облекло на проститутки и да го наричат бално? Що за традиция, която заробва финансово родителите, питат журналистите и май не ни вярват, че сме толкова бедни, а традицията я оприличават на ориенталска.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/6j4ziwkUiVg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. Може ли бедна страна това, може ли онова?! Колкото и да са бедни, с дългове или не,това са техните пари, дяволите ви взели!!! Никои не ви иска от вас, че да се възмущавате толкова! Ще си правим абитуриентскита балове, ще си тричим кучетата, това са си наши традиции! Да ви кажа, мили французи, че раздялата настъпва първо с отхвърлянето на ценностите на другия.

  2. Истината е че не ние интегрирахме циганите а те нас.Такова опростачване и целенасочено оглупяване на младите за 25 год няма никоя държава в света.Чалга ,наркотици примесени с политици,евтини кебапчета,това оправи финансовото състояние на шепа хора които се наричат елит.А ние скъпи млади хора….хайде на кючека!!!!!!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *